Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (761 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Bobsleeen t/m februari


Bobsleeen t/m februariNOS woe 22 jan 07:47:

Tweemansbob Van Calker naar OS


Edwin van Calker mag ook met zijn tweemansbob naar de Olympische Spelen in Sotsji. Dat heeft het NOC*NSF bepaald. De Nederlandse bobsleeŽr had zich al wel gekwalificeerd in de viermansbob en hij voldeed in de tweemansbob eveneens aan de internationale eisen, maar hij stuitte op de strenge regels van de Nederlandse sportkoepel.
Bobsleeen t/m februariNOS din 21 jan 09:24:

Genoeg geld voor 'Cool Runnings II'


Een inzamelingsactie voor het bobsleeteam van Jamaica is zo'n succes, dat er binnen een dag genoeg geld is binnengehaald om naar de Olympische Spelen in Sotsji te gaan. Naast een startbewijs, is er nu ook geld voor de tweemansbob van piloot Winston Watts.

Bobsleeen t/m februariNOS ma 20 jan 17:49:

Startbewijs OS bobbers Jamaica


De Jamaicaanse tweemansbob mag starten op de Olympische Spelen in Sotsji. Het Jamaicaans Olympisch Comitť heeft daarvoor bevestiging gekregen van de internationale bobsleebond FIBT. Piloot Winston Watts is al een actie gestart om het project met behulp van 'crowdfunding' financieel rond te krijgen.

Bobsleeen t/m februariNOS ma 20 jan 11:21:

Inzameling voor 'Cool Runnings II'


De Jamaicaanse tweemansbob van Winston Watts is een inzamelingsactie gestart om voor het eerst sinds 2002 weer aan de Winterspelen deel te kunnen nemen.De gedachten gaan daardoor terug naar het team van Calgary 1988, waar de Disney-film Cool Runnings op gebaseerd is.

Bobsleeen t/m februariNOS ma 20 jan 10:48:

Topatleten VS als bobbers in Sotsji


De topsprintsters Lauryn Williams en Lolo Jones hebben beiden een plek bemachtigd in het Amerikaanse bobsleeteam voor de Olympische Spelen. De atleten gaan vanwege hun explosiviteit bij de start als duwer en remmer mee naar Sotsji.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 18 jan 19:18:

Lot Van Calker in handen NOC*NSF


De tweemansbob van Edwin van Calker is er zaterdag niet in geslaagd zich op eigen kracht te kwalificeren voor de Olympische Spelen. De Groninger kwam met remmer Jeroen Piek bij de wereldbekerwedstrijd in Igls niet verder dan de 16de plaats.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 11 jan 16:46:

Van Calker weer met lege handen


Edwin van Calker is er in St. Moritz niet in geslaagd een olympisch ticket in de tweemansbob te veroveren. Van Calker, die een plaats in de toptien nodig heeft om ook in de tweemansbob naar Sotsji te mogen, werd twintigste.

Bobsleeen t/m februariNOS din 07 jan 21:07:

Bobber Jansma wil second-opinion


BobsleeŽr Sybren Jansma moet zich zorgen maken over zijn deelname aan de Winterspelen in Sotsji. Een MRI-scan wees uit dat hij een spierscheurtje heeft opgelopen. Dat gebeurde afgelopen weekend tijdens World Cup-wedstrijden in Winterberg.

Bobsleeen t/m februariNOS ma 06 jan 23:42:

Spierscheuring voor bobber Jansma


BobsleeŽr Sybren Jansma is voorlopig uitgeschakeld door een scheurtje in zijn lies. De remmer liep de blessure op tijdens de wereldbekerwedstrijd in Winterberg. De Olympische Spelen zijn vooralsnog niet in gevaar, maar het is wel een domper in de voorbereiding op Sotsji.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 04 jan 22:59:

De Bruin teleurgesteld in bond


Ivo de Bruin is in de strijd om een olympisch ticket voor de tweemansbob zo'n beetje iedere week sneller dan zijn concurrent Edwin van Calker. Toch geniet Van Calker de voorkeur van de bond. Tot grote ontevredenheid van De Bruin.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 04 jan 13:28:

Van Calker traag in viermansbob


Edwin van Calker heeft in het Duitse Winterberg niet kunnen laten zien wat van hem verwacht wordt. De viermansbob eindigde bij de wereldbekerwedstrijd als zeventiende. Bij de drie vorige wedstrijden eindigde Van Calker telkens in de toptien.

Bobsleeen t/m februariNOS vr 03 jan 20:19:

Van Calker mogelijk aangewezen


Wopke de Vegt, technisch directeur van de BSBN, overweegt Edwin van Calker aan te wijzen voor de tweemansbob op Olympische Spelen van Sotsji. Van Calker is voor Sotsji al gekwalificeerd met de viermansbob.

Bobsleeen t/m februariNOS vr 03 jan 16:14:

Nog geen ticket voor tweemansbobs


De twee Nederlandse tweemansbobs zijn er ook in Winterberg nog niet in geslaagd een olympisch startbewijs voor Sotsji te bemachtigen.Edwin van Calker moest daarvoor bij een wereldbekerwedstrijd in de toptien eindigen.

Bobsleeen t/m februariNOS zon 22 dec 16:24:

Remster Vis wint push-off Oberhof


Judith Vis heeft in het Zuid-Duitse Oberhof de zogenoemde push-off gewonnen voor een plaats als remster in de bob van pilote Esmť Kamphuis tijdens de Winterspelen in Sotsji. Vis zette betere starttijden neer dan Sanne Dekker en Melissa Boekelman.

Bobsleeen t/m februariNOS zon 15 dec 21:25:

BobsleeŽrs geplaatst voor Sotsji


Edwin van Calker heeft in Lake Placid met zijn viermansbob kwalificatie afgedwongen voor de Olympische Winterspelen. De Groninger voldeed zondag aan de eis door samen met Arno Klaassen, Sybren Jansma en Jeroen Piek als achtste te eindigen bij de WB-wedstrijden in het Amerikaanse wintersportoord.

Bobsleeen t/m februariNOS don 12 dec 06:56:

Nieuwe kans rivalen tweemansbob


Edwin van Calker en Ivo de Bruin, de piloten van de Nederlandse tweemansbobs, krijgen vanaf vrijdag een nieuwe kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Sotsji. Voor het eerst hebben ze de beschikking over hun vertrouwde remmers.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 07 dec 08:38:

Bobsleester Kamphuis naar Spelen


Bobsleester Esmť Kamphuis heeft zich bij de wereldbekerwedstrijden in Park City verzekerd van deelname aan de Winterspelen in Sotsji.De bobsleepilote zette met remster Judith Vis op de Amerikaanse baan de zevende tijd neer, waar een plaats bij de beste tien vereist was om haar nominatie om te zetten in kwalificatie.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 30 nov 21:19:

Net geen kwalificatie Van Calker


De viermansbob van Edwin van Calker is bij wereldbekerwedstrijden in Calgary op de tiende plaats geŽindigd. Net als een dag eerder in de tweemansbob ging de zege naar de Amerikaan Steve Holcomb.Van Calker moet met zijn viermansbob in de topacht van een wereldbekerwedstrijd eindigen om naar de Spelen in Sotsji te mogen.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 30 nov 09:04:

Van Calker eindigt in achterhoede


BobsleeŽr Edwin van Calker is het nieuwe wereldbekerseizoen slecht begonnen. In de tweemansbob eindigde hij in Calgary met Bror van der Zijde als achttiende. Dat was niet genoeg voor een olympisch ticket, want daarvoor is in een WB-wedstrijd een plaats bij de beste tien vereist.

Bobsleeen t/m februariNOS vr 29 nov 22:45:

Bobfenomeen wil opnieuw goud


Blind een bobsleebaan af. Voor de Amerikaan Steven Holcomb was het in 2008 bijna de realiteit. Hij had een oogziekte waardoor hij bijna niets meer zag. Voor een bobpiloot best lastig; in het spel van tienden en centimeters zijn twee goed werkende ogen een prť.

Bobsleeen t/m februariNOS woe 06 nov 07:56:

Concurrentie bang voor Kamphuis


Bobsleester Esmť Kamphuis is een medaillekandidaat tijdens de Winterspelen in Sotsji. Dat vindt ze niet alleen zelf, maar ook de concurrentie houdt ernstig rekening met haar.Zo was Kamphuis, die begin dit jaar op de WK heel dicht bij een podiumplek was, opeens niet meer welkom om te trainen op de meeste Duitse banen.

Bobsleeen t/m februariNOS don 19 sep 16:10:

Van der Zijde remmer Van Calker


Edwin van Calker begint met Bror van der Zijde als remmer in de tweemansbob aan de voorbereiding op de Winterspelen in Sotsji. Van der Zijde neemt de plek in van Sybren Jansma, die de afgelopen jaren remmer was bij piloot Van Calker.

Bobsleeen t/m februariNOS don 19 sep 15:53:

Kanis houdt topsport voor gezien


Willy Kanis zet een punt achter haar topsportloopbaan. De 29-jarige Kanis, die na haar wielerloopbaan besloot het als bobsleester te proberen, slaagde er niet in een plek te bemachtigen in de tweemansbob van pilote Esmť Kamphuis en houdt het daarom voor gezien.

Bobsleeen t/m februariNOS zat 17 nov 10:38:

Kamphuis/Vis pakt nominatie


Esmť Kamphuis en Judith Vis hebben bij de WB-wedstrijden bobsleeŽn in Park City een olympische nominatie behaald.De Nederlandse tweemansbob eindigde na twee manches in Utah als zevende. Voor een nominatie voor de Spelen in Sotsji was een plek bij de eerste acht op de geschoonde uitslagenlijst vereist.

Bobsleeen t/m februariNOS vr 09 nov 22:20:

Olympische nominatie Van Calker


Edwin van Calker en Sybren Jansma hebben bij wereldbekerwedstrijden in Lake Placid een olympische nominatie behaald. De Nederlandse tweemansbob werd zesde. Voor de nominatie was een plaats bij de eerste acht nodig.

Bobsleeen t/m februariNOS din 22 mei 12:22:

Nicola Minichiello coach bobbers


Nederland krijgt als eerste land in het bobsleeŽn een vrouw als bondscoach.De Britse Nicola Minichiello krijgt tot en met de Olympische Spelen in 2014 de Nederlandse equipe onder haar hoede."Ik kijk er naar uit om de potentie van de atleten uit te bouwen in de komende 21 maanden richting de Winterspelen van Sotsji", aldus de 34-jarige voormalig bobsleester.