Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.0/5 (771 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Snowboarden t/m februari


Snowboarden t/m februariNOS don 23 jan 13:11:

Dekker nu ťcht zeker van Sotsji


Snowboardster Michelle Dekker kan opgelucht ademhalen. De 17-jarige Zoetermeerse is nu echt zeker van haar startbewijs op de parallelslalom en parallelreuzenslalom in Sotsji. Dekker haalde dit wereldbekerseizoen verrassend twee keer een top-16-klassering op de parallelslalom/parallelsreuzenslalom.
Snowboarden t/m februariNOS zon 19 jan 19:03:

Zilver Maas, Van Gils in wachtkamer


Snowboardster Cheryl Maas is bij de wereldbekerwedstrijd in Stoneham, Canada als tweede geŽindigd op het onderdeel slopestyle. Daarmee bevestigde Maas haar goede vorm op weg naar Sotsji.Charlotte van Gils voldeed in dezelfde wedstrijd aan de eis voor kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Snowboarden t/m februariNOS zat 18 jan 14:46:

Olympische vorm Sauerbreij ver weg


Regerend olympisch kampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij is minder dan een maand voor de Olympische Spelen in Sotsji nog altijd op zoek naar de juiste vorm.In het Sloveense Rogla slaagde ze er opnieuw niet in zich voor de finalerondes van een wereldbekerwedstrijd op de parallelreuzenslalom te plaatsen.

Snowboarden t/m februariNOS zon 12 jan 17:52:

Dekker, Sauerbreij stranden vroeg


De kersverse olympiŽr Michelle Dekker en ook de regerend olympisch kampioene Nicolien Sauerbreij zijn in Bad Gastein niet door de kwalificatie gekomen bij de weredlbekerwedstrijd op de parallelslalom. Dekker, die zich vrijdag nog plaatste voor de Winterspelen in Sotsji, eindigde als negentiende en Sauerbreij werd 26ste.

Snowboarden t/m februariNOS vr 10 jan 11:31:

Snowboardster Dekker naar Sotsji


Snowboardster Michelle Dekker heeft bij WB-wedstrijden in Bad Gastein voldaan aan de kwalificatie-eis van het NOC*NSF voor de Winterspelen. De 17-jarige Nederlandse eindigde in Oostenrijk bij het onderdeel parallelslalom als vijfde in de voorronde, wat voldoende was voor plaatsing.

Snowboarden t/m februariNOS zat 21 dec 09:45:

Snowboardster Van Gils mist finale


Charlotte van Gils is tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Amerikaanse Copper Mountain op het onderdeel slopestyle blijven steken in de kwalificaties.De 27-jarige snowboardster maakte haar rentree na een enkelbreuk.

Snowboarden t/m februariNOS vr 13 dec 18:32:

Van der Wal naar Winterspelen


Snowboarder Dolf van der Wal heeft zich gekwalificeerd voor de Winterspelen op het onderdeel halfpipe. De Nederlander had bij wereldbekerwedstrijden in het Finse Ruka genoeg aan een vierde plaats om aan de eis van het NOC*NSF te voldoen.

Snowboarden t/m februariNOS don 12 dec 16:03:

Snowboarders naar finale in Ruka


Snowboarders Dolf van der Wal en Dimi de Jong hebben zich in het Finse Ruka gekwalificeerd voor de finale van de wereldbekerwedstrijd halfpipe.De 19-jarige De Jong is al zeker van deelname aan de Winterspelen in Sotsji.

Snowboarden t/m februariNOS zon 24 nov 10:02:

Van der Wal hoopt nog op Sotsji


Snowboarder Dolf van der Wal heeft goede hoop dat hij zich nog plaatst voor de Olympische Spelen in Sotsji. Hij was er vier jaar geleden in Vancouver al bij, kende daarna een zware periode, maar zegt nu weer de juiste vorm te hebben om kwalificatie af te dwingen op het nieuwe onderdeel slopestyle.

Snowboarden t/m februariNOS zat 23 nov 08:14:

Snowboarders vol vertrouwen


Het is een historisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis. De gouden olympische medaille van snowboardster Nicolien Sauerbreij bij de Olympische Spelen van Vancouver. Niet alleen was het de eerste gouden olympische plak van Nederland in de sneeuw, het was ook het honderdste Nederlandse goud op de Olympische Spelen.

Snowboarden t/m februariNOS zat 16 nov 23:58:

Slopestyle: kicken en tricken


Op de Winterspelen van Sotsji staat voor het eerst slopestyle snowboarden op het olympisch programma. De toppers in deze sport ontmoetten elkaar dit weekend in Landgraaf voor een Europa Cup-wedstrijd. De Nederlander Dimi de Jong was de beste.

Snowboarden t/m februariNOS woe 23 okt 08:23:

Gedwongen rustperiode Sauerbreij


Nicolien Sauerbreij moet een onverwachte rustperiode inlassen in de aanloop naar de Olympische Spelen van Sotsji. Dat liet de snowboardster op Twitter weten. De olympisch kampioene van 2010 in Vancouver heeft een rugblessure overgehouden aan een val op een gletsjer in Oostenrijk.

Snowboarden t/m februariNOS vr 30 aug 20:11:

Snowboardster Maas naar Sotsji


Snowboardster Cheryl Maas is zeker van een startbewijs voor de Olympische Spelen, volgend jaar in Sotsji. NOC*NSF heeft de voordracht van de Nederlandse Ski Vereniging gehonoreerd.De 28-jarige Maas eindigde deze maand bij WB-wedstrijden in Nieuw-Zeeland als derde op het onderdeel slopestyle.

Snowboarden t/m februariNOS don 22 aug 11:11:

Van der Wal niet door voorronde


Snowboarder Dolf van der Wal heeft zich bij de eerste wereldbekerwedstrijd op de halfpipe niet voor de Olympische Winterspelen kunnen kwalificeren. Bij de openingsrace in het Nieuw-Zeelandse Cardrona bleef Van der Wal steken in de voorronde.

Snowboarden t/m februariNOS ma 19 aug 10:29:

Maas heeft Winterspelen in zicht


Snowboardster Cheryl Maas heeft bij de start van het WB-seizoen in Cardrona een reuzenstap richting de Winterspelen van Sotsji gezet.De Brabantse, die haar rentree maakte na een zware knieblessure, werd bij lastige omstandigheden in Nieuw-Zeeland op de slopestyle derde achter de Amerikaanse Jamie Anderson en de Britse Jenny Jones.

Snowboarden t/m februariNOS din 02 apr 21:36:

Sauerbreij roept op tot actie 'Sotsji'


Olympisch kampioene snowboarden Nicolien Sauerbreij doet een oproep tot actie tegen de armoede in Sotsji, waar in februari 2014 de Olympische Winterspelen worden gehouden. De Nederlandse was in februari voor testwedstrijden in de Russische kustplaats.

Snowboarden t/m februariNOS ma 18 feb 23:26:

Minister verbiedt Sauerbreij te trainen


Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft al drie dagen niet kunnen trainen in Sotsji.Van de Russische minister van sport mogen alleen snowboarders uit het gastland van de piste af. Sauerbreij had toezeggingen dat ze na de testwedstrijden van dit weekeinde de olympische piste kon gebruiken, maar dat ging niet door.

Snowboarden t/m februariNOS zon 17 feb 11:52:

Berghuis voldoet aan eis Spelen


Snowboardster Bell Berghuis heeft op de olympische baan van Sotsji voldaan aan de kwalificatie-eis van sportkoepel NOC*NSF voor de Spelen in 2014.De 27-jarige Bredase eindigde bij de WB-snowboardcross op de vierde plaats, haar beste resultaat ooit.

Snowboarden t/m februariNOS vr 01 feb 22:15:

De Jong voldoet aan NOC-eis Sotsji


Snowboarder Dimi de Jong heeft bij de wereldbekerwedstrijden halfpipe in Park City met de achtste plaats voldaan aan de eis van NOC*NSF voor uitzending naar de Olympische Spelen 2014 in Sotsji.De Hagenaar kreeg van de jury 58,75 punten voor zijn eerste run, waarna de tweede de mist in ging.

Snowboarden t/m februariNOS zat 12 jan 13:05:

Olympische nominatie Sauerbreij


Snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft bij de wereldbekerwedstrijden slalom in Bad Gastein een olympische nominatie in de wacht gesleept.De regerend olympisch kampioene op de reuzenslalom eindigde zaterdag, net als een dag eerder, als zestiende en laatste in het hoofdtoernooi.

Snowboarden t/m februariNOS woe 19 dec 15:58:

Einde seizoen snowboardster Maas


Voor snowboardster Cheryl Maas is het seizoen voorbij. De 29-jarige Brabantse heeft, naar nu is gebleken, vorige week tijdens een training in de Verenigde Staten een zware knieblessure opgelopen.Maas wordt donderdag geopereerd en haar arts verwacht dat ze minimaal een half jaar uit de roulatie is.

Snowboarden t/m februariNOS vr 14 dec 23:53:

Halve nominatie snowboardcrossers


De snowboardcrossers Cleve Johnson en Bell Berghuis hebben bij WB-wedstrijden in Telluride (VS) een halve olympische nominatie in de wacht gesleept. Berghuis en Johnson strandden beiden in de kwartfinales.

Snowboarden t/m februariNOS woe 10 okt 08:38:

De Jong mist start WB-seizoen


Snowboarder Dimi de Jong mist vanwege een operatie aan zijn voet de start van het wereldbekerseizoen. Het 18-jarige freestyle-talent wordt al enige tijd gehinderd door een stukje kraakbeen in zijn voet dat hij nu laat verwijderen.