Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (812 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 21 februari


Olympisch nieuwsoverzicht uit de diverse online media zoals de NOS, NUSport, Schaatsen.nl, NOC*NSF en het Belgische Nieuwsblad.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOC*NSF vr 21 feb 23:29:

Dagverslag 21 februari: zware teleurstelling shorttrackers, achtervolgingsploegen stomen door


SOTSJI (ANP) - De Nederlandse shorttrackers zijn er vrijdag bij de Olympische Spelen niet in geslaagd een medaille te veroveren op de aflossing. Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt, Freek van der Wart en Daan Breeuwsma eindigden in de finale als vierde. De titel ging naar de Russen. Het team van de Verenigde Staten werd tweede. China hield het Nederlandse kwartet net van het brons af.
Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 23:21:

Nieuw contract ondanks 'Suitgate'


Sotsji is een flop geworden voor de Amerikaanse schaatsers. En de mislukte nieuwe pakken speelden daar een grote rol in. Toch heeft de Amerikaanse schaatsbond het contract met pakkenleverancier Under Armour met acht jaar verlengd.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 23:07:

Programma: Nederland op jacht naar gouden schaatsmedailles


Na de mislukte olympische campagnes van 2006 en 2010 jaagt Nederland zaterdag opnieuw op de gouden medaille op de ploegenachtervolging. Zowel de mannen als de vrouwen komen in actie.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 22:43:

Wat brengt de zaterdag in Sotsji?


Op de voorlaatste dag van de Winterspelen is er nog een vol programma, waarbij zeven olympische titels te vergeven zijn. Twee daarvan moeten eigenlijk voor Nederland zijn: de ploegenachtervolgingen bij het schaatsen.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 22:02:

Skobrev twijfelt over zijn toekomst


Zijn optredens in de olympische Adler Arena stelden zeer teleur. Ivan Skobrev kwam nooit in de buurt van het podium. Na afloop van de ploegenachtervolging twijfelt de Rus hardop of hij volgend seizoen nog wel schaatser wil zijn.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 22:00:

Van der Wart: `Droom vervlogen`


Freek van der Wart vond dat de arbitrage had gefaald bij de olympische finale van de relay. De shorttracker ging in de eerste bocht onderuit en dat kostte Nederland, dat vierde werd, een medaille.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 21:41:

Erbens voorspelling: team pursuit


Iedere dag waagt Erben Wennemars zich in Studio Sportwinter aan een schaatsprognose. Voor elke afstand zal hij proberen te voorspellen wie er de dag daarna aan de haal gaat met de gouden, zilveren en bronzen medaille.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 21:26:

An nu in topvier beste olympiŽrs


Viktor An heeft zich twee dagen voor het einde van de Spelen op de vierde plaats van de lijst met succesvolste winterolympiŽrs aller tijden genesteld.De kleine, behendige Rus (28) won op de laatste dag van het shorttracktoernooi goud op de 500 meter en de aflossing en die titels brachten zijn totaal op zes gouden medailles en twee bronzen plakken.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 21:19:

Mulder vs. Mulder: Triviant


Of het nu gaat om olympisch goud of om het spelprogramma Lingo, de broers Ronald en Michel Mulder zijn altijd bloedfanatiek. In de vijftiende 'battle': Triviant. Een spel vol met strikvragen.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 21:15:

Otter: 'Starter lag te slapen'


Bondscoach Jeroen Otter had vrijdagavond geen goed woord over voor het optreden van de starter bij de finale van de relay in het shorttrack.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 21:08:

Kerstholt: `Mooie carriŤre, geen kroon`


Aan het einde van zijn schaatsloopbaan had Niels Kerstholt nog een grote prijs willen winnen, maar het mocht niet zo zijn. Met een ondankbare vierde plaats besloot hij de Winterspelen. "Een mooie carriŤre, maar geen kroon", concludeerde hij.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 20:54:

Otter: `Starter lag te slapen`


Jeroen Otter had vrijdagavond geen goed woord over voor het optreden van de starter bij de finale van de shorttrack relayploeg. "Uit de beelden die ik heb gezien is het heel duidelijk. De starter had absoluut moeten affluiten."

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 20:53:

Van der Wart: 'Droom van acht jaar geleden vervlogen'


Freek van der Wart vond dat de arbitrage had gefaald bij de olympische finale van de relay. De shorttracker ging in de eerste bocht onderuit en dat kostte Nederland, dat vierde werd, een medaille.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 20:25:

Knegt: 'Dit was een rampscenario'


Zwaar teleurgesteld stapte Sjinkie Knegt vrijdag van het ijs na de vierde plaats van de shorttrackers op de relay. "Dit is een heel harde klap."

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 20:25:

IJshockeyers Canada naar finale


Titelhouder Canada heeft de finale van het ijshockeytoernooi bereikt door rivaal Amerika te verslaan met 1-0. Daarin speelt het tegen Zweden dat eerder op de dag van Finland had gewonnen met 2-1.In de sprankelende eerste periode tussen de Noord-Amerikaanse grootheden lag het tempo hoog en had Canada het beste van het spel.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 20:20:

Alles ging mis bij relayploeg


De droom van de Nederlandse shorttrackers op een olympische medaille bij de aflossing spatte eigenlijk al in de eerste bocht uiteen. "Je moet blijven staan in het shorttrack, maar na 50 meter lagen we al", bromde Sjinkie Knegt.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 20:15:

Knegt: `Rampscenario`


Zwaar teleurgesteld stapte Sjinkie Knegt van het ijs. "Dit is een heel harde klap", zei hij. De race kon niet slechter beginnen voor de Nederlandse relayploeg.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 19:49:

Ter Mors had geen last van langebaanoptreden


Jorien ter Mors wist vrijdagavond op de 1000 meter shorttrack niet de finale te bereiken in Sotsji. Ze miste de kracht om een aanval op de top twee in te zetten.†

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 19:49:

Shorttrackers lopen medaille op relay mis


De Nederlandse shorttrackers hebben vrijdag naast een medaille op de relay gegrepen.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 19:49:

Enorme deceptie shorttrackers


De aflossingsfinale is voor de Nederlandse mannenploeg uitgedraaid op een enorme deceptie. In de eerste bocht smakte startrijder Freek van der Wart tegen de vlakte, waarna de ploeg de hele race achter de feiten aan liep. Het team eindigde als vierde.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 19:47:

Nederland vierde na valpartij


De Nederlandse aflossingsploeg is er niet in geslaagd een medaille te pakken in de relayfinale. Het kwartet (Daan Breeuwsma, Niels Kerstholt, Freek van der Wart en Sjinkie Knegt) kwam in een hectische finale net tekort tegen de grootmachten Rusland, Verenigde Staten en, uiteindelijk, China.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 19:40:

Ter Mors heeft geen spijt


Jorien ter Mors wist vrijdagavond op de 1000 meter shorttrack niet de finale te bereiken. Ze miste de kracht om een aanval op de top twee in te zetten. De schaatsster stelde na afloop dat haar optreden op de langebaan, eerder op de dag, haar geen parten speelde.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 19:12:

Ter Mors vijfde op 1000 meter


Jorien ter Mors heeft in het olympisch shorttracktoernooi geen aanspraak kunnen maken op een medaille. De regerend Europees kampioene eindigde als vijfde op de 1000 meter. De Zuid-Koreaanse Seung-Hi Park greep haar eerste olympische titel.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 18:53:

Knegt achtste, An legendarisch


Sjinkie Knegt heeft in Sotsji beslag gelegd op de achtste plaats op de 500 meter. Het goud was voor Victor An, de voormalig Zuid-Koreaan in Russische dienst. An schreef daarmee historie, met vijf keer goud kroonde hij zich tot de beste shorttracker aller tijden.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 18:40:

Shiffrin grijpt goud op slalom


Skiester Mikaela Shiffrin heeft in Sotsji de olympische titel op de slalom in de wacht gesleept. De pas 18-jarige Amerikaanse was na twee manches 0,53 sneller dan de Oostenrijkse Marlies Schild, die het zilver pakte.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 18:36:

Park goud, Ter Mors vijfde


De Zuid-Koreaanse Park Seung-hi heeft olympisch goud gewonnen op de 1.000 meter shorttrack. In een finale zonder Jorien ter Mors was ze de snelste. Park pakte daarmee haar derde medaille in Sotsji. Fan Kexin uit China legde beslag op het zilver.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 18:27:

Weer goud An, Knegt strandt


In Sotsji was hij al de beste op de 1.000 meter en hij schonk Rusland ook al brons op de 1.500 meter. Maar met zijn gouden medaille op de 500 meter voegde Viktor An een nieuw hoogtepunt toe aan zijn toch al imponerende carriŤre.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 18:22:

Knegt en Ter Mors naar B-finale


Jorien ter Mors en Sjinkie Knegt hebben op de laatste shorttrackdag in Sotsji naast een finaleplaats gegrepen. Daardoor kan Ter Mors, die op de langebaan al succesvol was met het goud op de 1500 meter, een shorttrackmedaille vergeten. Beide schaatsers komen later vandaag in actie in de B-finale.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 17:56:

Ter Mors door naar halve finale


Jorien ter Mors heeft na het bereiken van de halve finales op de ploegenachtervolging op de langebaan ook de halve eindstrijd op de 1000 meter shorttrack bereikt. Daarmee houdt Ter Mors uitzicht op een shorttrackmedaille in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 17:54:

Ter Mors door op 1.000 meter


Jorien ter Mors heeft zich in Sotsji geplaatst voor de halve finales op de 1.000 meter. De Nederlandse, die zich eerder op de dag nog kwalificeerde voor de halve finales op de team pursuit in het schaatsen, werd tweede in haar heat.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 17:52:

Leenstra rekent op startplek in achtervolging


Marrit Leenstra gaat ervan uit dat ze minimaal ťťn keer in actie zal komen op de ploegenachtervolging tijdens de Spelen. Dat zei de Friese schaatsster na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 17:51:

Bergsma kan medaille op achtervolging vergeten


Jorrit Bergsma hoeft niet te rekenen op een medaille op het onderdeel ploegenachtervolging. Bondscoach Arie Koops liet hem vrijdag zowel in de kwart- als halve finale reserve staan. En ook zaterdag in de finale tegen Zuid-Korea is er geen plek voor hem in de ploeg.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 17:51:

Bergsma kan medaille vergeten


Jorrit Bergsma hoeft niet te rekenen op een medaille op het onderdeel ploegenachtervolging. Bondscoach Arie Koops liet hem vrijdag zowel in de kwart- als in de halve finale reserve staan. En ook morgen in de finale tegen Zuid-Korea is er geen plek voor hem in de ploeg.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 17:37:

Knegt in halve finales 500 meter


Sjinkie Knegt heeft zich overtuigend geplaatst voor de halve finales op de 500 meter. Hij kwam als eerste van zijn heat over de finish.Met de Nederlander ging ook de Chinees Wenhao Liang door. De Rus Semen Elistratov ging onderuit in de laatste bocht, maar bij die manoeuvre trof Knegt geen blaam.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 17:36:

Knegt en Ter Mors door naar halve finale


Shorttracker Sjinkie Knegt is vrijdagavond op de Spelen in Sotsji doorgedrongen tot de halve finale op de 500 meter. Freek van der Wart ging onderuit en is uitgeschakeld.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 17:36:

Geen individuele medailles Knegt en Ter Mors


Shorttrackers Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors hebben vrijdagavond hun kansen op een indviduele medaille verspeeld.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 17:32:

Knegt door, Van der Wart onderuit


Sjinkie Knegt heeft op de slotdag van het shorttracktoernooi in Sotsji de halve finales op de 500 meter bereikt. Freek van der Wart lukte dat niet. Hij eindigde als negende.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 17:14:

Goud voor OekraÔense biatletes


De OekraÔense biatletes hebben op de Spelen in Sotsji goud veroverd op de 4 x 6 kilometer estafette. De vice-wereldkampioen verwees Rusland en Noorwegen respectievelijk naar het zilver en brons.Unieke OekraÔense medailleJoelija Dzjyma, Olena Pidhroesjna en de tweelingzusjes Vita en Valj Semerenko bezorgden OekraÔne voor het eerst een medaille op dit onderdeel.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 17:13:

Kramer: 'Natuurlijk gaan we voor goud'


Sven Kramer stapte vrijdag aan het eind van de dag tevreden van het ijs. De Nederlandse achtervolgingsploeg was tegen Frankrijk en Polen geen seconde in de problemen gekomen.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 17:02:

Kramer: `Natuurlijk gaan we voor goud`


Sven Kramer stapte vrijdag aan het eind van de dag tevreden van het ijs. De Nederlandse achtervolgingsploeg was tegen Frankrijk en Polen geen seconde in de problemen gekomen.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 16:55:

Italiaanse bobsleeŽr betrapt


Het Italiaans olympisch comitť (CONI) heeft bobsleeŽer William Frullani naar huis gestuurd, nadat hij is betrapt op doping. Frullani zou dit weekend in actie komen in de viermansbob van ItaliŽ.Het CONI werd door het IOC geÔnformeerd dat Frullani positief had getest op dymethylpentylamine, een middel dat de alertheid kan verhogen.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 16:50:

Leenstra verwacht startplek team pursuit


Marrit Leenstra gaat er vanuit dat ze minimaal ťťn keer in actie zal komen op de ploegenachtervolging tijdens de Spelen. Dat zei de Friese schaatsster na afloop van de gewonnen kwartfinale tegen de Verenigde Staten.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 16:47:

Weer goud Canadese curlingheren


De Canadese curlingheren hebben met succes hun olympische titel verdedigd. In de finale werd Groot-BrittanniŽ, dat wereldkampioen Zweden naar de strijd om brons had verwezen, met 9-3 weggevaagd.Door slordigheden van de Britten in de ends waarin ze de hammer hadden, konden de Canadezen gestaag uitlopen.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 16:45:

Noren druipen in tranen af na deceptie


De Noren presteerden vrijdag ook op het laatste onderdeel van het olympische schaatstoernooi slecht. Polen was de ScandinaviŽrs in de kwartfinale van de ploegenachtervolging te snel af.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 16:38:

WŁst: 'Liggen op koers voor de titel'


Met een olympisch record en een eenvoudige ritwinst bereikten Ireen WŁst, Lotte van Beek en Jorien ter Mors eenvoudig de halve finale op de ploegenachtervolging. "We liggen op koers voor goud", zei WŁst na afloop.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 16:35:

WŁst: `Liggen op koers`


Met een olympisch record en een eenvoudige ritwinst bereikten Ireen WŁst, Lotte van Beek en Jorien ter Mors de halve finale team pursuit. "We liggen op koers voor goud", zei WŁst na afloop.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 16:32:

Nederlandse mannen naar finale


De Nederlandse mannen staan in de finale van het onderdeel ploegenachtervolging. Het trio Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij klopte in de halve finales Polen: 3.40,78.In de eindstrijd van zaterdag (14.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 16:30:

Kramer, Verweij en Blokhuijsen in finale


Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen hebben vrijdag de finale van de ploegenachtervolging bereikt.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 16:12:

Noren druipen in tranen af na uitschakeling


De Noren presteerden vrijdag ook op het laatste onderdeel van het olympische schaatstoernooi slecht. Polen was de ScandinaviŽrs in de kwartfinale van de ploegenachtervolging te snel af.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 16:09:

Koss wil vertrek top schaatsbond


Johann Olav Koss vindt dat de top van de Noorse schaatsbond moet vertrekken, als gevolg van de slechte prestaties van de Noren tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Koss, zelf viervoudig olympisch kampioen, vindt dat de Noorse schaatsers zich met hun afmelding voor de tien kilometer ťn de vroegtijdige uitschakeling op de ploegenachtervolging te schande hebben gemaakt.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 16:05:

Zweedse ijshockeyers bereiken finale


Zweden heeft als eerste team de finale van het olympische ijshockeytoernooi in Sotsji bereikt. In de halve finale was het land vrijdag nipt te sterk voor aartsvijand Finland: 2-1.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 16:05:

Canadese ijshockeyers ten koste van VS naar finale


De Canadese ijshockeyers hebben zich vrijdag ten koste van de Verenigde Staten geplaatst voor de finale in Sotsji. De titelverdediger versloeg de rivaal met 1-0.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 15:53:

Nederlandse schaatssters via VS naar halve finale


De Nederlandse vrouwen hebben zich vrijdag op de Olympische Spelen door een overwinning op Amerika gekwalificeerd voor de halve finales van het onderdeel ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 15:53:

Oranje-schaatssters via VS naar halve finale


De Nederlandse vrouwen hebben zich vrijdag op de Olympische Spelen door een overwinning op Amerika gekwalificeerd voor de halve finales van het onderdeel ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 15:50:

Koss wil vertrek top Noorse schaatsbond


Johann Olav Koss wil dat de top van de Noorse schaatsbond na de blamage op de Spelen in Sotsji opstapt.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 15:47:

WŁst en co naar halve finales


De Nederlandse vrouwen hebben zich in een olympisch record geplaatst voor de halve eindstrijd. Ireen WŁst, Jorien ter Mors en Lotte van Beek schakelden vrijdagmiddag de VS uit op de ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 15:45:

Ook WŁst, Ter Mors en Van Beek verder


Ireen WŁst, Jorien ter Mors en Lotte van Beek zijn vrijdag doorgedrongen tot de halve finales op de olympische ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 15:38:

Koss wil vertrek top Noorse schaatsbond


De Noorse oud-schaatser Johann Olav Koss wil dat de top van de Noorse schaatsbond na de blamage op de Spelen in Sotsji opstapt.†

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 15:37:

Skobrev: 'Wellicht te hard getraind'


In eigen land werden de Russische schaatsers vrijdag door de Koreanen in de kwartfinale van de ploegenachtervolging uitgeschakeld.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 15:30:

Skobrev: `Wellicht te hard getraind`


In eigen land werden de Russische schaatsers door de Koreanen in de kwartfinale van de ploegenachtervolging uitgeschakeld. Ivan Skobrev stelde daarmee weer teleur. "Dit was onze enige kans nog op een medaille, maar we konden niet harder", stelde hij vast.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 15:25:

Zweedse ijshockeyers naar finale


De Zweedse ijshockeyers hebben zich voor de vijfde keer geplaatst voor de olympische finale. De wereldkampioen won in Sotsji in de halve eindstrijd met 2-1 (0-0, 2-1, 0-0) van Finland. In de finale wacht Amerika of Canada.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 15:23:

Legende BjÝrndalen blijft nuchter


In Noorwegen was hij al een levende legende, sinds deze week is hij dat ook in de rest van de wereld: biatleet Ole Einar BjÝrndalen is de succesvolste olympische sporter aller tijden. Zoals het een echte Noor betaamt, blijft BjÝrndalen daar nuchter onder.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 14:56:

Nederlandse achtervolgers simpel naar halve finale


De Nederlandse mannen hebben zich vrijdag bij de Olympische Spelen in Sotsji zonder enige moeite geplaatst voor de halve finales bij het onderdeel ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 14:56:

Nederlandse mannen in olympische finale achtervolging


Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij hebben zich vrijdag bij de Olympische Spelen in Sotsji geplaatst voor de finale bij het onderdeel ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 14:55:

Mannenploeg simpel door op team pursuit


Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen hebben zich vrijdag op overtuigende wijze weten te plaatsen voor de halve finales van de olympische ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 14:55:

Nederland naar halve finales


De Nederlandse mannen hebben zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales op de ploegenachtervolging. Het trio Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij was in zijn heat ruim sneller dan Frankrijk.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 14:44:

Amerikaanse Shiffrin soeverein aan leiding op slalom


Mikaela Shiffrin heeft in de eerste run op de slalom vrijdag een grote voorsprong genomen op de rest van het veld.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 14:44:

Amerikaanse Shiffrin pakt goud op slalom


Het goud op de slalom bij het alpineskiŽn voor vrouwen is gewonnen door de jonge Amerikaanse Mikaela Shiffrin.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 14:43:

VS-Canada, clash der NHL-sterren


Het olympische ijshockeytoernooi bij de mannen krijgt hoe dan ook een andere afloop dan vier jaar geleden. De eindstrijd van toen staat in Sotsji immers al in de halve finales op de rol: de clash tussen titelhouder Canada en uitdager Amerika.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 14:33:

Shiffrin leidt na eerste run


Mikaela Shiffrin gaat na de eerste run van de olympische slalom in Sotsji aan de leiding. De Amerikaanse bleef de Duitse Maria HŲfl-Riesch (0,49) en de Sloveense Tina Maze (0,67) voor. Maria Pietilš-Holmner behoort al niet meer tot de kanshebbers.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 14:12:

Amnesty meet effect Spelen op mensenrechten


Amnesty International gaat na de Olympische Spelen in Sotsji onderzoeken of de mensenrechtensituatie in Rusland niet meteen verslechtert.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 13:23:

Loting ploegenachtervolging


Om 14.49 uur openen de Nederlandse schaatsers hun jacht op een nieuwe gouden medaille. De tegenstander in de kwartfinales is Frankrijk, dat onder anderen met Alexis Contin aan de start verschijnt.Mochten Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij zich plaatsen voor de halve finales, dan wacht Noorwegen (dat zich collectief afmeldde voor de tien kilometer om zich voor te bereiden op deze afstand) ůf Polen, dat met Zbigniew Brodka een man in bloedvorm heeft.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 12:57:

Brons voor Zweedse curlingheren


De Zweedse curlingheren hebben op de Spelen in Sotsji olympisch brons in de wacht gesleept. De ploeg van skip Niklas Edin rekende in het duel om de derde plaats na verlenging af met China: 6-4. Het is voor de Zweedse curlingheren de tweede olympische medaille.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 12:35:

'We hopen op een aantal medailles bij de Paralympics'


Als de Olympische Spelen erop zitten, volgen al gauw de Paralympics in Sotsji. Namens Nederland is Bibian Mentel een voorname medaillekandidaat.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 12:22:

Holcomb van de goot naar goud


De Winterspelen gaan hun laatste weekeinde in, maar voor Steven Holcomb (winnaar van het brons in de tweemansbob) gaan ze nu echt beginnen. Eťn van de kleurrijkste sporters in Sotsji weet de schijnwerpers op zich gericht.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 12:17:

Canadese dubbelslag op skicross


Freestyle-skiester Marielle Thompson heeft de olympische titel veroverd op de cross.De Canadese, leidster in de wereldbeker, leidde in de finale op het Rosa Choetor Extreme Park van start tot finish. Haar landgenote Kelsey Serwa, die het snelst was in de kwalificatie, skiede voor de Zweedse Anna Holmlund naar het zilver.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 12:15:

"Biatlete Sachenbacher betrapt"


Het eerste dopinggeval op de Winterspelen in Sotsji is een feit. Het zou om de Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle gaan.De Duitse delegatie in Sotsji maakte zelf bekend dat een van de Duitse olympiŽrs betrapt is op het gebruik van een verboden middel, maar noemde geen naam of sport.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 12:15:

Biatlete Sachenbacher betrapt


Het eerste dopinggeval op de Winterspelen in Sotsji is een feit. Het gaat om de Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle .De Duitse delegatie in Sotsji maakte zelf bekend dat een van de Duitse olympiŽrs betrapt is op het gebruik van een verboden middel, maar noemde geen naam of sport.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 12:11:

Canadese Thompson pakt gouden plak op skicross


Marielle Thompson heeft vrijdag de gouden olympische medaille veroverd op het onderdeel skicross.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 11:48:

Met 500 paar ski's naar Sotsji


Door verslaggever Mattijs van de Wiel Atleten en sponsors klagen erover. Ze hebben jarenlang een nauwe relatie. Maar op het vierjaarlijkse hoogtepunt - de Olympische Spelen - kunnen ze daar niks mee. De Spelen zijn reclamevrij.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 11:00:

Anema houdt gemoederen bezig in VS


Een spraakmakend interview van schaatscoach Jillert Anema met de Amerikaanse televisiezender CNBC heeft voor de nodige beroering gezorgd in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 10:44:

Anema houdt gemoederen bezig na Amerikaans tv-interview


Een spraakmakende interview van schaatscoach Jillert Anema met de Amerikaanse televisiezender CNBC heeft voor de nodige beroering gezorgd in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 10:34:

"Sjinkie is geen pannenkoek, hoor"


De Nederlandse shorttrackers hopen vrijdagavond een serieuze gooi te doen naar olympisch eremetaal. Niels Kerstholt, Freek van der Wart, Daan Breeuwsma en 'afmaker' Sjinkie Knegt staan om 19.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 10:31:

'Van Calker moet goed mee kunnen draaien'


Bobsleester Esmť Kamphuis denkt dat Edwin van Calker komend weekeinde hoge ogen kan gooien in de viermansbob.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 10:30:

`Fijn Koss zwijgen op te kunnen leggen`


De beslissing van de Noorse schaatsers om niet van start te gaan op de tien kilometer leidde tot een storm van kritiek in eigen land.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 10:20:

Bokko: 'Fijn als we Koss het zwijgen op kunnen leggen'


De beslissing van de Noorse schaatsers om niet van start te gaan op de tien kilometer leidde tot een storm van kritiek in eigen land.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 09:54:

Bergsma schikt zich in reserverol


Zonder al te grote tegenzin schikt Jorrit Bergsma zich in zijn rol van reserve op de ploegenachtervolging. Hij acht de kans dat hij zelf nog in actie komt op het onderdeel niet groot.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 09:40:

Bergsma schikt zich in reserverol


Zonder al te grote tegenzin schikt Jorrit Bergsma zich in de rol van reserve op de team pursuit. De kans dat hij zelf nog in actie komt op het onderdeel lijkt hem klein. "De drie die rijden, vormen echt wel de basis", gaf hij toe.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 09:37:

Duitse sporter test positief in Sotsji


Een Duitse sporter heeft tijdens de Olympische Winterspelen in Sotsji een positieve dopingtest afgelegd.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 09:37:

'Duitse biatlete Sachenbacher test positief in Sotsji'


De Duitse biatlete Evi Sachenbacher-Stehle heeft positief getest bij een dopingcontrole op de Olympische Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 09:37:

Duitse olympiŽr betrapt op doping


Het eerste dopinggeval op de Winterspelen in Sotsji is een feit. Een Duitse sporter is op het gebruik van een verboden middel betrapt.De Duitse ploeg heeft dat naar buiten gebracht, zonder de naam van de zondaar of de sport te noemen.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 09:10:

Column: Bijzondere krachten in de sport


Na het missen van de Spelen zat ik samen met mijn ploeggenoten van team Beslist.nl in de kantine van Thialf de 1000 meter te kijken. Vanzelfsprekend ben ik fan van het Nederlandse team en kijk ik vol bewondering, maar ook kritisch naar de wedstrijden.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 08:35:

Blog: Jongens en meisjes van brouwerij


Naast het olympisch park, net buiten het hek, staat het Holland Heineken House. Het huis is een trechter waar alle mensen die vanuit Nederland iets op de Spelen te zoeken hebben wel een keer terecht zullen komen.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 08:19:

'Shorttrackers moeten niet alles opofferen voor goud'


Elke ochtend blikken we met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Deze keer met Annita van Doorn, vierde met de relayploeg op de Spelen van 2010.

Nieuwsoverzicht 21 februarischaatsen.nl vr 21 feb 08:05:

`Niet alles opofferen voor relaygoud`


Elke ochtend blikken we met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Deze keer met Annita van Doorn, vierde met de relayploeg op de Spelen van 2010.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS vr 21 feb 07:00:

Bradbury: jullie maken kans


"De Nederlanders maken vrijdag een kans op de relay." Dat denkt olympisch kampioen Steven Bradbury. Dť Bradbury, die in 2002 profiteerde van een valpartij in de finale en verrassend goud pakte. De legendarische AustraliŽr was donderdag te gast in het programma Studio Sportwinter.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 06:19:

Bekijk aflevering 11 van NUtalk - Winterspelen


In de elfde aflevering van NUtalk: Winterspelen zijn olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband en paralympisch snowboardster Bibian Mentel te gast. Presentator Johan Kenkhuis spreekt met het duo over de actualiteit van de Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 06:03:

'Weet zeker dat Nederland de Spelen kan organiseren'


Pieter van den Hoogenband vindt dat Nederland een serieuze poging moet wagen om in de toekomst de Olympische Spelen te organiseren.

Nieuwsoverzicht 21 februariNUSport vr 21 feb 00:03:

Programma: Shorttrackers hopen op medaille in relayfinale


Na een 'rustdag' komen er vrijdag weer Nederlanders in actie op de Olympische Winterspelen. De shorttrackers jagen op de laatste dag van hun toernooi op medailles en de langebaanschaatsers beginnen aan de ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 21 februariNOS don 20 feb 22:00:

Mulder vs Mulder: yahtzee


Of het nu gaat om olympisch goud of om het spelprogramma Lingo, de broers Ronald en Michel Mulder zijn altijd bloedfanatiek. In de veertiende 'battle': yahtzee.Full houseWaar de naam yahtzee vandaan komt of wat het woord betekent? Geen idee.

Nieuwsoverzicht 21 februariNieuwsblad don 20 feb 11:00:

Volledig Frans podium in de skicross


Drie Fransen op het podium in de finale van het freestyleskiŽn skicross bij de mannen op de Olympische Winterspelen in Sochi. Jean Frťdťric Chapuis pakt het goud voor zijn landgenoten Arnaud Bovolenta en Jonathan Midol. De Zwitserse titelverdediger Michael Schmid verscheen niet aan de start. Hij moest forfait geven nadat hij zaterdag zijn kruisbanden scheurde.

Nieuwsoverzicht 21 februariNieuwsblad don 20 feb 10:00:

OekraÔense olympische atleten keren naar huis uit protest


Een OekraÔense skiester en haar vader hebben donderdag op de Winterspelen in Sochi aangekondigd dat ze zich terugtrekken uit competitie. Zo protesteren ze tegen het gebruik van geweld in de OekraÔense hoofdstad Kiev, waarbij al enkele tientallen doden zijn gevallen.

Nieuwsoverzicht 21 februariNieuwsblad don 20 feb 03:00:

Bullets verdienen 6.500 euro


De Belgian Bullets zijn na hun exploot 6.500 euro (bruto) rijker. De basisbedragen van het BOIC worden verhoogd met tien procent per atleet die deel uitmaakt van de ploeg, ook al namen ze niet deel aan de competitie. Team Belgium telt drie atletes: stuurvrouw Elfje Willemsen, remster Hanna MariŽn en Annelies Holthof. Als reserveremster hoefde ze niet in actie te komen.


Nieuwsoverzicht 21 februariNieuwsblad don 20 feb 03:00:

Kim Gevaert: ?Bobslee? Dat zou ik ook durven?


Ex-topsprintster Kim Gevaert volgde met bewondering de avonturen van haar vroegere estafette-teamgenoot Hanna MariŽn. ?Ik heb gekeken met de kinderen. Vooral mijn zoontjes vonden het geweldig. Mama, dat willen wij ook doen!?


Nieuwsoverzicht 21 februariNieuwsblad don 20 feb 03:00:

V-power


Winterberg 2008, Hochsauerland, Duitsland. De opkomende zon heeft de hemel amper oranje gekleurd, maar in een fitnesszaaltje wordt al stevig gevloekt. Op David 150, David 140 of David 130, marteltuigen die verschillende spiergroepen moeten versterken die van pas kunnen komen bij het bobsleeŽn. Paul Neagu, een knoestige Roemeen, lacht als hij de Belgische dames ziet. ?Zulke vrouwen liggen niet voor het rapen: groot, krachtig. Een vrouw van wie de man zegt: Je bent te sterk voor mij, mentaal en


Nieuwsoverzicht 21 februariNieuwsblad woe 19 feb 20:00:

Tranen bij Willemsen en MariŽn: ?Dit is toch pijnlijk?


De Belgische bobsleemeisjes Elfje Willemsen en Hanna MariŽn loodsten hun bob ?Spanky? woensdag naar een knappe zesde plaats op de Winterspelen in Sochi. Toch rolden er bij de Belgian Bullets traantjes over de wangen na de finish. ?Ik ben heel trots op Hanna. We hadden na de vierde plaats na de eerste twee runs natuurlijk op meer gehoopt, dan weet je dat het kan. Als je dan nog twee plaatsen verliest, is dat pijnlijk?, vertelde stuurvrouw Elfje Willemsen na de aankomst.