Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.1/5 (639 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Alpineskien t/m februari


Alpineskien t/m februariNOS ma 20 jan 11:37:

Violiste Mae skiet op Winterspelen


De Britse violiste Vanessa Mae zal bij de Winterspelen in actie komen bij het alpine skiŽn. Ze doet dat onder de vlag van Thailand, het land waar haar vader geboren is.De 35-jarige Mae is een fervent skiŽr en volgens haar manager Giles Holland heeft ze zich nu geplaatst voor Sotsji.
Alpineskien t/m februariNOS zon 19 jan 18:49:

Blikvangers in Sotsji: alpineskiŽn


Bij het alpineskiŽn zijn in Sotsji geen Nederlanders actief. Er wordt wel veel spektakel verwacht op de vijf onderdelen afdaling, supercombinatie, Super G, reuzenslalom en slalom. Op wie moeten we gaan letten? NOS-commentator Edwin Peek zet vijf alpineskiŽrs op een rij.

Alpineskien t/m februariNOS zon 19 jan 14:24:

Pinturault winnaar slalom Wengen


Alexis Pinturault heeft de slalom voor de wereldbeker in het Zwitserse Wengen op zijn erelijst bijgeschreven. De Fransman, die dit weekeinde op de supercombinatie ook al de snelste slalomskiŽr was, sloeg zijn slag in de door de vele tempowisselingen uiterst selectieve tweede run.

Alpineskien t/m februariNOS woe 08 jan 06:12:

Oost-Timor maakt debuut op Spelen


Voor het eerst in de geschiedenis zal een atleet uit Oost-Timor deelnemen aan de Olympische Winterspelen. Yohan Goutt Goncalves heeft zich gekwalificeerd voor de slalom. Goncalves wil ook nog op de reuzenslalom uitkomen.

Alpineskien t/m februariNOS din 07 jan 14:47:

Skiester Vonn mist Spelen Sotsji


Lindsey Vonn doet niet mee aan de Winterspelen van volgende maand in Sotsji. Een knieblessure die haar al het hele seizoen parten speelt, maakt een olympische start onmogelijk, zo laat de Amerikaanse skiester weten.

Alpineskien t/m februariNOS vr 03 jan 13:57:

Poetin test skipiste Sotsji


De Russische president Vladimir Poetin bouwt al jaren aan het imago van een sportieve superman. Poetin bobsleede al eens met olympiŽrs en enkele jaren geleden werd hij paardrijdend op de foto gezet, met ontbloot bovenlijf.

Alpineskien t/m februariNOS zon 22 dec 12:39:

Hectisch bestaan skiester Shiffrin


De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin kent een hectisch bestaan.Het achttienjarige supertalent schuift regelmatig aan in talkshows, volgt een cursus Duits en is onderwerp van menig televisieprogramma in de Verenigde Staten.

Alpineskien t/m februariNOS zat 21 dec 14:40:

Tijd dringt voor uitgevallen Vonn


De tijd begint te dringen voor de Amerikaanse skiester Lindsey Vonn. Over 48 dagen beginnen de Spelen in Sotsji, maar ze is nog steeds niet fit.In Val d'Isere - onder toeziend oog van haar vriend Tiger Woods - speelde Vonns rechterknie haar opnieuw parten tijdens de afdaling voor de wereldbeker.

Alpineskien t/m februariNOS don 19 dec 06:19:

SkiŽr Van Heek trots op afkomst


In 1936 was barones Gratia Maria Margretha Schimmelpenninck van der Oye in Garmisch-Partenkirchende de eerste Nederlandse alpineskiŽr op de Winterspelen. De gebroeders Pappenheim deden in 1952 mee in Oslo, maar inmiddels wacht Nederland al 62 jaar op een vierde olympische alpineskiŽr.

Alpineskien t/m februariNOS din 17 dec 18:04:

Worley mist Spelen na zware val


Tessa Worley zal niet in actie komen op de Olympische Winterspelen in Sotsji. De wereldkampioene op de reuzenslalom kwam tijdens de WB-wedstrijd in Courchevel zwaar ten val. Daarbij scheurde ze een kruisband en raakte haar meniscus beschadigd.

Alpineskien t/m februariNOS woe 04 dec 10:06:

Skiester Vonn hervat training


De Amerikaanse skiester Lindsey Vonn staat woensdag voor het eerst weer op de piste na haar val op 20 november, waarbij ze haar net herstelde rechterknie opnieuw blesseerde. Vonn hoopt op tijd fit te geraken voor de Olympische Spelen, die op 7 februari beginnen.

Alpineskien t/m februariNOS vr 29 nov 09:53:

Oost-Timorese skiŽr wil naar Sotsji


Yohan Goutt Goncalves heeft er zijn zinnen op gezet om in Sotsji de eerste Oost-Timorese deelnemer te worden aan de Winterspelen. De negentienjarige Goncalves is vast van plan als skiŽr de kleuren van het jonge land uit Zuidoost AziŽ te verdedigen op de slalom en/of de reuzenslalom.

Alpineskien t/m februariNOS vr 08 nov 11:27:

SkiŽr Van Heek kan Spelen vergeten


SkiŽr Marvin van Heek mag de komende twee maanden door een rugblessure niet op de latten staan. Hij kan daardoor de Olympische Spelen van Sotsji vrijwel zeker vergeten.Van Heek keerde vorige week eerder dan gepland terug van een trainingsstage in de Verenigde Staten.

Alpineskien t/m februariNOS woe 11 sep 16:53:

SkiŽr Byggmark mist Winterspelen


Jens Byggmark moet de Winterspelen in Sotsji aan zich voorbij laten gaan.De Zweedse slalomspecialist heeft bij een training z'n kniebanden gescheurd en is een half jaar uitgeschakeld.De 28-jarige Byggmark veroverde op de WK in 2011 zilver op de slalom.

Alpineskien t/m februariNOS woe 11 jan 13:22:

Freestyle-skiester na val in coma


Freestyle-skiester Sarah Burke is bij een val tijdens een training voor de X-Games zwaargewond geraakt.De 29-jarige Canadese kwam op haar hoofd terecht en ligt nu in coma in een ziekenhuis.Burke won de X-Games, de belangrijkste competitie voor freestylers, vier keer en werd in 2005 wereldkampioen op het onderdeel halfpipe.