Mark Tuitert

Mark Tuitert woont in Heerenveen, maar komt oorspronkelijk uit Overijssel, net als Smeekens en Groothuis. Hij heeft zich in de loop der jaren van allrounder gespecialiseerd in de middellange afstanden, resulterend in Olympisch goud in Vancouver 2010 op de 1500m.

Tuitert is getrouwd met Helen van Goozen en is vader van een zoon en dochter. Na lange tijd bij Jac Orie (BrandLoyalty) gereden te hebben stapte Tuitert in 2012 over naar de ploeg van Gerard van de Velde (beslist .nl)

Sportieve Hoogtepunten: De Lange loopbaan van Tuitert kent veel lows en veel highs, maar toch kan hij terugkijken op een mooi palmares met vele gouden medailles op de wereldbeker 1500m en als vaste waarde van de ploegenachtervolging won hij in 2005 het WK. Na de Spelen van Vancouver speelde hij echter weinig meer klaar, tot de OKT van 2013. Opeens stond hij er weer en samen met Groothuis ramden de 'oudjes' er vrolijk op los, met als gevolg dat Tuitert zijn titel mag verdedigen en ook de 1000m rijdt.

Deelame aan vorige spelen: Drie medailles heeft Mark Tuitert in totaal gehaald op de Olympische spelen van Turijn en Vancouver. Tweemaal brons op de ploegenachtervolging en natuurlijk goud op een van de mooiste races ooit, de 1500m van Vancouver.

Kwalificatie: Tuitert had een kans bij het OKT en greep die met beide handen aan door de 1500m te winnen in 1.45,75, voor Koen Verweij en Stefan Groothuis. Met zijn eerste plaats kreeg hij ook een startplek op de 1000m in Sochi. Op die afstand werd hij tijdens het OKT derde in 1.09,17

Mark Tuitert

Sport:Schaatsen
Onderdeel:1000 m 1500 m
Woonplaats:Heerenveen
Geb. plaats:Holten
Geb. datum:vrijdag 4 april 1980
Lengte:182 cm
Gewicht:83 kg
Website
Wiki
NOC*NSF:Mark Tuitert
Facebook
Twitter

Mark Tuitert

Sotsji 2014
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan