Esmť Kamphuis

Kamphuis heeft een switch gemaakt van atletiek naar het bobben zoals vaker gebeurt. Immers een snelle start is cruciaal voor een goede run. Remmers en remsters zijn dan ook nagenoeg allemaal afkomstig uit de atletiekwereld.
Naast haar sportieve carriŤre werkt Kamphuis als gynaecoloog in het Sint Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam.

Sportieve Hoogtepunten: Naast topsportster in de bobslee heeft Kamphuis in een vorig sportief bestaan serieus aan atletiek gedaan met de vijf- en zevenkamp, maar kwam ze niet verder dan enkele ereplaatsen op NK's. In bobben is ze beduidend beter met de eerder genoemde achtste plaats op de OS Vancouver 2010, een derde plaats op het EK 2011, een tweede in de Worldcupfinale van 2012 en miste zij op 0.17s het zilver tijdens de WK 2013. Zij sloot dat seizoen af met een 6e plaats in de Worldranking.

Deelame aan vorige spelen: Op de Spelen van 2010 in Vancouver maakte Kamphuis haar Olympische debuut met haar remster Tine Veenstra een achtste plaats in de tweemansbob.

Kwalificatie: Kamphuis en haar remster Judith Vis kwalificeerden zich voor de Olympische Spelen in Sochi dankzij een zevende plaats tijdens de wereldbekerwedstrijden te Park City, waar een plaats bij de beste tien genoeg was.

Esmť Kamphuis

Sport:BobsleeŽn
Onderdeel:Tweemansbob
Woonplaats:Amsterdam
Geb. plaats:Zwolle
Geb. datum:zondag 22 mei 1983
Lengte:178 cm
Gewicht:65 kg
Website
Wiki
NOC*NSF:Esmť Kamphuis
Facebook
Twitter

Esmť Kamphuis

Sotsji 2014
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan