Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.1/5 (561 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 19 februari


Olympisch nieuwsoverzicht uit de diverse online media zoals de NOS, NUSport, Schaatsen.nl, NOC*NSF en het Belgische Nieuwsblad.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOC*NSF woe 19 feb 23:29:

Dagverslag 19 februari: Schaatsmedailles, bobsleesters vierde, Sauerbreij tiende


Bobsleesters eindigen als vierde
Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 23:17:

Kim leidt, Lipnitskaja valt


Bij het kunstrijden voor dames gaat Kim Yu-na na de korte kür aan kop. De 23-jarige Zuid-Koreaanse, die in Sotsji haar olympische titel verdedigt, heeft met 74,92 punten maar een kleine voorsprong op de Russin Adelina Sotnikova (74,64) en Carolina Kostner uit Italië (74,12).

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 22:19:

Mulder vs Mulder: wie is het?


Of het nu gaat om olympisch goud of om het spelprogramma Lingo, de broers Ronald en Michel Mulder zijn altijd bloedfanatiek. In de dertiende 'battle': wie is het?De eindstreep is in zicht in de Mulder Spelletjes Cup en dus maken de broers Mulder zich op voor een vinnige eindsprint.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 21:17:

Canada wint thriller tegen Letten


De ijshockeyers van Canada moesten vol aan de bak in hun kwartfinalewedstrijd tegen Letland, dat lang stand hield, maar toch met 2-1 moest buigen.De Letse doelman Kristers Gudlevskis dreef Canada tot wanhoop met liefst 55 saves, maar op een slapshot van Shea Weber tijdens een Canadees powerplay moest hij passen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 21:16:

Vierde huldiging voor Wüst in Holland House


Ireen Wüst is woensdagavond voor de vierde keer deze Spelen gehuldigd in het Holland Heineken House na haar zilveren medaille op de 5000 meter.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 20:52:

Vis: laatste race geweest


Esmé Kamphuis en Judith Vis behaalden woensdag een historische vierde plaats in de tweemansbob. Nooit eerder eindigde Nederland zo hoog op de Olympische Spelen. Reden voor Kamphuis en Vis zich te beraden op de toekomst.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOC*NSF woe 19 feb 20:29:

Zilver voor Wüst, brons voor Kleibeuker op 5km


SOCHI (ANP) - IreenWüst heeft op de Olympische 5000 meter in Sochi de zilveren medaille veroverd. In de Adler Arena zette de Brabantse woensdagmiddag een tijd van 6.54,28 op de klokken, waarmee ze tweede werd achter Martina Sablikova. De Tsjechische schaatsster prolongeerde in een tijd van 6.51,54 haar Olympische titel. Het brons ging naar de bijna 36-jarige Nederlandse Carien Kleibeuker.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 20:05:

Kamphuis: 'Voelt als halve bronzen medaille'


De doelstelling bij de Winterspelen van Sotsji was duidelijk voor pilote Esmé Kamphuis. Na de achtste plaats vier jaar geleden in Vancouver moest en zou de pilote in Rusland een medaille halen. Dat lukte net niet, maar de vreugde was er niet minder om.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 19:47:

Remster Vis zet punt achter sportcarrière na vierde plek


Bobsleester Judith Vis heeft een punt gezet achter haar loopbaan als actieve sportster. De remster in de slee van pilote Esmé Kamphuis liet dat weten na afloop van de olympische wedstrijd waar het duo als vierde eindigde.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 19:08:

Vierde plaats bobduo Kamphuis/Vis


Esmé Kamphuis en Judith Vis zijn bij de Winterspelen in Sotsji vierde geworden in de tweemansbob. Nooit eerder eindigde een Nederlands bobsleekoppel zo hoog in een olympisch toernooi. Het podium was na de eerste dag al uit zicht, maar na een verbeten gevecht met een Duitse en een Belgische slee boekte het koppel twee plaatsen winst op de slotdag.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 18:58:

Kramer en De Jong praten misverstand uit


Sven Kramer en Bob de Jong hebben een dag na de tien kilometer hun meningsverschil uitgesproken.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 18:46:

Kramer en De Jong spreken 'misverstand' over huldiging uit


Sven Kramer en Bob de Jong hebben een dag na de tien kilometer hun meningsverschil uitgesproken.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 18:40:

Kramer: ze slaan me in elkaar


Sven Kramer verscheen opvallend ontspannen bij de huldiging op Medals Plaza. Hij kreeg daar wat hem betreft wel de verkeerde medaille om zijn nek gehangen, maar na een nacht slapen stond hij wel weer met beide benen op de grond.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 18:16:

Wüst: `Misschien wel knapste medaille`


Ireen Wüst was woensdag erg tevreden met haar zilveren plak op de 5000 meter. Ze beaamde dat het misschien wel de knapste medaille was van de vier die ze behaalde op de Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 18:13:

Bergsma gehuldigd op Medal Plaza


Jorrit Bergsma, Sven Kramer en Bob de Jong zijn op Medal Plaza gehuldigd voor hun medaille op de 10.000 meter. Bergsma veroverde in 12.44,45 ten koste van favoriet Kramer goud op de 10.000 meter.Bergsma werd woensdagavond ook nog gefeliciteerd door de Russische president Vladimir Poetin.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 18:05:

Wüst: 'Misschien wel de knapste medaille van de vier'


Ireen Wüst was woensdag erg tevreden met haar zilveren plak op de 5000 meter. Ze beaamde dat het misschien wel de knapste medaille was van de vier die ze behaalde op de Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 17:56:

Kamphuis schuift op naar vijfde plaats in voorlaatste heat


Bobsleester Esmé Kamphuis is woensdag na de derde en voorlaatste heat van de Olympische Spelen één plaats gestegen. De Nederlandse staat nu vijfde.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 17:56:

Knappe vierde plek voor Kamphuis bij bobsleeën


Bobsleester Esmé Kamphuis is woensdag samen met remster Judith Vis knap vierde geworden bij de Olympische Spelen, de beste prestatie ooit voor een Nederlandse pilote.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 17:26:

Kleibeuker: 'Voelde niet als de ultieme olympische race'


Omdat ze zichzelf sterk genoeg achtte, kwam het voor Carien Kleibeuker niet als een verrassing dat ze in Sotsji een medaille won. Na haar rit twijfelde ze wel of haar tijd genoeg zou zijn.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 17:16:

Kleibeuker: `Niet de ultieme race`


Het kwam voor Carien Kleibeuker niet als een verrassing dat ze in Sotsji een medaille won omdat ze zich sterk genoeg achtte. Na haar rit twijfelde ze wel of haar tijd genoeg zou zijn. "Het voelde niet als de olympische ultieme race."

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 17:15:

Biatleet Björndalen succesvolste wintersporter ooit


Biatleet Ole Einar Björndalen heeft woensdag in Sotsji geschiedenis geschreven. De veertigjarige Noor won met zijn landgenoten de gemengde estafette en veroverde zo zijn dertiende medaille, een record voor de Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 17:00:

Bjørndalen beste winterolympiër


Ole Einar Bjørndalen mag zich de beste wintersporter aller tijden noemen. De biatleet won woensdag met het Noorse team goud op het onderdeel gemengde estafette. Daarmee passeerde hij Bjørn Daehlie op de lijst van meest gedecoreerde winteratleten.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 16:59:

Wüst: meest onverwachte medaille


Het ene zilver is het andere niet. Na de teleurstelling van de 'verloren' 1.500 meter, was Ireen Wüst dolblij met een tweede plek op de 5.000 meter. In een rechtstreeks duel werd Wüst geklopt door Martina Sábliková, die haar titel verdedigde.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 16:56:

Nauta: 'Droom in duigen'


Met dikke ogen van het huilen kwam Yvonne Nauta de ijsbaan in Sotsji af na de olympische vijf kilometer. 

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 16:51:

Kleibeuker poetst tragiek Turijn weg


Carien Kleibeuker schaatste met een bronzen plak op de 5.000 meter alle frustratie van de Olympische Spelen in Turijn van zich af. Acht jaar geleden werd ze tiende na een hectisch toernooi. Destijds werd op Kleibeuker forse druk uitgeoefend om haar startplek af te staan aan eerste reserve Gretha Smit.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 16:30:

Nauta: `Droom is nu wel in duigen`


Met dikke ogen van het huilen kwam Yvonne Nauta de ijsbaan ik Sotsji af. "Mijn droom is nu wel in duigen", zei ze.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 16:15:

Wüst vestigt Nederlands record met vierde plak


Met haar zilveren medaille op de 5000 meter is Ireen Wüst de Nederlandse sporter met de meeste plakken, namelijk vier, op één Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 16:08:

Wüst zilver, brons voor Kleibeuker


Martina Sábliková heeft Ireen Wüst van haar tweede gouden medaille afgehouden op de 5.000 meter. De 26-jarige Tsjechische prolongeerde overtuigend haar olympische titel op de langste afstand.Wüst kwam in de voorlaatste rit op het ijs tegen Sáblikova.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 16:03:

Wüst verovert ook op de vijf kilometer zilver


Ireen Wüst heeft woensdag zilver gewonnen op de vijf kilometer in Sotsji. De Tsjechische Martina Sablikova prolongeerde haar titel. Carien Kleibeuker pakte brons.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 16:03:

Wüst verovert ook op vijf kilometer zilver


Ireen Wüst heeft woensdag zilver gewonnen op de vijf kilometer in Sotsji. De Tsjechische Martina Sablikova prolongeerde haar titel. Carien Kleibeuker pakte namens Nederland brons.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 16:02:

Deceptie voor Russische ijshockeyers op Spelen


Wat de opmaat had moeten worden voor olympisch goud, eindigde voor de Russische ijshockeyers in een enorme deceptie in de Bolsjoi Dome in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 16:02:

Canada en VS treffen elkaar in halve finale ijshockey


De ijshockeyers van Canada en de Verenigde Staten treffen elkaar vrijdag op de Olympische Spelen in Sotsji in de halve finale.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 16:02:

Miller start niet op slalom


Bode Miller heeft zich teruggetrokken voor de slalom van zaterdag omdat hij op de reuzenslalom zijn knie verdraaid heeft. De Amerikaan werd op dat onderdeel twintigste, op bijna drie seconden van winnaar Ted Ligety.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 16:00:

Geen rouwband sporters Oekraïne


Het IOC heeft de Oekraïense sporters verboden om tijdens de wedstrijden een rouwband te dragen. Dat zegt Sergei Bubka, hoofd van het olympisch comité van Oekraïne.De sporters wilden met de rouwbanden hun landgenoten herdenken die zijn omgekomen bij de rellen in de hoofdstad Kiev.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 16:00:

Wüst pakt zilver, brons Kleibeuker


Ireen Wüst heeft woensdag zilver gepakt op de olympische 5000 meter. De Brabantse moest in Sotsji alleen Martina Sablikova voor zich dulden, waardoor de Tsjechische haar titel met succes verdedigde.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 15:44:

Russische ijshockeyers naar huis


De Russische ijshockeyers zijn op de Olympische Spelen in Sotsji al in de kwartfinales uitgeschakeld. Het gastland werd verslagen door Finland: 1-3.Rusland, dat sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie slechts zilver (2002) en brons (2006) won op de Spelen, begon nog goed, want via een powerplay-goal van Ilja Kovaltsjoek werd het al snel 1-0.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 15:32:

Miller twijfelt over deelname slalom door knieblessure


De kans is groot dat Bode Miller zaterdag de slalom overslaat bij de Olympische Spelen in Sotsji. 

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 14:33:

Curlingfinale herhaling Vancouver


De finale van het curlingtoernooi bij de vrouwen wordt een herhaling van die van Vancouver, vier jaar geleden. Ook in Sotsji schuiven er in de finale Zweedse en Canadese stenen over het ijs. Titelhouder Canada, dat in de voorronde als eerste team alle negen wedstrijden had gewonnen, ontdeed zich in de halve finales met 6-4 van Groot-Brittannië.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 14:30:

LIVEBLOG: Wüst gaat voor vierde medaille


De laatste individuele schaatsafstand in Sotsji is de 5000 meter voor vrouwen. Martina Sablikova verdedigt woensdag haar titel. Namens Nederland verschijnen Yvonne Nauta, Carien Kleibeuker en Ireen Wüst op het ijs.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 14:30:

LIVEBLOG: Wüst verovert zilver op 5000 meter


De laatste individuele schaatsafstand in Sotsji is de 5000 meter voor vrouwen. Martina Sablikova verdedigt woensdag haar titel. Namens Nederland verschijnen Yvonne Nauta, Carien Kleibeuker en Ireen Wüst op het ijs.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 14:30:

LIVEBLOG: Reacties na 5000 meter (gesloten)


De laatste individuele schaatsafstand in Sotsji is de 5000 meter voor vrouwen. Martina Sablikova verdedigt woensdag haar titel. Namens Nederland verschijnen Yvonne Nauta, Carien Kleibeuker en Ireen Wüst op het ijs.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 14:06:

Van Calker: 'Medaille is niet reëel'


Edwin van Calker heeft veel vertrouwen opgedaan in de runs met de tweemansbob op de baan in Sotsji. Met de viermansbob is een top tien-klassering het streven, zo laat hij weten in het programma NUtalk - Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 13:53:

Fins goud met een luchtje


Langlaufers livo Niskanen en Sami Jauhojärvi hebben namens Finland het goud in de teamsprint veroverd. In de tumultueus verlopen finale bleef slotloper Jauhojärvi Rusland en Zweden voor.Met alleen nog het laatste rechte eind voor de boeg leek de strijd om het goud er een te worden tussen Duitsland, Finland en Rusland.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 13:44:

Bergsma: telefoon vol met berichten


Een dag na de olympische zege heeft Jorrit Bergsma nog altijd niet de tijd gehad om alle felicitaties te lezen en te beantwoorden. De overwinning op de 10.000 meter, en misschien wel juist de overwinning op Sven Kramer, heeft veel losgemaakt.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 13:27:

TVM kan stuntje Wüst wel gebruiken


Het TVM-kamp heeft al twee gouden medailles opgepikt deze Spelen, maar kan wel een opkikker gebruiken na de pijnlijke zilveren medailles van Koen Verweij op de 1.500 meter, Sven Kramer op de 10.000 meter en toch ook Ireen Wüst op de 1.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 13:02:

Vijfde olympische titel Bjørgen


Marit Bjørgen is voor de vijfde keer in haar carrière olympisch kampioene geworden. De Noorse langlaufster won op de Spelen in Sotsji samen met Ingvild Flugstad Østberg de teamsprint.De 33-jarige Bjørgen won vier jaar geleden in Vancouver al drie keer goud en eerder deze Spelen was ze de beste op de 15 kilometer skiatlon.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 13:01:

Startlijst 5.000 meter vrouwen


Ireen Wüst is op de 5.000 meter in rit zeven gekoppeld aan regerend olympisch kampioene Martina Sáblíková. Wüst, die voor haar vierde medaille op deze Spelen gaat, komt na en voor een Nederlandse vrouw op het ijs.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 12:53:

Kramer-kamp snapt De Jong niet


Bob de Jong heeft zich dinsdagavond gestoord aan het chagrijn waarmee Sven Kramer in het Holland Heineken House op het podium stond tijdens de huldiging voor de tien kilometer. Gerard Kemkers snapt daar niets van.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 12:45:

Ligety sterkste op reuzenslalom, Hirscher vierde


Ted Ligety heeft woensdag de gouden medaille veroverd op de reuzenslalom tijdens de Winterspelen. De 29-jarige Amerikaan troefde de Fransen Steve Missillier en Alexis Pinturault af.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 12:32:

Ligety superieur op reuzenslalom


Ted Ligety heeft met groot vertoon van macht de olympische titel op de reuzenslalom voor zich opgeëist. De 29-jarige Amerikaan sloeg een enorm gat in de eerste run en hield in de tweede genoeg over.Niks rustig aan doenDe verschillen waren klein in de eerste run.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 12:31:

Goud voor Amerikaanse Rus Wild


Snowboarder Vic Wild heeft Rusland de gouden medaille bezorgd op het onderdeel parallelreuzenslalom. De tot Rus genaturaliseerde Amerikaan versloeg in de finale de Zwitser Nevin Galmarini.Wild wisselde in 2012 van nationaliteit omdat hij trouwde met de Russin Alena Zavarzina, die vlak voor hem brons veroverde bij de dames.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 12:30:

Kummer volgt Sauerbreij op


Patrizia Kummer heeft de olympische titel op de parallelreuzenslalom bij het snowboarden veroverd. De Zwitserse versloeg in de finale de Japanse Tomoka Takeuchi. Het brons ging naar de Russin Alena Zavarzina.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 12:08:

'Opnieuw kans op Nederlands podium'


Elke dag blikken we met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Deze keer Annouk van der Weijden, vijfde op de drie kilometer bij deze Winterspelen, over de 5.000 meter voor vrouwen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 11:48:

Medaillewinnaars naar koningspaar en premier Rutte


De Nederlandse medaillewinnaars van de Olympische Spelen in Sotsji gaan volgende week op bezoek bij koning Willem-Alexander, koningin Máxima en minister-president Mark Rutte. 

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 11:40:

Sauerbreij: 'Kwam niet om titel te prolongeren'


Nicolien Sauerbreij kwam woensdag in de achtste finales van de parallelreuzenslalom vijf honderdste van een seconde tekort tegen de Oostenrijkse Ina Meschik. De olympisch kampioene van Vancouver raakte daardoor haar titel kwijt.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 11:36:

IJshockeyers Zweden bereiken halve finale na winst op Slovenië


Zweden heeft woensdag de halve finales bereikt in het olympische ijshockeytoernooi. De Scandinaviërs wonnen met 5-0 van Slovenië.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 11:33:

Sauerbreij: verwijt mezelf niets


"Ik heb gevochten voor wat ik waard ben. Ik kan mezelf niets verwijten", berustte Nicolien Sauerbreij in haar uitschakeling in de achtste finales op de olympische parallelreuzenslalom.Sauerbreij, de uittredend olympisch kampioene, had in de eerste run nog 0,30 voorsprong gepakt op Ina Meschik.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 11:31:

Kemkers begrijpt kritiek op ingetogen Kramer niet


Gerard Kemkers begrijpt niets van de kritiek op Sven Kramer vanwege zijn ingetogen houding dinsdag bij de huldiging in het Holland Heineken House.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 11:06:

IOC hekelt protestplannen Pussy Riot


Het zou 'geheel ongepast' zijn als de Russische punkband Pussy Riot een protestactie zou houden op het olympisch terrein in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 11:05:

`Snap kritiek De Jong op Kramer niet`


Sven Kramer kreeg dinsdag de nodige kritiek te verwerken, omdat hij bij de huldiging in het Holland Heineken House ingetogen was.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad woe 19 feb 11:00:

Bart Swings verdiende 15.000 euro in Sochi


Bart Swings houdt aan zijn optredens in Sochi 15.000 euro over, bruto welteverstaan. Dat heeft hij te ­danken aan zijn vierde plaats op de vijf kilometer (10.000 euro) en zijn vijfde op de tien kilometer (5.000 euro).

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 10:40:

Titelverdedigster Sauerbreij uitgeschakeld in achtste finales


Nicolien Sauerbreij is woensdag bij de Olympische Spelen in Sotsji uitgeschakeld in de achtste finales van de parallelreuzenslalom.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 10:40:

Sauerbreij niet naar kwartfinales


Snowboardster Nicolien Sauerbreij is er niet in geslaagd de kwartfinales van de parallelreuzenslalom te bereiken. De winnares van het goud in Vancouver verloor over twee runs nipt van de Oostenrijkse Ina Meschik.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 10:40:

`Best kans op een-twee-drie op 5000m`


Elke ochtend blikken we met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Deze keer Annouk van der Weijden, vijfde op de drie kilometer bij deze Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 10:29:

Anema: 'Was in mijn slaap nog aan het lachen'


Jillert Anema, de coach van gouden medaillewinnaar Jorrit Bergsma, stond de ochtend na de tien kilometer nog altijd hardop te lachen van vreugde. "Het schijnt dat ik in mijn slaap nog aan het lachen was. Dat vertelde de fysiotherapeut me."

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 10:20:

Anema: `In slaap nog aan het lachen`


Jillert Anema, coach van goudenmedaillewinnaar Jorrit Bergsma, stond de ochtend na de tien kilometer nog altijd hardop te lachen van vreugde. "Het schijnt dat ik in mijn slaap nog aan het lachen was. Dat vertelde de fysiotherapeut me", zei hij.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 10:16:

Dekker neemt dit mee naar slalom


Michelle Dekker kijkt tevreden terug op haar olympische debuut, ook al liep de pas 17-jarige snowboardster de achtste finales van de parallelreuzenslalom mis met de 22ste tijd in de kwalificaties. Voor de parallelslalom van zaterdag heeft ze grotere plannen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad woe 19 feb 10:00:

Halve Belg in reuzenslalom start niet


Ted Ligety lijkt op weg naar de olympische titel op de reuzenslalom. De Amerikaan, tweevoudig en regerend wereldkampioen in de discipline, domineerde woensdagmorgen de eerste run op de piste in het Rosa Khutor Alpine Center.


Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 09:59:

De nieuwe koning heet Jorrit


De Nederlandse kranten hebben moeite om te kiezen. Is het verhaal de onverwachte winst van Jorrit Bergsma of toch het verlies van Sven Kramer? Het Algemeen Dagblad kiest voor allebei. Op de voorpagina een foto met een stralende Bergsma en een balende Kramer met daarboven de tekst "Onttroond en onthust".

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 08:35:

Swings: 'Anders dan Noren wel gestreden'


Hoewel Bart Swings dinsdag naast een medaille greep was de Belg tevreden over zijn optreden op de olympische tien kilometer.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 08:25:

Snowboardster Dekker: 'Wilde vooral blijven staan'


Michelle Dekker debuteerde woensdagochtend op de Olympische Spelen. De 17-jarige snowboardster strandde in de kwalificaties van de parallelreuzenslalom met de 22e tijd.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 08:10:

`Kramer neemt veel middelen voor rug`


Sven Kramer slikt volgens oud-schaatser Beorn Nijenhuis al jaren pijnstillers om zo min mogelijk last te hebben van zijn rug.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 08:05:

Blog: Gewekt uit medaillemoeheid


De medaillemoeheid sloeg dinsdagochtend keihard toe. De Nederlandse pers had het eventjes gehad.

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 08:00:

Swings: `Anders dan Noren wel gestreden`


Met opgeheven hoofd kwam Bart Swings het middenterrein van de Adler Arena af. Hij was vijfde geworden op de tien kilometer nadat een aanval op het brons vlak voor het einde strandde. "Ik heb het in ieder geval geprobeerd. Ik heb gestreden, anders dan de Noren. Die zijn niet eens gestart."

Nieuwsoverzicht 19 februarischaatsen.nl woe 19 feb 07:55:

Column: Waar een klein land groot in is


In Vancouver bezorgde `De Wissel` van Sven op de 10 kilometer velen een slapeloze nacht. Hoe kon het zo gebeuren? En nu? Slapen doen we wellicht beter dan vier jaar geleden, maar opnieuw is er de vraag: hoe kon het zo zijn?

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 06:51:

Sauerbreij naar achste finales


Snowboardster Nicolien Sauerbreij is goed begonnen aan de olympische parallelreuzenslalom. Titelhoudster Sauerbreij zette over twee runs de vierde tijd neer en gaat door naar de achtste finales.Sauerbreij, die in de voorbereing op de Spelen niet in grootse vorm stak, reed nu twee sterke races.

Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 06:51:

Sauerbreij naar achtste finales


Snowboardster Nicolien Sauerbreij is goed begonnen aan de olympische parallelreuzenslalom. De titelverdedigster zette over twee runs de vierde tijd neer en gaat door naar de achtste finales.Sauerbreij, die in de voorbereiding op de Spelen niet in grootse vorm stak, reed nu twee sterke races.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 06:46:

Sauerbreij overtuigend naar knock-outfase op Spelen


Nicolien Sauerbreij heeft zich woensdag tijdens de Olympische Spelen overtuigend geplaatst voor de knock-outfase op de parallelreuzenslalom.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 05:42:

'Sauerbreij net te laat in vorm om kans te maken op medaille'


Snowboard-coach Mike Moi-Thuk-Shung verwacht niet dat titelverdedigster Nicolien Sauerbreij woensdag een medaille gaat pakken bij de parallelreuzenslalom in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 05:39:

Nijenhuis: 'Kramer neemt heel veel middelen voor zijn rug'


Sven Kramer slikt volgens oud-schaatser Beorn Nijenhuis al jaren pijnstillers om zo min mogelijk last te hebben van zijn rug.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 05:39:

Nijenhuis: 'Kramer neemt veel middelen voor zijn rug'


Sven Kramer slikt volgens oud-schaatser Beorn Nijenhuis al jaren pijnstillers om zo min mogelijk last te hebben van zijn rug.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport woe 19 feb 05:29:

Bekijk aflevering 9 van NUtalk - Winterspelen


In de negende aflevering van NUtalk: Winterspelen zijn Beorn Nijenhuis en Mike Moi-Thuk-Shung woensdag te gast. Presentator Johan Kenkhuis spreekt met de oud-schaatser en de snowboardtrainer over de actualiteit van de Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad woe 19 feb 03:00:

Violiste Vanessa Mae maakt ambities waar... en wordt laatste


?Als ik laatste word, geen probleem?, vond Vanessa Mae (35). Geen probleem. De wereldberoemde violiste ? goed voor meer dan tien miljoen verkochte albums ? klokte de 67ste en laatste tijd, 50 seconden na winnares Tina Maze en op 11 seconden van de voorlaatste skiester. Toch vond ze het cool en zal ze haar eerste en enige Olympische Spelen nooit vergeten. ?Ik hoor bij de exoten, voor wie deelnemen belangrijker was dan winnen.? De ware olympische geest.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad woe 19 feb 03:00:

'Niet slecht voor een groentje'


Zo, de eerste Olympische Spelen zitten erop voor Bart Swings, de skeeleraar-die-snelschaatser-werd. Eerst dit: wie zegt dat deze vijfde plaats gisteren er eentje zonder glans is omdat een dag voordien een vijfde van de tienkilometerschaatsers afzegde want geen zin in een op voorhand besteld Nederlands feestje, wel, die dwaalt. Als een vijfde van het peloton afzegt voor het WK tijdrijden maar Fabian Cancellara, Tony Martin en Bradley Wiggins doen wel mee, is dat geen gedevalueerd WK. Idem dito


Nieuwsoverzicht 19 februariNOS woe 19 feb 00:25:

Ploesjtsjenko wil naar OS 2018


De Russische kunstrijder Jevgeni Ploesjtsjenko, die eerder aankondigde de topsport vaarwel te zeggen, is teruggekomen van zijn besluit. Vijf dagen geleden kondigde hij nog aan te stoppen met zijn sport omwille van zijn gezondheid.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport din 18 feb 23:23:

Programma: Sauerbreij verdedigt olympische titel


Ireen Wüst komt woensdag, samen met Yvonne Nauta en Carien Kleibeuker, in actie op de 5000 meter. Het betreft de laatste individuele schaatsafstand op deze Olympische Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNUSport din 18 feb 23:23:

Programma: Wüst gaat voor vierde medaille


Ireen Wüst komt woensdag, samen met Yvonne Nauta en Carien Kleibeuker, in actie op de 5000 meter. Het betreft de laatste individuele schaatsafstand op deze Olympische Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 21:00:

Amerikaanse freestyleskiër David Wise eerste olympisch kampioen halfpipe


Wereldkampioen en X Games-winnaar David Wise is dinsdag in Sotsji de eerste olympische kampioen freestyle ski halfpipe geworden. Met 92,00 punten deed de 23-jarige Amerikaan het in de nieuwe olympische discipline beter dan de Canadees Mike Riddle (90,60) en de Fransman Kevin Rolland (88,60).


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 20:00:

Belgian Bullets: ?In principe kunnen we nog sneller?


De Belgische bobsleemeisjes staan dinsdag op de Olympische Winterspelen in Sochi na afloop van de eerste twee runs op de Sanki-baan op een knappe vierde plaats. ?We zijn aangenaam verrast. Hopelijk kunnen we deze vierde plaats behouden?, reageerden stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 19:00:

Jelle Spruyt: 'Dit is een gemiste kans'


Jelle Spruyt zag Bart Swings dinsdag in de Adler Arena op de tien kilometer na een goeie wedstrijd op de vijfde plaats eindigen. Maar de coach had na de teleurstellende tijd van de Nederlander Bob de Jong toch op meer gehoopt. "Dit is een gemiste kans. Het kwam er gewoon niet uit", vertelde Spruyt na afloop in de Adler Arena.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 18:00:

Darth Vader verpest de Winterspelen in Sochi


Deze geestige parodie op de Olympische Winterspelen in Sochi werd gemaakt door het Deense tv-programma Natholdet. Wat zou er gebeuren mocht Darth Vader de Spelen bezoeken? Je staat op het punt het te ontdekken.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 18:00:

Sven Kramer heeft 'onwijs slecht excuus' voor zilver


De Nederlandse topschaatser Sven Kramer schaatste dinsdag op de Winterspelen in Sochi de 10 kilometer met een rugblessure. "Ik heb er al 4 of 5 dagen last van", bekende hij. "Maar ik zit niet zo in elkaar om niet mee te doen. Het is een onwijs slecht excuus. Want je moet gewoon fit zijn. Ik ben te vaak geblesseerd voor een topsporter", stelde Kramer, die nog wel zilver achter zijn landgenoot Jorrit Bergsma won. Kramer was vooraf de absolute topfavoriet voor goud. Bart Swings werd vijfde.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 18:00:

Belgian Bullets knap vierde na eerste dag


Stuurvrouw Elfje Willemsen en remster Hanna Mariën hebben dinsdag op de Winterspelen in Sochi de vierde chrono gerealiseerd in de eerste twee runs van de bobsleecompetitie bij de vrouwen. Morgen staan de laatste twee runs op het programma. De totaaltijd van de vier runs samen beslist over de medailles. De Belgian Bullets mikken op een plaats in de top acht, maar mogen nu dromen van meer.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 17:00:

Bart Swings: ?Blij dat ik er vol voor ben gegaan?


Bart Swings werd op de 10.000m vijfde en behaalde zo op in Sochi geen medaille. Toch blikte de snelschaatser tevreden terug op zijn winterspelen: ?Twee top 5-plaatsen, daar had ik op voorhand voor getekend.?


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 16:00:

Geen medaille voor Swings en geen goud voor topfavoriet Kramer op 10.000 meter


Bart Swings heeft op de Olympische Winterspelen in Sochi de 10.000 meter snelschaatsen de vijfde plaats behaald. Hij legde de afstand af in 13:13.99 en bleef daarmee boven zijn Belgisch record. Het goud ging verassend niet naar topfavoriet Sven Kramer, maar naar zijn landgenoot Jorrit Bergsma. Kramer, die vier jaar geleden door een foute baanwissel ook al naast de olympische titel greep, moest tevreden zijn met zilver. Bob de Jong vervolledigde het Nederlandse podium.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 16:00:

Rusland haalt opgelucht adem: ijshockeyers naar kwartfinales


Rusland heeft zich dinsdag op de Winterspelen in Sochi gekwalificeerd voor de kwartfinales van het olympisch ijshockeytoernooi voor mannen. Het gastland won niet zonder de nodige moeite van Noorwegen. Het werd 4-0 (0-0, 2-0, 2-0).


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 14:00:

Practical joke maakt van iedereen een Olympische held


Om in Olympische sferen te blijven: deze geblesseerde fakkeldraagster vraagt enkele nietsvermoedende voorbijgangers in de straten van New York om haar toorts over te nemen. De bereidwillige lopers krijgen meer dan ze hadden verwacht.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 13:00:

Noor Graabak verovert goud in noordse combinatie (grote schans)


Jørgen Graabak heeft dinsdag op de Winterspelen in Sochi de noordse combinatie gedomineerd. Na de sprong vanaf de grote schans was de Noor nochtans pas als zesde aan het 10 kilometer skilopen begonnen.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 13:00:

Na lente, nu regen en sneeuw in Sochi


Het weer verstoort opnieuw het programma van de Winterspelen in Sochi. Terwijl vorige week de zon nog scheen en het kwik met gemak tot 17 graden Celsius klom, hangt er nu een dikke mist en valt er (smeltende) sneeuw uit de lucht.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 12:00:

Biatleet Emil Hegle Svendsen wint massastart na fotofinish


De Noorse biatleet Emil Hegle Svendsen heeft dinsdag op de Winterspelen in Sochi de olympische titel op de 15 kilometer massastart behaald.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 12:00:

Zuid-Koreaanse vrouwen pakken goud in aflossing shorttrack


De Zuid-Koreaanse vrouwen hebben dinsdag op de Winterspelen in Sotsji de gouden medaille behaald op de 3.000 meter aflossing in het shorttrack. Canada pakte het zilver, Italië moest tevreden zijn met het brons.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 11:00:

Tina Maze pakt tweede gouden medaille op reuzenslalom


De Sloveense Tina Maze heeft dinsdag de olympische titel op de reuzenslalom veroverd. Op de piste van het Rosa Khutor Alpine Center klokte Maze na twee runs af in 2:36.87.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 11:00:

Kramer (en coach) straks uit op revanche voor historische fout


Ondanks de aanwezigheid van Bart Swings, die volgens de kenners slechts een outsider is voor het podium, zullen straks tijdens de 10.000 meter snelschaatsen bij de mannen alle ogen gericht zijn op Sven Kramer. De Nederlander is immers uit op revanche voor zijn historische foute wissel van vier jaar geleden.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 10:00:

Alles wat u moet weten over bobsleeën en de Belgian Bullets


Vandaag starten Elfje Willemsen en Hanna Mariën aan hun olympisch avontuur in Sochi, met de eerste twee van in totaal vier runs in het bobsleeën. Canada, Amerika, Duitsland: normaal is dit het podium van de vrouwenbob. Al is voorspellen moeilijk in een sport waar met honderdsten en soms zelfs duizendsten van seconden wordt gerekend. Kan de superbob Spanky roet in het eten gooien? We overlopen alvast nog eens wat u moet weten over de sport.

Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 09:00:

Alpineskiër rekent na auto-ongeluk op wonder


De kans lijkt gering dat alpineskiër Felix Neureuther fit raakt voor de olympische reuzenslalom van morgen/woensdag. ?Ik heb een wonder nodig?, zegt hij dinsdag in Bild.


Nieuwsoverzicht 19 februariNieuwsblad din 18 feb 09:00:

Fransman is verrassend olympisch kampioen snowboardcross


De Fransman Pierre Vaultier (26) heeft zich dinsdag op de Winterspelen gekroond tot olympisch kampioen snowboardcross.