Waardeer Bob de Jong

Waardering: 3.1/5 (964 stemmen)

 
(advertentie)
 
Reacties op Bob de Jong
catweazel schreef:
20 februari 2014 01:01
waardering: 5.0/5Waardering: 5.0
Je bent en blijft een kanjer
 
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie, het adres wordt niet gepubliceerd
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan
 

Bob de Jongde eigenzinnige de Jong kiest het liefst zijn eigen pad en rijdt al enige tijd niet meer voor een commerciŽle langebaanploeg. De marathonploeg BAM past beter bij zijn voorbereiding op de langere afstanden.

De Spelen in Sochi zullen voor hem de laatste zijn en hij zal alleen uitkomen op de 10km. Nog een keer alles uit de kast met een bekroning op het podium zou een prachtig einde zijn.

Sportieve Hoogtepunten: De Jong heeft met afstand de grootste erelijst van alle Nederlandse Olympische sporters die naar Sochi gaan. Een kleine greep: vijfmaal WK afstandskampioen op de 10km, eenmaal op de 5km, achtmaal zilver op de WK afstanden en zonder uitzondering heeft de Jong op het NK afstanden sinds 1998 ťťn of meerdere medailles gehaald.

Ook bij wereldbekerwedstrijden staat een lijstje vol goud vanaf 2000 tot 2013. In 2011 had hij zijn beste wereldbekerjaar door afwezigheid van Kramer. Zijn dominantie op de 5/10km kilometer kende geen grenzen en hij won maar liefst vijfmaal een wereldbekerwedstrijd in dat jaar.

Deelame aan vorige spelen: Al in de vorige eeuw was Bob de Jong van de partij op de Olympische Spelen. In Nagano 1998 haalde hij het zilver op de 10000m. Na een mislukte OS in Salt Lake City 2002, waar hij figuurlijk door het ijs zakte met een 30ste en 15de plaats op de 10 en 5 kilometer, was goud op de 10km in Turijn een prachtige emotionele comeback. Ook in Vancouver won de Jong een medaille, maar het brons op de 10km zal wel voor altijd omrand zijn met het wisseldebacle van Kramer.

Kwalificatie: Op de 5 kilometer miste de Jong net een kwalificatie, maar op de ongelooflijk sterk bezette 10 kilometer wist hij een plaats te bemachtigen door derde te worden, na Kramer en Bergsma, maar voor Blokhuijsen, die hem op de 5km nog te snel af was.

(advertentie)