Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.1/5 (1813 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 23 februari


Olympisch nieuwsoverzicht uit de diverse online media zoals de NOS, NUSport, Schaatsen.nl, NOC*NSF en het Belgische Nieuwsblad.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 17:32:

Sluitingsceremonie Spelen van start gegaan


De sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji is zondagmiddag om 17.15 uur Nederlandse tijd begonnen.
Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 17:21:

Hendriks: horen bij beste landen


Chef de mission Maurits Hendriks blikte zondag terug op de succesvolle Olympische Spelen voor Nederland. Met 24 plakken eindigde de Oranje-equipe op de vijfde plaats in de medaillespiegel. "We horen bij de beste landen van de wereld.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 16:32:

IJshockeyer Bäckström positief


IJshockeyer Nicklas Bäckström is positief bevonden bij een dopingtest. In de staal van de Zweed is een verboden middel gevonden dat een bestanddeel is van een medicijn tegen allergie dat hij al zeven jaar gebruikt.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 16:28:

Duitse rodelaars troeven Oranje af


Dat Nederland het buitengewoon goed heeft gedaan bij het langebaanschaatsen mag duidelijk zijn. Liefst 67% van alle gouden schaatsmedailles ging naar ons land. Dat is een mooi percentage, maar niet zo hoog als Duitsland bij het rodelen.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 16:06:

'Zweedse ijshockeyer Bäckström test positief'


De Zweedse ijshockeyer Nicklas Bäckström heeft bij de Olympische Spelen in Sotsji positief gereageerd bij een dopingtest. Een official van het olympisch comité van Zweden liet dit zondag weten na afloop van de finale.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 15:39:

Nederland sluit OS af als vijfde


Nederland is op de Olympische Spelen van Sotsji in het medailleklassement als vijfde geëindigd. In totaal pakte de Oranje-equipe acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons.Ondanks het record van 24 medailles is de vijfde plek niet de hoogste notering die Nederland ooit behaalde in het landenklassement.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOC*NSF zon 23 feb 15:29:

Maurits Hendriks: bovengrens zeer dicht genaderd


SOTSJI (ANP) - Eén medaille meer dan de acht van Vancouver. Die doelstelling sprak chef de mission Maurits Hendriks uit in aanloop naar de Olympische Spelen. In Sotsji viel alles op zijn plaats, vooral voor de Nederlandse langebaanschaatsers. Met 24 medailles beleefde Oranje de beste Winterspelen aller tijden, en sneuvelde zelfs bijna het record van de Zomerspelen van Sydney (25 plakken).

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 15:25:

Canadese ijshockeyers pakken goud na winst op Zweden


De Canadese ijshockeyers hebben zondagmiddag op de slotdag van de Olympische Spelen in Sotsji goud veroverd door Zweden in de finale met 3-0 te verslaan. 

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 15:23:

Goud Canadese ijshockeyers


De Canadese ijshockeyers hebben hun olympische titel geprolongeerd. In een tegenvallende finale in de Bolsjoi Ice Dome van Sotsji werd wereldkampioen Zweden met 3-0 (1-0,1-0,1-0) geklopt. Achtvoudig winnaar Canada en tweevoudig kampioen Zweden stonden voor de zeventiende keer tegenover elkaar op het olympische podium.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 15:16:

Recordhouder Björndalen zet punt achter loopbaan


Met zijn historische dertiende olympische medaille op zak vindt Ole Einar Björndalen het genoeg. Nog drie wereldbekerwedstrijden en dan zet de 40-jarige biatleet een punt achter zijn lange en imposante carrière.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 15:14:

Recordhouder Bjørndalen stopt


Nadat hij Bjorn Daehlie heeft afgetroefd als beste olympiër ooit op de Winterspelen, vindt Ole Einar Bjørndalen het genoeg.Nog drie wereldbekerwedstrijden en dan zet de veertigjarige biatleet een punt achter zijn lange en imposante carrière.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 15:11:

Foto's: De 20 momenten van de Spelen


Zoals 12-9-4 de onvergetelijke 'medaillecode' van Nederland was op de Spelen van Sydney in 2000 is 8-7-9 dat voor de Spelen van Sotsji.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 14:48:

Van Calker: maximaal haalbare


Een plek bij de beste tien met de viermansbob had Edwin van Calker voor ogen bij de Winterspelen. De 34-jarige piloot bleef in Sotsji steken op de elfde plaats, maar kon daar toch goed mee leven. Na de eerste twee runs stond de Nederlandse slee nog twaalfde.

Nieuwsoverzicht 23 februarischaatsen.nl zon 23 feb 13:51:

Hoogeveen triomfeert in KPN Grand Prix


Misschien dat Flevonice niet bepaald de gedroomde locatie was voor de finale van de KPN Grand Prix, Die hoort immers thuis in Zweden of Finland. Maar bloedstollend was het slot op de ijsbaan in de Flevopolder wel. Gary Hekman won de laatste race, maar Jouke Hoogeveen was de grote triomfator. Hij legde beslag op de eindzege in de Grand Prix.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 13:46:

Van Calker: 'Eerst maar eens de boel laten bezinken'


Of er nog een seizoen volgt, Edwin van Calker wist het zondag na de olympische wedstrijd in de viemansbob nog niet.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 13:17:

Bobtitel Zoebkov, Van Calker elfde


Bobpiloot Aleksandr Zoebkov heeft in Sotsji zijn tweede olympische titel in de wacht gesleept. Met het goud van de tweemansbob op zak triomfeerde de Rus in de viermansbob. De 39-jarige Zoebkov won in 2006 al zilver in de viermansbob.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 11:21:

Van Calker stijgt naar elfde plek na derde run


De Nederlandse viermansbob is zondag op de Olympische Spelen in de derde run een plek gestegen.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 11:21:

Van Calker eindigt als elfde na laatste run in Sotsji


De Nederlandse viermansbob is zondag op de Olympische Spelen als elfde geëindigd na de vierde en laatste run.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 11:16:

Rusland eindigt op eerste plaats in medailleklassement


Rusland heeft zondag door de winst van langlaufer Aleksander Legkov op de 50 kilometer massastart de eindzege gepakt in het medailleklassement van de Olympische Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 11:16:

Nederland eindigt als vijfde in medailleklassement


Nederland is op de Olympische Spelen in Sotsji in het medailleklassement als vijfde geëindigd. In totaal pakte de Oranje equipe acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons.

Nieuwsoverzicht 23 februarischaatsen.nl zon 23 feb 11:05:

Huisman slaat dubbelslag in Grand Prix


Mariska Huisman ontpopte zich op Flevonice tot de grootgrutter van de KPN Grand Prix. Na haar zege in Zweden won de Noord-Hollandse ook de derde race op Flevonice, waarmee ze automatisch ook verzekerd was van de eindzege in het klassement van de Grand Prix.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 10:43:

Titel voor Legkov, Russisch podium


Aleksandr Legkov heeft de olympische titel op de 50 kilometer langlaufen veroverd. De Rus bleef zijn landgenoten Maksim Vylegzjanin en Ilja Tsjernooesov voor.Er was een vroege vluchtpoging van de Fin Matti Heikkinen, maar toen die - met nog tien kilometer voor de boeg - was teruggepakt, bleven de favorieten bijeen in een omvangrijke kopgroep.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 10:26:

Rusland wint door import-Russen


Woensdag 19 februari was een gitzwarte dag voor Rusland. Op die dag verdween het zicht op de olympische titels waar de Russen het meest naar hunkerden, president Poetin voorop. Eerst werden de Russische ijshockeyers betrekkelijk kansloos uitgeschakeld.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 10:12:

Russisch podium bij 50 kilometer langlaufen


De Russische langlaufers hebben zondag op de slotdag van de Olympische Spelen alle medailles voor zich opgeëist op het onderdeel 50 kilometer massastart.

Nieuwsoverzicht 23 februarischaatsen.nl zon 23 feb 09:10:

`Koning en premier enorm betrokken`


Bij zijn terugblik op de sportieve prestaties bij de Winterspelen in Sotsji dankte chef de mission de zware Nederlandse politieke delegatie die afreisde naar Rusland.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 09:07:

"Geen extra controle schaatsers"


"Het succes van de Nederlandse schaatsers komt niet uit het niets. Dan komt er in principe geen extra onderzoek", zegt Peter Van Eenoo. De Vlaamse wetenschapper ondersteunt het laboratorium in Moskou waar de dopingtests van de atleten in Sotsji worden geanalyseerd.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 09:01:

Hendriks: 'Nederland wordt opgejaagd wild'


Maurits Hendriks sprak zondagochtend, terugblikkend op de Winterspelen, lovende woorden over de Nederlandse equipe. De chef de mission voegde daar wel aan toe dat vanaf vandaag de voorbereiding op Spelen van Pyeonchang in 2018 begonnen zijn.

Nieuwsoverzicht 23 februarischaatsen.nl zon 23 feb 08:55:

Hendriks: `Nederland opgejaagd wild`


Maurits Hendriks sprak zondagochtend, terugblikkend op de Winterspelen, lovende woorden over de Nederlandse equipe. De chef de mission voegde daar wel aan toe dat vanaf vandaag de voorbereiding op de Spelen van Pyeonchang in 2018 begonnen zijn.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 08:21:

Franse skicrossers beschuldigd


Canada en Slovenië stappen naar het internationaal sporttribunaal CAS om de olympische 'sweep' van de Franse skicrossers aan te vechten.Beide landen betichten de Fransen ervan vals hebben gespeeld.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 08:21:

Geen straf Franse skicrossers


De Franse skicrossers mogen hun behaalde medailles gewoon houden. Het sporttribunaal CAS heeft het protest van Canada en Slovenië afgewezen. Die landen beschuldigden Frankrijk van valsspelen, omdat ze met ongeoorloofde pakken zouden hebben geskied.

Nieuwsoverzicht 23 februarischaatsen.nl zon 23 feb 08:00:

Blog: Op olympisch ijs


Ineens stond ik op het olympisch ijs. In mijn gewone kleren. En met schoenen aan, dat wel. Maar toch. Op het ijs waar Nederland met 23 schaatsmedailles stond, heb ik ook gestaan.

Nieuwsoverzicht 23 februarischaatsen.nl zon 23 feb 07:55:

Anema hoopt op begrip voor Bergsma


Jillert Anema nam zaterdag in Sotsji zijn schaatser Jorrit Bergsma in bescherming. De rijder van BAM kreeg na zijn afmelding voor de ploegenachtervolging de nodige kritiek te verwerken.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 07:23:

Langlaufer Dürr vijfde dopinggeval op Spelen


De Oostenrijkse langlaufer Johannes Dürr reageerde positief op een dopingtest. Dat heeft het Nationale Olympisch Comité Oostenrijk (OÖC) zondag gemeld.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zon 23 feb 07:09:

Anema: 'Snap heibel rond Bergsma niet'


Coach Jillert Anema nam zaterdag in Sotsji zijn schaatser Jorrit Bergsma in bescherming. De rijder van BAM kreeg na zijn afmelding voor de ploegenachtervolging de nodige kritiek te verwerken.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 06:43:

Langlaufer Dürr betrapt op epo


De Oostenrijkse langlaufer Johannes Dürr is betrapt op dopinggebruik. De 26-jarige atleet, gezien als een kanshebber op de 50 kilometer van vandaag, is bij een controle op 16 februari positief getest op epo.

Nieuwsoverzicht 23 februariNOS zon 23 feb 01:00:

Rugzak vol medailles uit Sotsji


TeamNL heeft in Sotsji letterlijk een rugzak vol medailles verzameld. Het zijn er maar liefst 29; 21 voor de individuele schaatsafstanden, zeven voor de deelnemers aan de ploegenachtervolging en één voor shorttracker Sjinkie Knegt.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zat 22 feb 23:50:

Programma: Drie gouden medailles op het spel op slotdag


De Olympische Winterspelen van Sotsji eindigen zondag officieel met de sluitingsceremonie. Bobsleeër Edwin van Calker komt daarvoor nog in actie in de viermansbob. Er worden drie gouden medailles verdeeld.

Nieuwsoverzicht 23 februariNUSport zat 22 feb 21:07:

Alle Nederlandse medaillewinnaars gehuldigd


Alle Nederlandse medaillewinnaars en hun coaches zijn zaterdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 23 februariNieuwsblad don 20 feb 21:00:

17-jarige Russin is nieuwe ijskoningin


De 17-jarige Russin Adelina Sotnikova heeft donderdag voor eigen publiek het kunstschaatsen gewonnen op de Winterspelen in Sochi. Met 224,59 punten verwees ze de Zuid-Koraanse Kim Yuna (219,11) en de Italiaanse Carolina Kostner (216,73) naar de ereplaatsen.


Nieuwsoverzicht 23 februariNieuwsblad don 20 feb 20:00:

Olympisch kunstschaatsen: pure acrobatie op ijs


Olympisch kunstschaatsen is vaak pure acrobatie op ijs, zoals deze beelden bewijzen.

Nieuwsoverzicht 23 februariNieuwsblad don 20 feb 19:00:

Halfpipegoud voor Amerikaanse freestyleskiester Maddie Bowman


Freestyleskiester Maddie Bowman mag zich de eerste olympische kampioene in de halfpipediscipline noemen. In het Russische Sochi deed de 20-jarige Amerikaanse met 89,00 punten voor haar tweede run beter dan de Française Marie Martinod (85,40) en de Japanse Ayana Onozuka (83,20).


Nieuwsoverzicht 23 februariNieuwsblad don 20 feb 19:00:

Freestyle-skiester Katrien Aerts niet naar finale: 17de


Katrien Aerts eindigde donderdagavond op de zeventiende plaats in de halfpipecompetitie in het freestyleskiën bij de vrouwen. Daarmee greep ze naast de finale, waarin de top twaalf voor de medailles strijdt. Aerts was onze laatste landgenote die in Sotsji in actie kwam.