Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (794 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 20 februari


Olympisch nieuwsoverzicht uit de diverse online media zoals de NOS, NUSport, Schaatsen.nl, NOC*NSF en het Belgische Nieuwsblad.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 21:01:

Weer goud ijshockeysters Canada


De ijshockeysters van Canada hebben voor de vierde keer op rij de olympische titel in de wacht gesleept. Aartsrivaal de Verenigde Staten werd in Sotsji in een dramatische finale na verlenging met 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0) verslagen.
Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 20:11:

Blessure Tavares raakt Canada ťn NHL


Canada zal zaterdag in de halve finale tegen de Verenigde Staten niet kunnen beschikken over aanvaller John Tavares. De 23-jarige aanvoerder van de New York Islanders beschadigde zijn knieband en meniscus in zijn linkerknie na een harde hit in de kwartfinale tegen Letland.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 20:11:

Tavares niet tegen VS


Canada zal vrijdag in de halve finale tegen de Verenigde Staten niet kunnen beschikken over aanvaller John Tavares. De 23-jarige aanvoerder van de New York Islanders beschadigde de knieband en meniscus in zijn linkerknie na een harde hit in de kwartfinale tegen Letland.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 20:10:

Bowman verovert goud op halfpipe


De Amerikaanse freestyleskiester Maddie Bowman heeft olympisch goud in de wacht gesleept op halfpipe. Met 89,00 van de 100 te behalen punten bleef ze de FranÁaise Marie Martinod (85,40) ruim voor. De Japanse Ayana Onozuka sleepte met 83,20 de bronzen plak in de wacht.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 20:05:

Goud Sotnikova na prachtige kŁr


Kunstrijdster Adelina Sotnikova heeft Rusland voor het eerst in de historie de olympische titel voor dames bezorgd. De 17-jarige Russin, tweede na de korte kŁr, betoverde de jury met een prachtige vrije kŁr, waarmee ze titelverdedigster Kim Yu-na naar het zilver verwees.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 20:04:

Russische Sotnikova pakt olympisch goud


Kunstrijdster Adelina Sotnikova heeft donderdagavond het Iceberg Skating Palace in Sotsji in vuur en vlam gezet. De zeventienjarige schaatsster pakte de olympische titel en is zo de eerste Russische die goud wint bij het kunstrijden voor vrouwen.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 19:48:

Nederland domineert achtervolging


Wordt olympisch goud voor de Nederlandse schaatsmannen op de achtervolging een abc'tje? Wel als we afgaan op de prestaties van de voorbije tweeŽnhalf jaar bij dit onderdeel. Een keer werden de Oranje-mannen niet eerste, door een valpartij.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 19:32:

WŁst en Kleibeuker gehuldigd in Sotsji


Ireen WŁst en Carien Kleibeuker zijn donderdagavond gehuldigd op Medals Plaza in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 17:51:

"Sneeuwprestaties vallen tegen"


Volgens Wopke de Vegt, technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV), vallen de prestaties van de Nederlandse sporters in de sneeuw tijdens de Olympische Spelen tegen. ''We hebben er de afgelopen 14 maanden alles aan gedaan in de trainingsprogramma's, en dan verwacht je eigenlijk meer", aldus De Vegt.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 17:16:

Goud voor Canadese curlingdames


De Canadese curlingdames hebben voor de tweede keer olympisch goud veroverd. In de finale won het viertal met skip Jennifer Jones met 6-3 van Zweden, de kampioen van 2006 en 2010 en winnaar van het brons in 1998.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 16:34:

Skiester blijft toch in Sotsji


De OekraiŽnse skiester Bogdana Matsotska blijft toch in Sotsji. Dat heeft de voorzitter van de OekraÔense delegatie Sergej Boebka gezegd. Volgens Boebka zal ze niet meer starten op de slalom, maar blijft ze in Sotsji om haar team te steunen.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 16:25:

IJsprinsesje onder hoge druk


Door verslaggever Martijn Bink in SotsjiVijftien jaar is ze, net oud genoeg om mee te mogen doen aan de Olympische Spelen: Julia Lipnitskaja.Nadat het Russische ijshockeyteam woensdag werd uitgeschakeld, vestigden de Russen hun hoop op de jonge kunstrijdster.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 16:21:

Achtervolgers gekoppeld aan Frankrijk, vrouwen treffen VS


De Nederlandse schaatsers rijden vrijdag bij de Olympische Spelen op het onderdeel ploegachtervolging in de kwartfinale tegen Frankrijk. Dat heeft loting donderdag uitgewezen.†

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 16:21:

Achtervolgers gekoppeld aan Fransen, vrouwen treffen VS


De Nederlandse schaatsers rijden vrijdag bij de Olympische Spelen op het onderdeel ploegachtervolging in de kwartfinale tegen Frankrijk. Dat heeft loting donderdag uitgewezen.†

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 16:10:

Mannen tegen Frankrijk, dames treffen VS


Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen moeten vrijdag in de kwartfinales van de olympische ploegenachtervolging af zien te rekenen met Frankrijk.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 16:08:

IJshockeybrons voor Zwitsersen


De Zwitserse ijshockeysters hebben in Sotsji de bronzen medaille in de wacht gesleept.De verliezend WK-finalist van 2012 boog in de derde periode een 0-2 achterstand tegen Zweden om in een 4-2 voorsprong en zegevierde met 4-3.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 15:50:

Schaatsploegen loten gunstig


De Nederlandse schaatsploegen hebben het goed getroffen bij de loting van het olympisch toernooi voor de ploegenachtervolging.Bij de mannen moeten Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij in de kwartfinales met Frankrijk zien af te rekenen.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOC*NSF don 20 feb 15:29:

Paralympic TeamNL voor Sochi 2014 definitief


ARNHEM ? De samenstelling van Paralympic TeamNL Sochi 2014 is definitief. Nederland zal tijdens de Paralympische Winterspelen in Rusland vertegenwoordigd zijn met zeven sporters: drie alpineskiŽrs en vier snowboarders.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 13:40:

ISU wil olympische status mass start


Ottavio Cinquanta, de voorzitter van de internationale schaatsunie ISU, zou graag zien dat de mass start olympisch wordt. De bestuurder is tevens een voorstander van de invoering van een gemengde ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 13:34:

ISU denkt aan invoering gemengde ploegenachtervolging


Ottavio Cinquanta, de voorzitter van de internationale schaatsunie ISU, zou graag zien dat de mass start olympisch wordt. De bestuurder is tevens een voorstander van de invoering van een gemengde ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 13:30:

Profiel: Schaatser met intrigerende naam


Hij is geboren in Amsterdam en woonachtig in Groningen, maar zijn naam doet exotischer oorden vermoeden. In de categorie van de schaatser met de meest intrigerende naam dingt Dai Dai Ntab onbetwist mee naar de prijzen.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 13:23:

Russische minister van sportzaken kondigt maatregelen aan


De Russische minister van sportzaken, Vitali Moetko, is teleurgesteld over de prestaties van Rusland bij de Spelen in Sotsji en heeft harde maatregelen aangekondigd.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 13:04:

Goud Noren op combinatie


Noorwegen heeft in de landenwedstrijd op de noordse combinatie voor de tweede keer olympisch goud voor zich opgeŽist. De Noren wonnen ook in 1998 goud na in 1992 en 1994 het zilver te hebben gegrepen.Duitsland, dat na het schansspringen nog aan de leiding ging, pakte (net als in 2002 en 2006) zilver.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 12:37:

Brons voor Britse curlingvrouwen


De Britse curlingvrouwen hebben in Sotsji de bronzen medaille veroverd door een 6-5 zege op Zwitserland. Het team had het voordeel van de laatste worp in de laatste beurt (de hammer), waarin het duel beslist werd.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 12:01:

Frankrijk 1-2-3 op skicross


De spectaculaire skicross heeft een volledig Frans podium opgeleverd. In de finale op het Rosa Choetor Extreme Park hielden Jean-Frťdťric Chapuis (goud), Arnaud Bovolenta (zilver) en Jonathan Midol (brons) de Canadees Brady Leman van het podium.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 11:59:

BjÝrndalen in atletencommissie


Ole Einar BjÝrndalen is ťťn van de twee wintersporters die zijn gekozen in de atletencommissie van het IOC. De biatleet is sinds gisteren de atleet met de meeste medailles op de Winterspelen, dertien in totaal.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 11:58:

Volledig Frans podium bij skicross


Frankrijk heeft donderdag het spectaculaire onderdeel skicross bij de mannen gedomineerd op de Olympische Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 11:58:

Russisch goud bij kunstschaatsen


Adelina Sotnikova heeft donderdag goud behaald bij het kunstschaatsen. Ze volgt daarmee voormalig olympisch kampioen Kim Yuna op.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 11:58:

Russisch goud bij kunstschaatsen, zege voor Canadese curlsters


Adelina Sotnikova heeft donderdag goud behaald bij het kunstschaatsen. Ze volgt daarmee voormalig olympisch kampioene Kim Yuna op.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 11:39:

Van Calker nog niet tevreden


Echt tevreden was Edwin van Calker donderdag in Sotsji niet over de tweede trainingsdag in de viermansbob. In het slotweekeinde van de Olympische Spelen wacht voor de Groninger het hoogtepunt, de wedstrijd waar hij al twee jaar mee bezig is.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 11:15:

Veteraan Miller zegt met blessure af voor slalom


Bode Miller twijfelde al, maar heeft nu definitief de knoop doorgehakt. De 36-jarige Amerikaanse skiŽr komt zaterdag niet in actie op de slalom, het laatste onderdeel van het alpineski op de Olympische Spelen van Sotsji.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 10:52:

Kramer: 'Geleerd van deceptie op team pursuit in Vancouver'


Met veel omwegen maakte Arie Koops donderdag de opstelling van de ploegenachtervolging bekend. Kopman Sven Kramer liet weten geleerd te hebben van de deceptie van Vancouver.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 10:30:

Kramer: `Heb geleerd van Vancouver`


Met veel omwegen maakte Arie Koops donderdag de opstelling van de ploegenachtervolging bekend. Kopman Sven Kramer liet weten geleerd te hebben van de deceptie van Vancouver.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 10:20:

Ter Mors in basisopstelling op ploegenachtervolging


In een voorstelling in drie delen heeft bondscoach Arie Koops donderdag de opstellingen voor de ploegenachtervolging op de Olympische Winterspelen bekendgemaakt.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 10:20:

Ter Mors rijdt vrijdag ook achtervolging


In een voorstelling in drie delen heeft bondscoach Arie Koops donderdag de opstellingen voor de ploegenachtervolging op de Olympische Winterspelen bekendgemaakt.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 10:15:

Ter Mors vrijdag ook op team pursuit


In een voorstelling in drie delen heeft Arie Koops de opstelling van de ploegen voor de team pursuit bekendgemaakt. In de eerste ronde van het toernooi zullen Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen rijden bij de heren en Ireen WŁst, Lotte van Beek en Jorien ter Mors bij de dames.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 10:06:

Skiester OekraÔne verlaat Sotsji


Een skiester uit OekraÔne heeft besloten om de Olympische Spelen in Sotsji te verlaten. Bogdana Matsotska gaat weg vanwege het geweld tegen betogers in haar land. Ook haar vader, die ook haar coach is, vertrekt.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 10:05:

OekraÔense sporters verlaten Spelen vanwege onrust


Sommige OekraÔense sporters hebben besloten de Olympische Spelen in Sotsji te verlaten. Ze maken zich zorgen over de onrustige situatie in hun land.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 10:05:

OekraÔense skiester verlaat Spelen vanwege onrust


Een OekraÔense skiester heeft besloten de Olympische Spelen in Sotsji te verlaten. Bogdana Matsotska gaat weg uit solidariteit met de betogers in haar land. Ook haar vader, die haar coacht, vertrekt.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 10:01:

Ter Mors rijdt ook achtervolging


Jorien ter Mors maakt vrijdag deel uit van het Nederlandse vrouwenteam dat in Sotsji de kwartfinales rijdt op het onderdeel ploegenachtervolging. De schaatsster, die verrassend goud won op de 1.500 meter, komt later die dag ook uit op de 1.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS don 20 feb 09:45:

WŁst: dachten er te makkelijk over


Ireen WŁst hoopte deze Spelen drie gouden medailles te winnen, maar de teller kan nog op maximaal twee uitkomen. Die tweede gouden plak moet zaterdag op de achtervolging komen.De voorgaande twee edities was Nederland ook een belangrijke kanshebber, maar zowel in Turijn (zesde) als Vancouver (zesde) ging het mis.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 09:40:

Masters verdelen Nederlandse titels


De Nederlandse allround- en afstandstitels bij de masters zijn afgelopen weekeinde verdeeld in Eindhoven.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 08:45:

Blog: Onvoorwaardelijke liefde


Iedereen zag hoe Carien Kleibeuker met haar kind op de arm haar bronzen medaille op de vijf kilometer vierde. 35 jaar, moeder en fysiotherapeute op het podium bij de Olympische Spelen. Een bijzondere prestatie.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 08:30:

NK kortebaan gaat zaterdag niet door


Het NK kortebaan/supersprint dat voor zaterdag 22 februari op het programma stond, gaat niet door.

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 08:15:

`Het is een avondje uit`


De vrijwilliger van de week is Aad Smeltink

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 08:08:

WŁst: 'Wat goed te maken op ploegenachtervolging'


Voor Ireen WŁst staat er bij de ploegenachtervolging op de Winterspelen nog heel wat op het spel. "Ik heb nog wel wat goed te maken voor Turijn en Vancouver."

Nieuwsoverzicht 20 februarischaatsen.nl don 20 feb 08:00:

WŁst: `Heb nog wel wat goed te maken`


Voor Ireen WŁst staat er op de ploegenachtervolging in Sotsji nog heel wat op het spel. "Ik heb nog wel wat goed te maken voor Turijn en Vancouver", stelde ze.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 06:10:

Schippers hoopt dat succes in Sotsji boost is voor sportklimaat


Edith Schippers is onder de indruk van de medaille-oogst op de Winterspelen. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zag woensdagavond Ireen WŁst en Carien Kleibeuker op de 5000 meter de 21e en de 22e medaille binnenhalen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 05:51:

'Homogemeenschap Rusland na Spelen niet in steek laten'


Nederland mag de homogemeenschap in Rusland ook na de Olympische Spelen in Sotsji niet in de steek laten.†

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 05:49:

'Nederland heeft nog stappen te zetten als sportland'


Nederland moet eerst als sportland op een 'olympisch niveau' zitten voordat het eventueel weer kan gaan nadenken over het organiseren van de Olympische Spelen.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport don 20 feb 05:16:

Bekijk aflevering 10 van NUtalk - Winterspelen


In de tiende aflevering van†NUtalk: Winterspelen†zijn Jet Bussemaker en Jaap van Dorp donderdag†te gast. Presentator Johan Kenkhuis spreekt met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap†en de skip van het Nederlands curlingteam over de actualiteit van de Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 20 februariNUSport woe 19 feb 23:44:

Programma: Rustdag voor Nederlanders in Sotsji


Er komen donderdag geen Nederlandse sporters in actie tijdens de Winterspelen in Sotsji. Het is de tweede en laatste 'rustdag' voor de Oranje-equipe.

Nieuwsoverzicht 20 februariNOS woe 19 feb 23:12:

Canadezen, Britten in curlingfinale


De curlingheren van Groot-BrittanniŽ en Canada strijden vrijdag om olympisch goud. De Britten klopten in een thriller wereldkampioen Zweden: 6-5. Titelhouder Canada hield China uit de finale: 10-6. Skipper David Murdoch maakte in het laatste end optimaal gebruik van een fout van zijn Zweedse collega Niklas Edin.

Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 19:00:

Groot-BrittanniŽ en Canada in finale bij curling mannen


In de curlingfinale van het mannentoernooi op de Olympische Winterspelen van Sotsji zullen Canada en Groot-BrittanniŽ het vrijdag tegen mekaar opnemen. Canada is tweevoudig olympisch kampioen in de discipline en dus favoriet voor de eindwinst.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 19:00:

Belgian Bullets eindigen knap zesde in Sochi


De Belgische bobsleemeisjes Hanna MariŽn en Elfje Willemsen zijn in Sochi uiteindelijk zesde geworden. Door een mindere derde run zakten de "Belgian Bullets" van de vierde naar de zesde plaats. Die stek hielden ze ook vast in de vierde en laatste run. Het goud ging naar Canada, de Verenigde Staten legden beslag op het zilver en brons.

Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 19:00:

Koppel wint twee medailles op tien minuten


Voor Vic Wild en Alena Zavarzina werden de Olympische Winterspelen in Sochi een doorslaand succes: het koppel veroverde woensdag op tien minuten tijd elk een medaille in de reuzenslalom bij het snowboarden. Wild pakte goud bij de mannen, zijn echtgenote Zavarzina mag brons mee naar huis nemen. Het koppel komt uit voor Rusland: de Amerikaan Wild nam in 2011 de Russische nationaliteit aan bij zijn huwelijk met de 24-jarige Zavarzina.

Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 17:00:

BjÝrndalen is meest succesvolle wintersporter aller tijden


De Noorse biatleten hebben woensdag op de Winterspelen in Sotsji goud veroverd in de gemengde aflossing. Tora Berger, Tiril Eckhoff, Ole Einar BjÝrndalen en Emil Hegle Svendsen kwamen na 1u09:17.0 over de meet. Daarmee waren ze 32.6 seconden sneller dan hun Tsjechische collega"s, die de zilveren medaille behaalden. Het brons ging naar ItaliŽ (op 58.2).

Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 17:00:

Martina Sablikova verlengt olympische titel op 5.000m snelschaatsen


De Tsjechische Martina Sablikova heeft woensdag op de Winterspelen in Sotsji haar olympische titel op de 5.000 meter snelschaatsen verlengd. In de Adler Arena zette ze een chrono van 6:51.54 op de tabellen.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 17:00:

De 10 meest gelauwerde atleten op de Olympische Winterspelen


Ole Einar BjÝrndalen won vandaag op de Winterspelen in Sochi met het Noorse biatlonteam goud in de gemengde aflossing. De Noor is dankzij die gouden plak de meest succesvolle wintersporter aller tijden. De 40-jarige Noor behaalde woensdag zijn 13e medaille, waarvan acht gouden, en steekt zo zijn landgenoot BjÝrn Daehlie, die tussen 1992 en 1998 in het langlaufen aantrad, in de ranking aller tijden voorbij.

Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 16:00:

Nederland pakt gťťn goud op 5.000m bij de vrouwen


Verrassend nieuws uit Sochi: Nederland is er niťt in geslaagd goud te pakken op de 5.000m bij de vrouwen. Die eer was weggelegd voor de Tsjechische Martina Sablikova, die woensdag haar titel verlengde in de Adler Arena.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 16:00:

Rusland in shock: ijshockeyers verrassend uitgeschakeld


De Finse ijshockeyers hebben woensdag op de Winterspelen in Sochi voor een verrassing van formaat gezorgd door gastland Rusland in de kwartfinales uit te schakelen.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 15:00:

Afscheid in mineur voor Bode Miller


Bode Miller komt niet meer in actie op de Winterspelen in Sochi. Dat maakte de Amerikaanse skiŽr woensdag op Twitter bekend.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 14:00:

Skilopers bezorgen Finland goud in teamsprint na Duitse valpartij


De Finse skilopers Iivo Niskanen en Sami Jauhojšrvi hebben woensdag op de Winterspelen in Sochi de olympische titel in de teamsprint behaald.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 14:00:

Canada ontmoet Zweden in curlingfinale voor vrouwen


Canada en Zweden spelen donderdag de finale van het olympisch curlingtoernooi voor vrouwenteams.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 13:00:

Zwitserse pakt goud in reuzenslalom snowboarden


De Zwitserse Patrizia Kummer is woensdag op de Winterspelen in Sochi olympisch kampioene parallelle reuzenslalom in het snowboarden geworden.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 13:00:

Noorse skiloopsters pakken goud in teamsprint


De skiloopsters Marit BjÝrgen en Ingvild ÷stberg hebben woensdag op de Winterspelen Noorwegen de gouden medaille bezorgd in de teamsprint.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 13:00:

Sven Kramer in Heineken House: 'Dit zegt me geen fuck'


De grote favoriet voor de 10.000 meter schaatsen kon zijn rol niet waarmaken, hij pakte "maar" zilver. Sven Kramer was voor de interviewer wel de allerbeste schaatser aller tijden, maar dat boeide hem weinig. En dat maakte hij duidelijk in niet mis te verstane bewoordingen.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 13:00:

Topfavoriet triomfeert op reuzenslalom skiŽn


AlpineskiŽr Ted Ligety heeft woensdag op de Winterspelen in Sochi de olympische titel op de reuzenslalom behaald. De 29-jarige Amerikaan, tweevoudig en regerend wereldkampioen in de discipline, eindigde in het Rosa Khutor Alpine Center voor de Fransen Steve Missillier en Alexis Pinturault, die het podium vervolledigden.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 13:00:

Amerikaanse Rus olympisch kampioen reuzenslalom snowboarden


De snowboarder Vic Wild heeft zich woensdag op de Winterspelen in Sochi tot olympisch kampioen op de parallelle reuzenslalom gekroond.


Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 11:00:

David Attenborough legt 'dierengedrag' curling uit


David Attenborough is vooral bekend door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Naar aanleiding van de Olympische Winterspelen in Sochi boog hij zich deze keer over het fenomeen "curling". Eindelijk wordt het mysterie van deze fascinerende sport ontrafeld...

Nieuwsoverzicht 20 februariNieuwsblad woe 19 feb 10:00:

Atleten nemen zwerfhonden mee uit Sochi


Voor het begin van de Olympische Winterspelen werden de zwerfhonden van Sochi wereldnieuws. Zo zouden er ongeveer 300 honden per maand gedood worden. Sinds het begin van de Spelen waren ze uit het nieuws verdwenen maar daar brengen enkele atleten uit Amerika nu verandering in.