Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.0/5 (772 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 22 februari


Olympisch nieuwsoverzicht uit de diverse online media zoals de NOS, NUSport, Schaatsen.nl, NOC*NSF en het Belgische Nieuwsblad.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOC*NSF zat 22 feb 23:29:

Bob de Jong draagt vlag bij sluitingsceremonie


SOTSJI - Bob de Jong draagt zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Olympische Winter Spelen in Sotsji. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks van Olympic TeamNL zaterdagavond bekendgemaakt.
Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 23:00:

Letse ijshockeyer Pavlovs vierde dopinggeval in Sotsji


De Letse ijshockeyer Vitalijs Pavlovs is de vierde atleet die betrapt is op het gebruik van doping bij de Olympische Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 22:33:

Wat brengt de slotdag in Sotsji?


Voordat de Winterspelen zondag om 13.10 uur worden afgesloten met de ijshockeyfinale van de mannen tussen Canada en Zweden, is er in de ochtend ook nog wat andere sport. Mét Nederlandse inbreng.Edwin van Calker werkt met zijn remmers Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen de derde (10.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 22:10:

Van Loon incasseert beloning in Thialf


Nog nooit in acht seizoenen op het hoogste niveau stond Jan van Loon op het podium na een marathonwedstrijd. In Heerenveen beklom hij na de vijftiende wedstrijd van de KPN Marathon Cup meteen de hoogste trede. "Als je het doet, moet je het goed doen", stelde Van Loon grijnzend vast. Hij klopte in een sprint zijn medevluchters Mats Stoltenborg en Nick Uithoven.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 21:55:

Bob de Jong draagt vlag bij sluiting


Bob de Jong zal zondag de Nederlandse vlag dragen tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 21:53:

Letse ijshockeyer betrapt op doping


Opnieuw is een sporter tijdens de Olympische Spelen in Sotsji betrapt op het gebruik van doping. Het gaat om de Letse ijshockeyer Vitalijs Pavlovs. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité bekendgemaakt.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 21:50:

Alle `Oranje` medaillewinnaars gehuldigd


Alle Nederlandse medaillewinnaars en hun coaches zijn zaterdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 21:49:

Bob de Jong vlaggendrager bij sluitingsceremonie


Bob de Jong draagt zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 21:45:

Elma de Vries pakt draad weer op


In gedachten moest Elma de Vries even ver terug gaan voor haar laatste zege, maar technisch gezien was die niet eens zo lang geleden. De Friezin zegevierde in Tilburg, de laatste race voor het peloton begon aan wat omzwervingen over natuurijs in den vreemde. En Elma de Vries was meteen weer succesvol bij de hervatting van de KPN Marathon Cup. Ze zegevierde in Heerenveen en dat betekende twee op een rij.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 21:39:

Bob de Jong draagt de vlag


Bob de Jong draagt de Nederlandse vlag tijdens de sluitingsceremonie van de Winterspelen zondag. Dat heeft chef de mission Maurits Hendriks in Studio Sportwinter bekendgemaakt.De 37-jarige schaatser heeft zijn vijfde Spelen erop zitten.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 21:35:

Bergsma miste vertrouwen Koops


Het was een ongemakkelijke situatie in Studio Sportwinter. De gezichten van Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij betrekken als Jorrit Bergsma het woord krijgt en zijn beklag doet over zijn reserverol in de ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 21:30:

Van Beek wint op vertrouwd terrein


Enigszins verrassend dook Thom van Beek een week geleden op in Zweden. De koning van de Eerste Divisie zou daar niet rijden, maar bedacht zich. Een ervaring rijker keerde de Stompwijker voor de vijftiende race van de KPN Marathon Cup terug op bekend terrein. Op het kunstijs van Thialf zegevierde Van Beek op indrukwekkende wijze, voor Jordy Harink en Derk Abel Beckering.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 21:09:

Beste Winterspelen Oranje ooit


De 41 Nederlandse atleten hebben in Sotsji een recordaantal van 24 medailles gewonnen. Nederland won in totaal acht keer goud, zeven keer zilver en negen keer brons. SchaatsenVanzelfsprekend presteerde Nederland het beste op de schaatsbaan.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 21:07:

Alle Nederlandse medaillewinnaars en coaches gehuldigd


Alle Nederlandse medaillewinnaars en hun coaches zijn zaterdagavond gehuldigd in het Holland Heineken House in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 20:52:

Wüst rijdt NK sprint, geen allround


Ireen Wüst zal volgend weekend in het Olympisch Stadion in Amsterdam de NK sprint rijden in plaats van de NK allround. "Ik laat het allrounden even voor wat het is. Ik moet mezelf ook een beetje kans geven om te herstellen", aldus Wüst.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 20:46:

Mulder vs Mulder: galgje


Of het nu gaat om olympisch goud of om het spelprogramma Lingo, de broers Ronald en Michel Mulder zijn altijd bloedfanatiek. In de zestiende 'battle': galgje.De spanning is te snijden in de Mulder Spelletjes Cup.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOC*NSF zat 22 feb 20:29:

Dagverslag 22 februari: dubbelslag op schaatsbaan, snowboardsters uitgeschakeld


SOTSJI (ANP) - De Nederlandse schaatsers heben zaterdag het Olympisch toernooi afgesloten met twee gouden medailles op de ploegenachtervolging. Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen noteerden in de finale tegen Zuid-Korea een olympisch record: 3.37,71. Daarna toonden Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors in de vrouwenfinale tegen Polen hun suprematie.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOC*NSF zat 22 feb 20:29:

Oranje dubbelslag op ploegenachtervolging


SOCHI (ANP) - De Nederlandse schaatsers heben zaterdag het Olympisch toernooi afgesloten met twee gouden medailles op de ploegenachtervolging. Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen noteerden in de finale tegen Zuid-Korea een olympisch record: 3.37,71. Daarna toonden Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors in de vrouwenfinale tegen Polen hun suprematie.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 20:16:

Van Calker na twee runs twaalfde


Edwin van Calker staat in Sotsji met zijn viermansbob twaalfde na twee runs. De Rus Aleksandr Zoebkov (in 2010 goed voor zilver en deze week winnaar in de tweemansbob) gaat aan de leiding. De Let Oskars Malbardis staat tweede, voor de Duitse wereldkampioen Maximilian Arndt en titelverdediger Steven Holcomb uit de Verenigde Staten.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 19:29:

Ter Mors: 'Medaille met team is speciaal'


De achtervolgingsploeg bij de vrouwen won overtuigend goud in Sotsji, maar het had nog een stuk harder gekund. "We hebben niet een keer volle bak gereden", zei Jorien ter Mors. "Het waren drie solide en gecontroleerde races."

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 19:11:

Kramer: 'Geen hetze richting Bergsma'


Na twee mislukte pogingen in Turijn en Vancouver kreeg Sven Kramer zaterdag eindelijk het goud omgehangen op de ploegenachtervolging. De Fries was dan ook opgelucht door het resultaat, maar betreurde de situatie rondom de opgestapte Jorrit Bergsma.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 18:55:

Kramer: `Geen vete met Bergsma`


Na twee mislukte pogingen in Turijn en Vancouver kreeg Sven Kramer zaterdag eindelijk het goud omgehangen op de ploegenachtervolging. De Fries was dan ook opgelucht door het resultaat, maar betreurde de situatie rondom de opgestapte Jorrit Bergsma.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 18:48:

Brons voor Finse ijshockeyers na ruime overwinning op VS


De Finse ijshockeyploeg heeft zaterdag bij de Winterspelen in Sotsji de bronzen medaille veroverd. De Verenigde Staten werden met liefst 5-0 verslagen. 

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 18:46:

Slalomtitel voor veteraan Matt


Mario Matt heeft de olympische titel veroverd op de slalom, het sluitstuk van het skiën in het Rosa Choetor Alpine Center. De 34-jarige Oostenrijkse veteraan bleef landgenoot en topfavoriet Marcel Hirscher over twee runs 0,28 voor.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 18:45:

Dertiende plaats Van Calker na eerste run in viermansbob


Edwin van Calker bezet bij de Olympische Spelen na de eerste run in de viermansbob de dertiende plaats. Samen met Bror van der Zijde, Sybren Jansma en Arno Klaassen realiseerde de Groninger zaterdag een tijd van 55,55.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 18:45:

Twaalfde plaats Van Calker na twee runs in viermansbob


Edwin van Calker bezet bij de Olympische Spelen na twee van de vier runs in de viermansbob de twaalfde plaats.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 18:44:

Koops teleurgesteld in Bergsma


Hoewel zijn achtervolgingsploegen allebei olympisch goud hadden gewonnen in Sotsji, was er maar één onderwerp waar bondscoach Arie Koops mee geconfronteerd werd na afloop van de races: de afmelding van Jorrit Bergsma, die als reserve was aangewezen.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 18:40:

Ter Mors: `Niet een keer volle bak`


De damesachtervolgingsploeg won overtuigend goud in Sotsji, maar het had nog een stuk harder gekund. "We hebben niet een keer volle bak gereden", zei Jorien ter Mors. "Het waren drie solide en gecontroleerde races."

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 18:37:

Finse ijshockeyers vernederen VS


De Finse ijshockeyers zijn in Sotsji als derde geëindigd. In de strijd om het brons maakten de Finnen gehakt van de Verenigde Staten (5-0), waardoor ze voor de vijfde keer in zes olympische toernooien een medaille veroverden.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 18:34:

Hirscher pakt zilveren medaille op slalom


Marcel Hirscher heeft zaterdag op de slotdag van de Olympische Spelen een zilveren medaille veroverd op de slalom. 

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 18:30:

Koops teleurgesteld in Bergsma


Ondanks dat zijn achtervolgingsploegen allebei goud hadden gewonnen, was er maar één onderwerp waar bondscoach Arie Koops mee geconfronteerd werd na afloop van de races. De afmelding van Jorrit Bergsma.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 18:16:

"Bergsma heeft klein probleempje"


Na afloop van de ploegenachtervolging verscheen bondscoach Arie Koops opgewekt voor de camera. Zowel de mannen als de vrouwen hadden goud veroverd en daarmee was het doel bereikt.Toch was er nog een smetje op de gouden dag van Oranje.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 18:15:

`Zo wordt het waarschijnlijk nooit meer`


Na de ploegenachtervolging kon Ireen Wüst de balans opmaken van haar Winterspelen in Sotsji. Twee keer goud en drie keer zilver. "Zo wordt het waarschijnlijk nooit meer. Daarom ga ik er extra van genieten."

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 17:40:

Jeugd verdeelt marathontitels in Hoorn


Evert Hoolwerf heeft zaterdag de Nederlandse marathontitel bij de junioren A veroverd.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 17:23:

Wüst: met z'n allen gedaan


Net als de mannen snelden de vrouwen naar de olympische titel op de ploegenachtervolging. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors versloegen in de finale met overmacht de Poolse dames."Het is duidelijk dat wij de sterkste waren", reageerde Wüst na afloop, om gelijk de credits te geven aan alle teamleden.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 17:20:

Wüst beste Nederlandse olympiër


Met het veroveren van het goud op de ploegenachtervolging heeft Ireen Wüst zichzelf gekroond tot de succesvolste Nederlandse olympiër aller tijden. Na de overwinning in de ploegenachtervolging zaterdag in Sotsji staat Wüst in totaal op vier gouden, drie zilveren en één bronzen medaille.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 17:16:

Wüst: 'We waren duidelijk de sterksten'


Met een indrukwekkend olympisch record en een afgetekende overwinning op Polen veroverden Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors zaterdag in Sotsji goud op de ploegachtervolging.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 17:16:

Wüst: 'Ik kan me op deze Spelen niets verwijten'


Na de ploegenachtervolging kon Ireen Wüst de balans opmaken van haar Winterspelen in Sotsji. Twee keer goud en drie keer zilver. "Zo wordt het waarschijnlijk nooit meer. Daarom ga ik er extra van genieten."

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 17:07:

Blokhuijsen: 'Met superstrakke race goud op achtervolging'


Het Nederlandse trio Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen was zaterdag zeer blij na het behalen van de eerste olympische gouden medaille op de ploegachtervolging ooit.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 16:57:

Estafettegoud Rusland op biatlon


De Russische biatleten hebben na een ongemeen spannend gevecht met Duitsland goud veroverd op de 4 x 7,5 kilometer estafette. Pas in de laatste honderden meters werd de strijd beslecht: Sjipoelin troefde in de de sprint de Duitser Schempp net af.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 16:54:

Kramer: niets tegen Bergsma


Wat bij de voorgaande twee Olympische Spelen faliekant mislukte, lukte Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen nu wel: Nederlands goud bij de ploegenachtervolging. "In Turijn ging het niet goed. In Vancouver ging het niet goed.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 16:50:

Wüst meest succesvolle olympiër `Oranje`


Dankzij de gouden medaille op de ploegenachtervolging is Ireen Wüst de meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 16:35:

Wüst meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden


Dankzij de gouden medaille op de ploegenachtervolging is Ireen Wüst de meest succesvolle Nederlandse olympiër aller tijden.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 16:32:

Ook vrouwen snellen naar goud


De Nederlandse vrouwen hebben in navolging van de mannen goud veroverd op de ploegenachtervolging. Ireen Wüst, Marrit Leenstra en Jorien ter Mors waren in de finale tegen Polen oppermachtig.In een olympisch record kwamen de Nederlandse vrouwen over de finish: 2.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 16:30:

Beteropenhaardhout.nl stopt sponsoring


De marathonploeg rond Mariska Huisman moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. De huidige sponsor Beteropenhaardhout.nl heeft aangegeven na dit seizoen te stoppen. Het bedrijf was dan drie jaar verbonden aan de schaatsploeg.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 16:25:

Oranjevrouwen ook olympisch kampioen


In navolging van de Nederlandse mannenploeg hebben ook de vrouwen voor de eerste keer in de historie goud gepakt op de olympische team pursuit.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 16:24:

Anema: ze zoeken het maar uit


Nederland heeft goud gewonnen op de ploegenachtervolging bij de mannen, maar het terugtrekken van reserve Jorrit Bergsma houdt de schaatswereld nog flink bezig. Jillert Anema, trainer van Bergsma, hoorde vrijdag voor het eerst van de onvrede bij zijn pupil.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 16:11:

Nederlandse mannen pakken goud


De Nederlandse achtervolgingsploeg heeft in Sotsji goud veroverd door de Koreanen in de finale te verslaan. Sven Kramer, Jan Blokhuijsen en Koen Verweij waren over acht ronden de snelsten in een olympisch record: 3.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 16:05:

Nederlandse schaatsers veroveren goud op achtervolging


De Nederlandse schaatsers hebben zaterdag voor het eerst in de historie de gouden medaille veroverd op de ploegenachtervolging op de Olympische Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 16:05:

Twee keer goud Nederland op achtervolging


Zowel de Nederlandse mannen als de Nederlandse vrouwen hebben zaterdag de gouden medaille veroverd op de ploegenachtervolging, het laatste onderdeel in het langebaanschaatsen op de Winterspelen in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 16:00:

Goud Blokhuijsen, Kramer en Verweij


De Nederlandse mannenploeg heeft voor de eerste keer in de olympische geschiedenis goud gewonnen op de ploegenachtervolging. Na de decepties bij de Spelen van Turijn en Vancouver, waren Sven Kramer, Koen Verweij en Jan Blokhuijsen in Sotsji wel de beste.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 15:11:

Relay-drama in drie minuten


Het was vanuit Nederlands perspectief één van de meest dramatische momenten van de Olympische Spelen in Sotsji: het optreden van de Nederlandse relayploeg op de 5.000 meter bij het shorttrack.Vier jaar lang hadden de mannen van bondscoach Jeroen Otter toegewerkt naar de olympische finale.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 15:02:

Matt leidt na eerste slalomrun


Mario Matt gaat na de eerste run van de olympische slalom in Sotsji aan de leiding. De 34-jarige Oostenrijker verdedigt later vandaag een voorsprong van 0,45 op de Zweed Andre Myhrer en 0,75 op Stefano Gross (Italië) en Mattias Hargin (Zweden).

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 14:50:

Seizoen wellicht voorbij voor Ariëns


Crispijn Ariëns komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie. De rijder van Team A-ware/Fonterra heeft last van een enkelblessure en zal daarom sowieso niet van de partij zijn bij de marathonwedstrijden die zaterdag en zondag op het programma staan in Heerenveen en Biddinghuizen.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 14:46:

Vrouwen naar finale achtervolging


De Nederlandse vrouwen hebben in Sotsji de finale van de ploegenachtervolging bereikt. Ireen Wüst, Jorien ter Mors en Marrit Leenstra waren Japan te snel af en zijn al verzekerd van een medaille op dit onderdeel.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 14:41:

Schaatssters overtuigend naar finale op achtervolging


De Nederlandse schaatssters hebben zich zaterdag zeer overtuigend geplaatst voor de finale op de ploegenachtervolging bij de Olympische Spelen.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 14:40:

Oranjedames naar finale team pursuit


In navolging van de mannenploeg hebben ook de Nederlandse vrouwen de finale bereikt op de olympische ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 14:20:

LIVEBLOG: Mannen maken zich op voor eindstrijd


De Nederlandse mannen en vrouwen jagen zaterdag tijdens de laatste dag van het olympische schaatstoernooi op een gouden medaille op de ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 14:20:

LIVEBLOG: Schaatsers pakken goud op ploegenachtervolging


De Nederlandse mannen en vrouwen jagen zaterdag tijdens de laatste dag van het olympische schaatstoernooi op een gouden medaille op de ploegenachtervolging.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 14:20:

LIVEBLOG: Reacties na dubbel goud schaatsers (gesloten)


De Nederlandse mannen en vrouwen hebben zaterdag olympisch goud gepakt op de ploegenachtervolging. Lees hier alle reacties. 

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 13:45:

`Van Spelen 2018 geniet ik op afstand`


Voor Niels Kerstholt had de olympische finale van de relay vrijdagavond de kroon op zijn carrière moeten zijn. Door een val in de eerste bocht liep het anders en werden de shorttrackers vierde.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 13:38:

Kerstholt: 'Van de volgende Spelen geniet ik op een afstandje'


Voor Niels Kerstholt had de olympische finale van de relay vrijdagavond de kroon op zijn carrière moeten zijn. Door een val in de eerste bocht liep het anders en werden de shorttrackers vierde.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 13:30:

`Schaatsers fungeren moeilijk in team`


Elke ochtend blikken we met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Deze keer met oud-schaatser Martin Hersman, schaatscommentator bij de NOS en deelnemer aan de Spelen in 1994 en 1998.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 13:22:

'Schaatsers kunnen moeilijk in een team fungeren'


Elke ochtend blikken we met een kenner vooruit op de wedstrijddag in Sotsji. Deze keer met oud-schaatser Martin Hersman, schaatscommentator bij de NOS en deelnemer aan de Spelen in 1994 en 1998.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 13:18:

IJshockey kost Obama bier


De dubbele nederlaag van de Amerikaanse ijshockeymannen en -vrouwen tegen aartsrivaal Canada kost president Barack Obama twee kratten bier. Hij verloor een weddenschap met de Canadese premier Stephen Harper.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 12:54:

As overleden skiester in Sotsji


De as van de overleden freestyle-skiester Sarah Burke blijkt vereeuwigd met de sneeuw van Sotsji. De Canadese overleed in 2012 en gold als voorvechtster om haar sport olympisch te maken. Die missie slaagde.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 12:52:

Geen vervolging Pussy Riot door Russische regering


De Russische regering zal tijdens en na de Spelen geen stappen ondernemen tegen Pussy Riot. Dat heeft vice-premier Dimitri Kozak zaterdag gezegd.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 12:37:

Goud voor Wild en Dujmovits


Snowboarder Vic Wild heeft de olympische titel veroverd op het onderdeel parallelslalom. De Amerikaanse Rus, die ook al de parallelreuzenslalom had gewonnen, bleef in de finale de Sloveen Zan Kosir nipt voor.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 12:09:

Oekraïense langlaufster Lisogor betrapt op doping


De Oekraïense langlaufster Marina Lisogor is het derde dopinggeval van deze Olympische Spelen. 

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 12:08:

Historische zesde gouden medaille voor Björgen


Langlaufster Marit Björgen heeft zaterdag haar zesde gouden medaille ooit op de Olympische Spelen gewonnen. De Noorse is daarmee de meest succesvolle vrouwelijke winterolympiër in de geschiedenis.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 11:53:

Oekraïense langlaufster betrapt


De Oekraïense langlaufster Marina Lisogor is tijdens de Olympische Spelen in Sotsji positief getest op het gebruik van doping. Dat meldt het Oekraïens olympisch comité.De 30-jarige Lisogor verscheen op de Winterspelen aan de start van de kwalificaties van de sprint vrije stijl en de 10 kilometer klassieke stijl.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 11:53:

Bjørgen pakt historisch goud


Marit Bjørgen heeft goud veroverd op de 30 kilometer vrije stijl en is daarmee de succesvolste vrouwelijke winterolympiër aller tijden geworden. Het is de zesde gouden olympische medaille voor Bjørgen.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 11:50:

Poltavets wil bondscoach Rusland blijven


Kosta Poltavets, bondscoach van de Russen, zou ook na de Winterspelen graag werkzaam blijven in Rusland. "Het is een persoonlijke wens van me om te blijven. Hopelijk gebeurt dat."

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 11:40:

De Vegt: 'Resultaten vallen tegen'


Wopke de Vegt wilde vier medailles binnenhalen in de sneeuwsporten bij de Olympische Spelen en Paralympics. Halfweg is gebleken dat de valide sporters de technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging hebben laten zitten. 

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 11:30:

De Vegt: doelstellingen niet gehaald


Wopke de Vegt wilde vier medailles binnenhalen in de sneeuwsporten bij de Olympische Spelen en Paralympics. Halfweg is gebleken dat de valide sporters de technisch directeur van de Nederlandse Ski Vereniging hebben laten zitten.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 11:10:

Zappsport in teken IJSTIJD!-Winterspelen


Het televisieprogramma Zappsport besteedt zondag uitgebreid aandacht aan de IJSTIJD!-Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 10:42:

Boebka: goud biedt Oekraïne hoop


Sergei Boebka, de voorzitter van het Oekraïens olympisch comité, heeft de gouden medaille die het Oekraïense vrouwen-biatlonteam vrijdag veroverde in de landenwedstrijd een "heldendaad en een steunbetuiging aan het Oekraïense volk" genoemd.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 10:40:

Reserve Bergsma meldt zich af voor eindstrijd achtervolging


Reserve Jorrit Bergsma heeft zich zaterdag afgemeld voor de finale van de ploegenachtervolging bij de Olympische Spelen.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 10:20:

Reserve Bergsma trekt zich terug


Jorrit Bergsma maakt zaterdag voor de finale van de team pursuit geen deel uit van de Nederlandse ploeg.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 09:55:

Bergsma: ik voel me genaaid


Jorrit Bergsma heeft zich afgemeld als reserve voor de ploegenachtervolging. De olympisch kampioen op de tien kilometer voelt zich niet serieus genomen.Bergsma was teleurgesteld dat hij vrijdag niet in actie kon komen in of de kwartfinales of de halve finales.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 09:22:

'Dekker hoeft zich nergens voor te schamen'


Het duurde even voordat snowboardster Michelle Dekker zaterdag na haar optreden op de parallelslalom bij de Olympische Spelen haar emoties weer onder controle had.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 09:20:

Blog: Het grote verliezen


Verlies hoort bij de sport. Elke sporter weet dat, maar dat helpt niet in het gevecht tegen de tranen als het mis gaat.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 09:16:

Sauerbreij: ik was te braaf


Nicolien Sauerbreij kijkt met een realistische blik terug op haar olympische snowboardtoernooi. In de kwalificaties van de parallelslalom kwam ze zaterdagochtend tekort om zich bij de laatste zestien te scharen.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 09:15:

Sauerbreij: 'Had meer risico's moeten nemen'


Nicolien Sauerbreij slaagde er zaterdag bij haar laatste olympische optreden ooit niet in door de kwalificaties te komen op de parallelslalom.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 08:45:

Leenstra rijdt halve finale team pursuit


Marrit Leenstra zal zaterdagmiddag starten in de halve finale van de olympische ploegenachtervolging. De Friezin vervangt haar ploeggenote Lotte van Beek.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 08:43:

Leenstra vervangt Van Beek in halve finale


Marrit Leenstra zal zaterdagmiddag starten in de halve finale van de olympische ploegenachtervolging. De Friezin vervangt haar ploeggenote Lotte van Beek.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 08:37:

Leenstra vervangt Van Beek


Marrit Leenstra vervangt Lotte van Beek bij het Nederlandse team voor de ploegenachtervolging. Bondscoach Arie Koops doet de aanpassing vanuit tactisch oogpunt.Van Beek reed vrijdag in de kwartfinales maar één ronde op kop en leek toen de zwakste schakel van Nederland.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 08:10:

Niet nog een afgelasting voor marathon


De marathonschaatsers kunnen opgelucht ademhalen. Nadat eerder wedstrijden uit de KPN Grand Prix op de Oostenrijkse Weissensee en op Flevonice werden afgelast, volgt er niet opnieuw een afgelasting. De finale van de Grand Prix zondag op Flevonice gaat gewoon door.

Nieuwsoverzicht 22 februarischaatsen.nl zat 22 feb 08:00:

`Dieptepunt voor Amerikaanse schaatsen`


Na het echec op de ploegenachtervolging, waar zowel de mannen als de vrouwen vroegtijdig werden uitgeschakeld, liet Shani Davis in niet mis te verstane bewoordingen weten dat het Amerikaanse schaatsprogramma in een diep dal zit.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 07:40:

Sauerbreij, Dekker uitgeschakeld


Snowboardsters Nicolien Sauerbreij en Michelle Dekker hebben zich beiden niet gekwalificeerd voor de achtste finales op de parallelslalom. De 34-jarige Sauerbreij, die eerder als titelhoudster op de reuzenslalom in de achtste finales werd onttroond, had voor de slalomruns over het blauwe en rode parcours bij elkaar 1.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 06:48:

Sauerbreij en Dekker uitgeschakeld op parallelslalom


Nicolen Sauerbreij en Michelle Dekker hebben zich zaterdag niet weten te plaatsen voor de achtste finales van de parallelslalom in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS zat 22 feb 06:37:

Achtervolging: wie stopt Nederland?


Wordt olympisch goud voor de Nederlandse schaatsmannen op de achtervolging een abc'tje? Wel als we afgaan op de prestaties van de voorbije tweeënhalf jaar bij dit onderdeel. Een keer werden de Oranje-mannen niet eerste, door een valpartij.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 06:11:

Davis vindt dat Amerikaanse schaatsbond op de schop moet


Na het echec op de ploegenachtervolging, waar zowel de mannen als de vrouwen vroegtijdig werden uitgeschakeld, liet Shani Davis in niet mis te verstane bewoordingen weten dat het Amerikaanse schaatsprogramma in een diep dal zit.

Nieuwsoverzicht 22 februariNUSport zat 22 feb 06:11:

Davis wil veranderingen bij Amerikaanse schaatsbond


Na het echec op de ploegenachtervolging, waar zowel de mannen als de vrouwen vroegtijdig werden uitgeschakeld, liet Shani Davis in niet mis te verstane bewoordingen weten dat het Amerikaanse schaatsprogramma in een diep dal zit.

Nieuwsoverzicht 22 februariNOS vr 21 feb 19:47:

Nederland vierde in relayfinale


De Nederlandse aflossingsploeg is er niet in geslaagd een medaille te pakken in de relayfinale. Het kwartet (Daan Breeuwsma, Niels Kerstholt, Freek van der Wart en Sjinkie Knegt) kwam in een hectische finale net tekort tegen de grootmachten Rusland, Verenigde Staten en, uiteindelijk, China.

Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 18:00:

Sergej Boebka: ?Geen enkele Oekraïense atleet verlaat Sochi voortijdig?


De Oekraïense delegatie blijft op de Winterspelen in Sochi, ondanks de onrust in Kiev. Dat maakte het Oekraïens Olympisch Comité donderdag op zijn website bekend.


Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 18:00:

Katrien Aerts: ?Kan mezelf niets verwijten?


Katrien Aerts slaagde er donderdag op de Winterspelen niet in om zich in de eerste olympische halfpipecompetitie in het freestyleskiën te plaatsen voor de finale. Haar beste kwalificatierun leverde 54.40 punten op en daarmee strandde ze op de zeventiende plaats.

Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 17:00:

Canadese curlingvrouwen pakken goud


Canada heeft donderdag op de Winterspelen in Sochi de olympische titel behaald in het curlingtoernooi voor vrouwenteams.


Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 16:00:

Zwitserse ijshockeyvrouwen veroveren brons


De Zwitserse ijshockeyvrouwen hebben donderdag op de Winterspelen in Sochi de strijd om het brons gewonnen. Zweden ging met 4-3 (0-1, 0-1, 4-1) ten onder en valt naast het podium.


Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 13:00:

Noorwegen grijpt olympische titel noordse combinatie


De Noren Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen, Magnus Krog en Magnus Hovdal Moan hebben donderdag op de Winterspelen in Sochi de olympische titel behaald in de teamcompetitie noordse combinatie. Duitsland pakte het zilver. Het brons ging naar titelverdediger Oostenrijk.

Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 13:00:

Spectaculaire fotofinish in Sochi


De meest spectaculaire finishfoto van deze Winterspelen komt uit de eerste kwartfinale van het skicross vanochtend. Terwijl de Zwitser Armin Niederer over de meet kwam gingen zijn drie concurrenten tegelijkertijd onderuit. De Zweedse favoriet Victor Öhling-Norberg gleed als laatste over de streep en mocht de halve finale op zijn buik schrijven. De medailles in dit spectaculaire nummer gingen overigens naar drie Fransmannen. Jean Frédéric Chapuis pakte het goud voor zijn landgenoten Arnaud Bovole

Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 12:00:

Britse curlingvrouwen verslaan Zwitserland in duel om het brons


Groot-Brittannië heeft donderdag op de Winterspelen in Sochi brons behaald in het olympisch curlingtoernooi voor vrouwenteams. In de kleine finale versloegen de Britse vrouwen Zwitserland met 6-5. In de finale staan Canada en Zweden om 14u30 Belgische tijd tegenover elkaar/

Nieuwsoverzicht 22 februariNieuwsblad don 20 feb 12:00:

'Wolf' in hotel Sotchi waarschijnlijk gewone hond


Is dit een wolf of niet? De Amerikaanse rodelaarster Kate Hansen filmde dit dier in haar hotel in Sotchi, waar de Olympische Winterspelen plaatsvinden. "Vrij zeker dat dit een wolf is", schrijft ze op YouTube. Het beeld werd een hit op Twitter en Youtube. Volgens specialist Michiel Van der Weide gaat het om een hond, maar wel een die op een wolf lijkt. Bekijk de foto van de wolven hieronder en oordeelt u zelf.