Waardeer Dolf van der Wal

Waardering: 3.4/5 (338 stemmen)

 
(advertentie)
 
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie, het adres wordt niet gepubliceerd
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan
 

Dolf van der WalSnowboarder Dolf van der Wal liep in december bij een val een scheur in zijn milt en een ribbreuk op, maar voldeed vijf weken later in Stoneham op het onderdeel halfpipe doodleuk aan de NOC*NSF eis tot vormbehoud van.

Dolf van der Wal behoort tot de top van de Wereld in een on-Nederlandse sport; halfpipe snowboarden. Hij behoort tot de eerste generatie snowboarders die van kinds af aan op een board staan. Beginnend bij de borstelbaan in Huizen. Al snel deed Dolf mee aan freestyle wedstrijden in Nederland en in het buitenland. Onopgemerkt bleef het talent van Van der Wal niet, want al snel werd hij geselecteerd voor het Dutch Freestyle Team.

Sinds 2005 is Dolf van der Wal professioneel snowboarder. Hij reist de hele wereld over voor trainingskampen en wedstrijden. Trainen in Nederland is ondanks de vele indoor skipistes lastig. Zijn specialiteit is namelijk de halfpipe en de big air. Hiervoor wijkt hij vaak uit naar Nieuw Zeeland en Amerika. Aansprekende resultaten heeft hij inmiddels geboekt tijdens diverse Worldcups. Dolf van der Wal is ook de eerste Nederlandse freestyle snowboarder ooit met een nominatie voor de Olympische Winterspelen op zak.

Sportieve Hoogtepunten: Worldcup Korea 2007
3e plaats
2e plaats

(advertentie)