Sven Kramer

Seizoen 2013-2014 moet een knaller worden voor Kramer met de Olympische Spelen van Sochi 2014 als hoogtepunt. Het WK allround zal dit seizoen worden gehouden op 22 en 23 maart in Thialf, waar hij opgaat voor zijn zevende titel. Daarnaast zijn er over het seizoen verspreid diverse Wereldbekerwedstrijden vijf en tien kilometer, maar het is niet heel gek als Kramer voor een aantal afzegt met het oog op de voorbereiding voor de OS 2014.

Sportieve Hoogtepunten: Naast twee bronzen, een zilveren en een gouden medaille op de Spelen heeft Sven Kramer maar liefst zesmaal het WK Allround gewonnen, dertien WK afstandskampioenschappen en zes Europese Allround titels. Daarnaast heeft Sven 30 overwinningen in Wereldbekerwedstrijden.

Deelame aan vorige spelen: Kramer heeft in Sochi na het debacle op de 10 kilometer van Vancouver iets goed te maken tegenover vooral zichzelf. Hoewel hij niet onbemiddeld uit Canada terug kwam met een gouden medaille op de 5 kilometer was duidelijk dat ook winst op de langste langebaanafstand hem toebehoorde. Tot die ene wissel... Ook op de ploegenachtervolging zal Kramer erop gebrand zijn om het hoogst haalbare te bereiken.

Tot nog toe heeft de Fries een uitstekende indruk achtergelaten in de eerste wereldbekerwedstrijden in Calgary en Salt Lake City, waarin hij zowel de 5 kilometer als de team pursuit met Verweij en Blokhuijsen tweemaal won. Dat in de twee achtervolgingsraces ook tweemaal een wereldrecord werd gebroken zegt veel over de constante kwaliteit van de Nederlandse schaatsers. De Spelen van Sochi zijn pas in februari 2014, maar zijn visitekaartje heeft hij al afgegeven aan de concurrentie.

Kwalificatie: Kramer kwalificeerde zich met twee eerste plaatsen op de 5 en 10 kilometer, maar het verschil met medelanders als Bergsma en Blokhuijsen is niet zo groot meer als voorheen. Door zijn kwalificatie op de lange afstanden mag hij ook meedoen op de 1500m en zal daar naar alle waarschijnlijkheid een bijrol spelen, hoewel als het Kramer zelf ligt hij viermaal goud wint en ja, de Spelen doen gekke dingen met mensen.

Sven Kramer

Sport:Schaatsen
Onderdeel:10000 m 5000 m Team Achtervolging
Woonplaats:Heerenveen
Geb. plaats:Heerenveen
Geb. datum:woensdag 23 april 1986
Lengte:187 cm
Gewicht:80 kg
Website
Wiki
NOC*NSF:Sven Kramer
Facebook
Twitter

Sven Kramer

Sotsji 2014
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan