Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (581 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Algemeen Nieuws t/m februari


Algemeen Nieuws t/m februariNOS vr 31 jan 16:29:

Morgenstern traint weer na crash


Schansspringer Thomas Morgenstern heeft drie weken na zijn zware crash de training hervat. In Oberstdorf maakte hij zijn eerste trainingssprong. Morgenstern hoopt op tijd fit te zijn voor de Olympische Spelen in Sotsji.
Algemeen Nieuws t/m februariNOS vr 31 jan 16:22:

Politie en AIVD naar Sotsji


Medewerkers van de Nationale Politie en de inlichtingendienst AIVD gaan naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Dat hebben woordvoerders van de politie en AIVD tegen de NOS bevestigd. Het is de bedoeling dat zij contacten gaan onderhouden met de Russische politie- en inlichtingendiensten.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS vr 31 jan 13:37:

Meteoriet voor tien winnaars in Sotsji


Op 15 februari maken meerdere Nederlandse sporters in Sotsji kans op een 'stenen' medaille. Als ťťn van hen de 1.500 meter weet te winnen, krijgt hij een gouden plak met stukjes meteoriet.Bij het schaatsen staat de 1.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF vr 31 jan 12:32:

Cheryl Maas eerste sporter Olympic TeamNL in Sochi


SOCHI - Snowboardster Cheryl Maas is als eerste sporter gearriveerd in Sochi. De 29-jarige atlete komt ook als eerste in actie namens Olympic TeamNL. De kwalificatie voor haar onderdeel, slopestyle, is al komende week donderdag, een dag voor de openingsceremonie.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF vr 31 jan 12:32:

Line-up artiesten Holland Heineken House bekend


NOC*NSF - We winnen veel met sport $(document).ready(function(){ var pageTitle = "NOC*NSF - "+$('.mid h2 #nieuwsTitle').html(); $(document).attr("title", pageTitle); }); var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-8384581-1']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/jav

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 30 jan 19:09:

OlympiŽrs op de bres voor homo's


Meer dan vijftig olympische sporters roepen Rusland op om de homowet in te trekken. Ook willen ze dat het IOC en de grote sponsors zich meer inzetten om dat voor elkaar te krijgen. De krant The Guardian heeft de lijst met namen van de atleten op zijn website gepubliceerd.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 30 jan 19:06:

Blikvangers in Sotsji: skeleton


Skeleton is in Nederland minder bekend dan het bobsleeŽn en rodelen maar het is niet minder spectaculair. Met het gezicht naar beneden op een sleetje van de rodelbaan.Wie zijn de favorieten en wie de opvallende deelnemers in het skeleton? Commentator Erik van Dijk geeft aan op wie we moeten letten in Sotsji.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 30 jan 18:50:

Olympisch dorp officieel geopend


De timing van de Amerikanen was perfect en vast niet toevallig: precies op de dag dat het olympisch dorp in Sotsji officieel geopend werd, arriveerde de Amerikaanse ploeg voor de Winterspelen.Onder hen schaatser Shani Davis, die zijn titel op de 1.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 30 jan 17:52:

Betrapte Starych niet naar Sotsji


De Russische biatlete Irina Starych is na een positieve dopingtest uit de olympische ploeg gezet voor de Winterspelen in Sotsji.Formeel hield Starych, in 2013 Europees kampioene op de sprint (7,5 kilometer), de eer aan zichzelf, nadat ze was geÔnformeerd over de positieve uitslag.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 30 jan 17:47:

Koning vijf dagen naar Sotsji


Koning Willem-Alexander en koningin MŠxima zullen de Olympische Winterspelen in Sotsji vijf dagen bijwonen. Ze zijn volgende week vrijdag bij de openingsceremonie en blijven tot en met de dinsdag erna.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS woe 29 jan 20:27:

Olympische droom Contin in gevaar


Alexis Contin kampt ruim een week voor de start van de Olympische Spelen met gezondheidsklachten. Bij de 27-jarige Fransman is hyperthyreoÔdie geconstateerd, een teveel aan schildklierhormoon in het bloed.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS woe 29 jan 19:08:

Ogen gericht op Knegt en Ter Mors


Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors kijken met veel vertrouwen uit naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. De shorttrackers azen allebei op een medaille. Iets waarover vier jaar geleden absoluut niet werd gesproken.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS woe 29 jan 11:41:

Schaatsers showen hun pakken


Zo opvallend als het Noorse curlingpak of de Mexicaanse ski-outfit is het zeker niet. Maar daar zullen de Nederlandse schaatsers allerminst mee zitten. In totaal zullen 29 schaatsers zich in dit pak laten zien in Sotsji.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 22:39:

Blikvangers in Sotsji: bobsleeŽn


Als het om het bobsleeŽn gaat op de Olympische Spelen dan is het natuurlijk hopen op goede prestaties van Esmť Kamphuis en Edwin van Calker, maar op wie moeten we nog meer letten? Wie vallen er op en wie gaan voor de medailles? NOS-commentator Erik van Dijk zet ze op een rijtje.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 21:09:

Mexicaanse skiŽr valt op in Sotsji


Eťn van de vreemdste vogels tijdens de Winterspelen is ongetwijfeld prins Hubertus von Hohenlohe. Een skiŽr, zakenman, popzanger en fotograaf ineen, die op 2 februari 55 jaar wordt en in Sotsji de enige deelnemer uit Mexico zal zijn.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 19:12:

Drie biatleten positief getest


Elf dagen voor de eerste biatlon-wedstrijd op de Olympische Winterspelen in Sotsji hebben drie deelnemers positief getest bij een dopingcontrole. Het betreft drie niet bij naam genoemde atleten, twee uit Rusland en ťťn uit Litouwen.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 13:55:

Bobbers met fitte Jansma naar Igls


Inclusief een fitte Sybren Jansma reizen de bobsleeŽrs met piloot Edwin van Calker dit weekend naar Igls om daar de laatste voorbereidingen te treffen voor de Olympische Spelen. Jansma raakte begin januari geblesseerd, maar hij is er gewoon bij in Sotsji.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 12:00:

Blikvangers in Sotsji: schaatsen


Schaatsen is voor Nederland de belangrijkste sport op de Olympische Winterspelen. Er zijn veel schaatsers om in de gaten te houden. Commentator Frank Snoeks licht er vijf namen uit.Wang BeixingZij heeft er nooit uitgehaald wat erin zat.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 10:53:

"Beter dan Sotsji niet gezien"


Maurits Hendriks, de chef de mission van de Nederlandse ploeg op de Spelen, is in Sotsji gearriveerd. Volgende week vrijdag worden de Olympische Spelen geopend. De eerste indrukken zijn goed, zo laat hij weten.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS din 28 jan 08:09:

BŲkkerink 41ste Sotsji-ganger


Christiaan BŲkkerink is door sportkoepel NOC*NSF als tiende shorttracker aan de olympische ploeg toegevoegd. De schaatser, die eventueel tijdens de aflossing kan worden ingezet, maakt het totaal van Nederlandse 41 Sotsji-gangers compleet.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 23:47:

VS stuurt recordploeg naar Sotsji


De Verenigde Staten reizen met een recordaantal van 230 atleten naar de Olympische Spelen in Sotsji. Nooit eerder vaardigde een land zoveel sporters af naar de Winterspelen.Todd Lodwick, die uitkomt op de Noordse combinatie, maakt zich op voor zijn zesde deelname aan de Spelen.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 20:45:

Koreanen mijden olympische sfeer


De Zuid-Koreaanse sprintkanonnen Lee Sang-hwa en Mo Tae-bum zijn afgelopen weekeinde in Heerenveen neergestreken, waar ze zich de komende week gaan voorbereiden op de Olympische Spelen in Sotsji. Maar waarom doen ze dat in Nederland?Lee en Mo waren vier jaar geleden in Vancouver ieder goed voor olympisch goud op de 500 meter.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 18:09:

SkiŽr Reichelt niet naar Spelen


Hannes Reichelt mist de Olympische Spelen in Sotsji. De Oostenrijkse skiŽr, die zaterdag nog de glorieuze winnaar was van de afdaling in KitzbŁhel, heeft een hernia en moet worden geopereeerd. "Gelukkig heb ik me laten onderzoeken, want de schade had ook nog veel groter kunnen worden", verklaarde de 33-jarige Reichelt.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 16:53:

Morgenstern krijgt startplek Spelen


Schansspringer Thomas Morgenstern krijgt een startplek in het olympisch team van Oostenrijk. Vandaag moest Oostenrijk de namen van het team indienen, en daar staat die van Morgenstern bij.De drievoudig olympisch kampioen wordt gezien als kanshebber voor het eremetaal in Sotsji, maar kwam afgelopen maand twee keer ten val.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 15:36:

IOC: protesten voor persconferentie


Deelnemers aan de Olympische Spelen kunnen bestraft worden als zij bij een medailleceremonie op het podium in woord of gebaar hun onvrede uiten over de Russische antihomowet of zaken rond mensenrechten.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 15:21:

Portret WŁst: bezeten maar beheerst


Irene Karlijn WŁst kwam als onbekende tiener in 2006 voor het eerst naar de Olympische Winterspelen. Als 19-jarige verraste ze in Turijn direct met goud op de 3.000 meter.Daarna ging het schaatsen lange tijd niet zoals ze wilde.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 14:35:

Droom skiŽr Speelman verstoord


De olympische droom van Sive Speelman is uiteengespat. De 18-jarige alpineskiŽr zette alles op alles om de eerste zwarte Zuid-Afrikaanse atleet te worden op de Winterspelen. De tiener uit de Oostkaap joeg zijn olympische droom na in Europa en presteerde het onmogelijke.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 14:29:

"Politici gebruiken sport, toen en nu"


Nu de Olympische Spelen van Sotsji snel dichterbij komen, laait de discussie over mensenrechten, boycots en delegaties in alle hevigheid op.Het is niet de eerste keer dat de Spelen in Rusland onder vuur liggen.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS ma 27 jan 14:01:

NHL heeft vertrekplan Sotsji klaar


De NHL en de vakbond van ijshockeyprofs staan geregeld lijnrecht tegenover elkaar, maar dit keer zijn ze het roerend met elkaar eens. Als terroristen Sotsji aanvallen tijdens de Winterspelen, vertrekken de Canadese ijshockeymannen direct.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zon 26 jan 16:28:

Viermansbob Van Calker snel


Edwin van Calker eindigde zaterdag bij de wereldbekerstrijd in KŲnigssee, tevens EK, op de teleurstellende dertiende plaats in de tweemansbob (zevende plaats EK), maar deed het een dag later een stuk beter in de viermansbob.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zon 26 jan 16:02:

Hamelin wil iedere dag sneller zijn


Tijdens de Winterspelen in eigen land, vier jaar geleden in Vancouver, behaalde shorttracker Charles Hamelin twee keer goud. Tussen de winst op de 500 meter en de gewonnen relay-finale zat slechts een half uur.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zon 26 jan 14:18:

Weer EK-brons Kamphuis


Bobsleepilote Esmť Kamphuis is in KŲnigssee, bij de laatste wedstrijd van het WB-seizoen die tevens als EK geldt, op de vijfde plaats geŽindigd. Omdat ze de derde Europese bobber in de uitslag was, pakte Kamphuis de bronzen medaille.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zat 25 jan 17:39:

Pechstein klopt WŁst in Inzell


De Duitse schaatsster Claudia Pechstein komt twee weken voor de Olympische Spelen in vorm. Kort voordat in Sotsji het schaatstoernooi begint versloeg ze zaterdag bij trainingswedstrijden in het Duitse Inzell topfavoriete Ireen WŁst op de 3000 meter.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zat 25 jan 17:31:

Bos mag niet naar Sotsji


Jan Bos gaat niet naar de Olympische Spelen. Bos is trainer van de Chinese schaatsster Wang Beixing, de Taiwanese Sung Ching-yang en de Pool Artur Was. Hij zou via de Poolse bond een accreditatie krijgen, maar dat is mislukt.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zat 25 jan 17:04:

Van Calker 13de, WB voor Holcomb


De laatste 'test' voor de Winterspelen in Sotsji heeft Edwin van Calker geen succes gebracht. Hij werd in de tweemansbob dertiende in de wereldbekerwedstrijd in KŲnigssee, die ook als EK gold.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS zat 25 jan 14:58:

Skeletonster baalt van rotseizoen


"Dit is zo'n slecht seizoen geweest, dat het alleen maar beter kan." Voor de Nederlandse skeletonster Joska Le Contť zit het seizoen erop na de laatste World Cup wedstrijd in KŲnigssee. Haar droom om naar de Olympische Spelen in Sotsji te gaan is bij een droom gebleven.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 24 jan 20:00:

Karen Persyn teleurgesteld na niet-selectie voor Sotsji


Skiester Karen Persyn is ontgoocheld nadat ze vrijdag door het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comitť (BOIC) niet geselecteerd werd om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji (7-23 februari).


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 24 jan 19:00:

Dit zijn de 7 Belgen op de Winterspelen


De zeven Belgen die onze driekleur zullen verdedigen op de Winterspelen van Sotsji zijn bekend. Het BIOC heeft de delegatie vanmorgen voorgesteld. De twee speerpunten zijn Bart Swings en Seppe Smits. Zij hopen stiekem op een medaille.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 24 jan 14:00:

Eddy De Smedt: ?Mikken op enkele top acht-plaatsen in Sochi'


Delegatieleider Eddy De Smedt heeft vrijdag in het gebouw van het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comitť (BOIC) in Brussel de zevenkoppige Belgische selectie voor de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi (7-23 februari) voorgesteld. ?We mikken op enkele plaatsen in de top acht?, vertrouwde Eddy De Smedt de aanwezige pers toe.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 24 jan 11:00:

Deze zeven Belgische atleten mogen naar Sochi


Het BOIC heeft de namen bekend gemaakt van de Belgische atleten die zullen deelnemen aan de Olympische Winterspelen van Sochi (7 - 23 februari). In totaal zullen zeven landgenoten een gooi doen naar olympisch eremetaal. De twee speerpunten van de Belgische selectie zijn Seppe Smits (snowboarden) en Bart Swings (snelschaatsen). Beide mannen zijn outsiders voor een medaille. Volgens de internationale criteria had BelgiŽ recht op zes skiŽrs ? we hebben niet eens zoveel skiŽrs van olympisch topnivea

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 24 jan 00:00:

2,13 miljard euro voor Olympische Spelen Rio 2016


Het operationele budget dat ter beschikking staat van het Organisatiecomitť van de Olympische Spelen van 2016 in het Braziliaanse Rio de Janeiro, bedraagt 2,13 miljard euro. Dat werd donderdag officieel bekendgemaakt.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 23 jan 20:00:

Rusland stuurt grootste selectie ooit naar Sochi


Het Russisch Olympisch Comitť (ROC) heeft donderdag de samenstelling van de Russische selectie voor de Winterspelen in Sochi (7-23 februari) bekendgemaakt. Rusland stuurt niet minder dan 223 atleten, onder wie kunstschaatser Evgeny Plushenko.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 23 jan 17:00:

In Sochi kan je echt samen naar toilet


BBC-journalist Steve Rosenberg zette een opmerkelijke foto op Twitter nadat hij het Olympisch Biathlon Centrum had bezocht. De atleten kunnen er echt samen op toilet. En het is gťťn photoshop, je ziet zijn reflectie in de rechtertoilet.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 23 jan 14:29:

Morgenstern: Spelen nog doel


''Na de val waren de Spelen meteen mijn doel. En dat is nog steeds zo. Maar ik moet eerst nog wel fit worden.'' Dat verklaarde skispringer Thomas Morgenstern, de Oostenrijkse kanshebber op goud in Sotsji donderdagmiddag op een persconferentie in Klagenfurt.

Algemeen Nieuws t/m februariNOS don 23 jan 13:51:

Smallenbroek niet naar Sotsji


Schaatser Bram Smallenbroek kan niet deelnemen aan de Olympische Spelen in Sotsji. Reden is dat de autoriteiten in Oostenrijk niet bereid zijn tot een versnelde naturalisatie-procedure. Smallenbroek had zich via het wereldbekercircuit geplaatst voor de 1.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF don 23 jan 12:33:

Snowboardster Michelle Dekker definitief naar Winterspelen


ARNHEM - Door toewijzing van een quotumplaats van de internationale skifederatie (FIS) kan de pas 17-jarige Michelle Dekker definitief starten op de Olympische Spelen in Sochi. Ze komt uit op de onderdelen parallelslalom en de parallel reuzenslalom.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad woe 22 jan 17:00:

Meteorietfragmenten voor winnaars in Sochi


De atleten die op 15 februari goud behalen op de Olympische Winterspelen in Sotsji, zullen een wel heel speciaal souvenir aan hun prestatie overhouden. Binnen afzienbare tijd start immers de productie van tien medailles waarin een stukje meteoriet is verwerkt, zo deelden het stadsbestuur van Sotsji en het bestuur van de regio Tsjeljabinsk maandag mee.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad woe 22 jan 13:00:

Eerste dreigbrieven voor Winterspelen Sochi ontvangen


De Olympische Winterspelen in Sochi worden strikt beveiligd, maar de Russische autoriteiten vrezen toch voor aanslagen in de Zuid-Russische badplaats. Zo zouden verschillende terroristische groeperingen van nationalistische en religieuze strekking van de wereldwijde aandacht voor de Spelen gebruik kunnen maken om de spotlights te vestigen op hun zaak. Het Hongaarse Olympisch Comitť MOB meldt nu dat het - net als een aantal andere nationale olympische comitťs - een dreigbrief heeft ontv


Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF woe 22 jan 12:33:

Van Calker mag ook starten in tweemansbob


ARNHEM - NOC*NSF heeft in samenspraak met Edwin van Calker besloten de mogelijkheid te benutten om hem tijdens de Olympische Spelen in Sochi ook in te schrijven op het onderdeel tweemansbob.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad woe 22 jan 11:00:

Noors curlingteam zal zeker opvallen in Sochi


Het Noorse curlingteam zal sowieso opvallen op de Olympische Winterspelen in Sochi, die starten op 7 februari. Thomas Ulsrud, Torgor Nergard, Christoffer Svae end Havard Vad Petersson stelden in New York hun nieuwe kostuums voor. Nu al zeker een hit in de ?Ice Cube? maar misschien toch er een bťťtje over?


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad woe 22 jan 10:00:

Wereldkampioene schansspringen mag toch nog dromen van Sochi


Sarah Hendrickson, de Amerikaanse regerende wereldkampioene in het schansspringen bij de vrouwen, heeft dinsdag in het Amerikaanse Park City (Utah) haar eerste training afgewerkt nadat ze vijf maanden aan de kant stond na een knieoperatie. Dat maakte ze woensdag op Twitter bekend.


Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF din 21 jan 12:33:

Dinand Woesthoff schrijft huldigingslied Olympische sporters


ARNHEM - †Het Holland Heineken House brengt voor de komende winterspelen in Sochi een speciale theme song; tijdens de huldigingen van de Olympische Sporters in Sochi zal het nummer ?Legendary Lane? ten gehore worden gebracht. Zanger Dinand Woesthoff heeft het nummer op verzoek van Heineken en NOC-NSF geschreven. Met de theme song wil het Holland Heineken House van de huldigingen nog meer een belevenis maken voor de sporter en supporter.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF din 21 jan 12:33:

NOC*NSF lanceert officiŽle app over TeamNL Sochi 2014


ARNHEM - NOC*NSF heeft vandaag de officiŽle NOC*NSF TeamNL app gelanceerd. Met deze app, beschikbaar voor zowel Apple als Android, kan iedereen Olympic TeamNL op de voet volgen op weg naar en tijdens de Olympische Spelen Sochi 2014. Binnenkort wordt ook Paralympic TeamNL toegevoegd.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad din 21 jan 03:00:

Vierde afstand voor Bart Swings in Sochi?


Bart Swings, voor de 1.000 meter snelschaatsen, en snowboarder Sebbe De Buck (halfpipe) staan op de eerste reserveplaats voor de Winterspelen van Sochi, zo blijkt sinds gisteren. Swings is wel al geplaatst voor de 1.500, 5.000 en 10.000 meter.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad ma 20 jan 18:00:

Jamaicaans bobsleeteam mag naar Sochi


Het Jamaicaans Olympisch Comitť (JACO) heeft maandag aangekondigd dat zijn tweemansbob geplaatst is voor de Olympische Winterspelen van Sochi. In Rusland zullen stuurman Winston Watts en remmer Marvin Dixon de eer van hun land verdedigen.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad ma 20 jan 12:00:

Bart Swings start in Sochi mogelijk ook op 1.000 meter


Bart Swings gaat het tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi (7-23 februari) nog knap druk krijgen. Naast zekere start op de 1.500, 5.000 en 10.000 meter, komt Swings mogelijk ook in actie op de 1.000 meter.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad zon 19 jan 01:00:

Cool Runnings in het echt!


Iemand zou er een komedie over moeten maken: het Jamaicaanse bobsleeteam heeft zich geplaatst voor de Olympische Spelen in Sochi.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad zat 18 jan 16:00:

Jorik Hendrickx wordt negende en plaatst zich voor Sochi


Jorik Hendrickx is zaterdag op het EK kunstschaatsen in de Hongaarse hoofdstad Boedapest als negende geŽindigd. Hij is zeker van een ticket voor de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji (7-23/2).


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 17 jan 11:00:

Belgische skiester dient klacht in na missen van Winterspelen


Aude Aguilaniu dient een klacht in bij de Internationale Skifederatie (FIS). Dat laat haar management vrijdag weten.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 16 jan 17:00:

Jorik Hendrickx op weg naar Sochi


Jorik Hendrickx is op het EK kunstschaatsen in Budapest 10de geworden op de korte kŁr. Om zich te plaatsen voor de Olympische Winterspelen in Sochi moet onze landgenoot in de top-12 eindigen, zaterdag staat nog de vrije kŁr op het programma.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 16 jan 15:00:

Belgische skiester breekt scheenbeen net voor Winterspelen


De Belgische skiester Aude Aguilaniu heeft in Val Thorens haar scheenbeen gebroken. Ze bereidde zich voor op de Olympische Winterspelen in Sochi, die op 6 februari beginnen.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 16 jan 13:00:

BBC maakt u al 'warm' voor Winterspelen met indrukwekkende trailer


Drie weken voor de start van de Olympische Winterspelen in het Russische Sochi, is nog ongeveer een derde van alle toegangskaarten te koop. Voor wie een trip naar Rusland niet ziet zitten, is er echter ook nog de televisie. De BBC maakt u alvast warm voor de koudste spelen, die beginnen op 7 februari.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF don 16 jan 12:33:

Extra entreekaarten beschikbaar voor Olympische Winterspelen Sochi 2014


ARNHEM - ATP Event Experts, namens NOC*NSF aangesteld als Official Ticket & Travel Agent, brengt extra entreekaarten op de markt voor de Olympische Winterspelen, die worden gehouden van 7 tot en met 23 februari in Sochi.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 16 jan 12:00:

Red Bullets bereiden zich voor op Winterspelen


Red Bullets Hanna Marien en Eveline Vercammen bereiden zich in het Oostenrijkse Innsbruck voor op de Winterspelen van Sochi.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 16 jan 09:00:

Lindsey Vonn is geopereerd aan rechterknie


Lindsey Vonn is met succes geopereerd aan haar rechterknie. Dat laat de entourage van de Amerikaanse skivedette weten.


Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF woe 15 jan 12:33:

Nieuwe kwalificaties voor twee alpineskiŽrs Paralympic TeamNL


ARNHEM - AlpineskiŽrs Bart Verbruggen en Anna Jochemsen zijn door de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) voorgedragen voor kwalificatie voor de Paralympische Spelen Sochi 2014, op respectievelijk de Super-G en de reuzenslalom. NOC*NSF heeft deze voordrachten gehonoreerd.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad din 14 jan 09:00:

Bart Swings naar Inzell om ?tempohardheid? op te doen


Bart Swings is dinsdag naar Inzell vertrokken om er de komende weken de laatste hand aan de voorbereiding op de Olympische Winterspelen te leggen.


Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF ma 13 jan 12:33:

Locatie Holland Heineken House Sochi 2014 bekend


Azimut Hotel Resort huisvest twaalfde editie ?Home away from home?

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad zat 11 jan 02:00:

Bart Swings: ?Een medaille hoeft niet, maar ik laat ze niet liggen?


Nog 28 keer slapen en het is D-day: de Winterspelen van Sochi, de belangrijkste afspraak in de nog prille carriŤre van de snelschaatser Bart Swings. Of hij echt een outsider is voor een olympische medaille? Het EK allround dit weekend in het Noorse Hamar licht een flink tipje van de sluier.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad vr 10 jan 23:00:

Nederlandse koning Willem-Alexander en premier Mark Rutte zakken af naar Sotsji


De Nederlandse koning Willem-Alexander, koningin Maxima, de Nederlandse eerste minister Mark Rutte en minister van Sport Edith Schippers zakken tijdens de Olympische Winterspelen naar het Russische Sotsji (7-23 februari) af. Premier Mark Rutte maakte dat vrijdag bekend na de wekelijkse ministerraad.


Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad don 09 jan 15:00:

Vertederende reclamespot Winterspelen megahit op Youtube


De Olympische Winterspelen in het Russische Sochi gaan over enkele weken van start. Om iedereen warm te maken voor dit grootse evenement heeft sponsor Proctor & Gamble een emotionele en passende reclamespot gemaakt, die al bijna vier miljoen keer bekeken werd op Youtube.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad din 07 jan 14:00:

Topskiester Vonn zegt af voor Winterspelen


De Amerikaanse Lindsey Vonn, regerend olympisch kampioene op de afdaling, kan wegens een knieblessure niet deelnemen aan de Olympische Winterspelen van volgende maand in het Russische Sotsji (7-23 februari). Dat maakte Lindsey Vonn dinsdag bekend op haar website.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad ma 06 jan 03:00:

Olympisch veldrijden weer stapje dichterbij


Peter Van Den Abeele, UCI-offroadcoŲrdinator, heeft volgende week een afspraak met Christophe Dubi, directeur sport van het IOC, om te spreken over de opname van veldrijden in het programma van de Olympische Winterspelen.


Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF don 02 jan 12:33:

Olympic TeamNL en Paralympic TeamNL Sochi 2014 overgedragen


ARNHEM - Op Papendal zijn donderdagmiddag de sporters van OlympicTeamNL en ParalympicTeamNL voor Sochi 2014 overgedragen aan NOC*NSF. OlympicTeamNL bestaat momenteel uit veertig sporters en staat onder leiding van chef de mission Maurits Hendriks, ParalympicTeamNL omvat momenteel zeven sporters die met chef de mission Andrť Cats naar Sochi 2014 zullen afreizen. De Olympische Spelen vinden van 7 tot en met 23 februari plaats, de Paralympische Spelen worden van 7 tot en met 16 maart gehouden.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF din 31 dec 12:34:

Olympic TeamNL Sochi 2014 uitgebreid met twintig schaatsers


ARNHEM - De KNSB heeft op basis van de uitslag van het KNSB Kwalificatietoernooi in Heerenveen†twintig schaatsers voorgedragen bij NOC*NSF voor deelname aan de Olympische Winterspelen, die van 7 tot en met 23 februari†in Sochi worden gehouden. NOC*NSF heeft deze voordracht geaccepteerd.

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad ma 30 dec 20:00:

IOC veroordeelt ?laffe? aanslagen


Thomas Bach, de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) heeft er vertrouwen in dat Rusland de veiligheid van de Olympische Winterspelen zal verzekeren.†De VS maken zich zorgen.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF vr 20 dec 12:34:

Olympic TeamNL uitgebreid met viermansbob en snowboarder


Nog 49 dagen tot Sochi!

Algemeen Nieuws t/m februariNieuwsblad woe 18 dec 04:00:

Obama stuurt homorechtenactiviste naar openingsceremonie Sotsji


De Amerikaanse president Barack Obama stuurt een homorechtenactiviste mee in de officiŽle Amerikaanse delegatie voor de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji in februari. Dat heeft het Witte Huis dinsdag bekendgemaakt. Rusland krijgt bakken kritiek voor zijn omstreden antiholebiwetgeving.


Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF ma 16 dec 12:34:

Bobsleester Esmť Kamphuis gekwalificeerd voor Sochi


ARNHEM - De eerste Nederlandse bobsleekwalificatie voor de Olympische Spelen van Sochi 2014 is bevestigd.

Algemeen Nieuws t/m februariNOC*NSF din 03 dec 12:34:

Merijn Koek naar Paralympische Winterspelen Sochi 2014


ARNHEM - Het Paralympic TeamNL voor de Paralympische Winterspelen van Sochi 2014 is uitgebreid naar zeven sporters. NOC*NSF honoreerde het verzoek van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) om†Merijn Koek†voor het onderdeel para snowboardcross te kwalificeren.