Waardeer Edwin van Calker

Waardering: 3.1/5 (892 stemmen)

 
(advertentie)
 
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie, het adres wordt niet gepubliceerd
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan
 

Edwin van CalkerZoals bijna alle bobbers uit niet-traditionele boblanden is Edwin van Calker afkomstig uit de atletiekwereld. Na 2000 richtte van Calker zich op de bobslee en zijn eerste ervaring doet hij op in het team van Arend Glas.
Piloot wordt hij pas na seizoen 2006 als Glas stopt. Al vrij snel is er het eerste succes met een zilveren plaats bij de World Cup op de baan van KŲningssee. De goede resultaten bleven aan tot de OS van Vancouver, waar van Calker wel geweest is, maar nooit gestart...
Vier jaar later krijgt van Calker een tweede kans om zich te bewijzen. Het zal lastig worden, maar kansloos voor een medaille zijn hij en zijn team zeker niet.

Deelame aan vorige spelen: Na tweemaal de Spelen gemist te hebben (Salt Lake City en Turijn), plaatste van Calker zich voor de spelen van Vancouver met zowel de twee- als viermansbob. Na een dramatische run in de tweemansbob en het dodelijke ongeluk van de Georgische rodelaar Nodar Koemaritasjvili besloot van Calker echter niet af te dalen met de viermansbob. Hier werd scherpe kritiek op geleverd, maar je zou het net zo goed om kunnen draaien en van Calker als moedig bestempelen doordat hij zo'n beslissing heeft durven nemen.

Kwalificatie: Van Calker en zijn drie medebobbers hebben zich door goede resultaten in het seizoen 2013/2014 geplaatst voor Sochi. Voor de tweemansbob kwam hij telkenmale tekort, maar mag toch starten om baanervaring op te doen voor de viermansbob die later in het toernooi van start gaat.

(advertentie)