Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (663 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 2 februari


Nieuwsoverzicht 2 februariNOS zon 02 feb 22:37:

Nieuwe doping, WADA machteloos


Slechts een paar dagen voor de opening van de Olympische Spelen in Sotsji heeft de Duitse tv-zender WDR aangetoond hoe makkelijk het is om in Rusland aan 'superdoping' te komen. In de reportage is te zien hoe een Russische wetenschapper een undercover-journalist een dopingmiddel aanbiedt.
Nieuwsoverzicht 2 februarischaatsen.nl zon 02 feb 17:38:

Radson-Jinstal compleet met Mol


De ploeg van Radson-Jinstal voor het volgend seizoen is compleet. De formatie legde tijdens de laatste dag op de Oostenrijkse Weissensee nog Bart Mol vast. Hij mocht eerder in de week vertrekken bij Primagaz/Telstar.

Nieuwsoverzicht 2 februariNOS zon 02 feb 16:51:

"Hotels rondom Sotsji nog niet af"


Het Internationaal Olympisch Comitť heeft de Russische organisatie van de Olympische Spelen verzocht de hotels voor journalisten snel in orde te maken. Dit weekend kwamen de eerste verslaggevers aan in Sotsji en in veel gevallen bleken de geboekte hotels nog niet af te zijn.

Nieuwsoverzicht 2 februariNOS zon 02 feb 13:51:

Blikvangers in Sotsji: snowboarden


Snowboarden staat in Sotsji met vijf onderdelen op het programma: halfpipe, parallelreuzenslalom, parallelslalom, slopestyle, snowboardcross. In Nederland kennen we allemaal natuurlijk olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij en in Sotsji zijn nog vijf Nederlanders bij het snowboarden actief.

Nieuwsoverzicht 2 februariNOS zon 02 feb 13:28:

Eerste WB-zege Hansdotter


Frida Hansdotter heeft de WB-slalom in Kranjska Gora gewonnen. Het was voor de 28-jarige Zweedse, die de afgelopen jaren maar liefst acht keer tweede werd, de eerste WB-zege uit haar carriŤre. Hansdotter was in de eerste run 0,31 langzamer dan wereldkampioene Mikaela Shiffrin.

Nieuwsoverzicht 2 februarischaatsen.nl zon 02 feb 13:19:

OS-moment: Lipinski schrijft historie


Bij de Spelen van Nagano in 1998 leek het goud op de vrije kŁr bij het kunstschaatsen bij voorbaat een prooi voor de Amerikaanse Michelle Kwan. Niets bleek echter minder waar en het was een landgenote die de hoofdrol opeiste.

Nieuwsoverzicht 2 februariNOS zon 02 feb 11:37:

Hendriks: we gaan nu sporten


De opening van de Spelen laat nog vijf dagen op zich wachten, maar de chef de mission van Nederland is er klaar voor. "Laten we nu gewoon gaan sporten", aldus Maurits Hendriks vanuit het olympisch dorp, op de dag dat ook de Nederlandse sporters koers zetten richting Sotsji.

Nieuwsoverzicht 2 februariNOS zon 02 feb 11:37:

Weer een 'duo-wc' in Sotsji


In Sotsji zijn een paar dagen voor het begin van de Olympische Spelen opnieuw beelden opgedoken van een 'duo-wc': twee toiletpotten in dezelfde ruimte vlak naast elkaar, zonder scheidingswandje.

Nieuwsoverzicht 2 februarischaatsen.nl zon 02 feb 00:59:

WŁst ontsnapt aan blessure bij val


Ireen WŁst stapt zondag in het vliegtuig naar Sotsji, maar het had niet veel gescheeld of de schaatsster had een streep moeten zetten door de Olympische Spelen.