Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (754 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Nieuwsoverzicht 3 februari


Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 14:52:

Nederland niet succesvolste 'schaatsland' op Spelen


Nederland kan tijdens de komende Winterspelen een aanval doen op de status van de Verenigde Staten als het meest succesvolle olympische schaatsland.
Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 14:03:

Snowboarder White ziet af van slopestyle


De Amerikaanse snowboarder Shaun White komt bij de Winterspelen in Sotsji niet in actie op het nieuwe onderdeel slopestyle.†

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 13:54:

Holland Heineken House verwacht tienduizend bezoekers


Het Holland Heineken House rekent tijdens de totale Olympische Spelen in Sotsji op zo'n tienduizend bezoekers. De plek waar tijdens het evenement traditioneel de Nederlandse medaillewinnaars worden gehuldigd, wordt donderdag geopend.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 13:49:

Verweij rijdt bijna baanrecord op 1000 meter


Koen Verweij reed woensdag bij een trainingswedstrijd in de aanloop naar de Olympische Spelen bijna een baanrecord op de 1000 meter.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 13:22:

Canadese shorttrackers rijden in 'geheim pak'


Na de langebaanschaatsers van de Verenigde Staten verschijnen ook de Canadese shorttrackers in een geheim pak op het ijs. Kopman en tweevoudig olympisch kampioen Charles Hamelin wilde er woensdag nog niet veel over zeggen behalve dat het een aerodynamisch voordeel oplevert.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 13:19:

Yara van Kerkhof: 'Opeens stond Poetin er'


Vladimir Poetin heeft tijdens een onaangekondigd bezoek aan het olympisch dorp in Sotsji de shorttrackzusjes Yara en Sanne van Kerkhof onverwachts de hand geschud.†

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 12:36:

Ter Mors wilde alleen het ijs in de Adler Arena 'proeven'


Jorien ter Mors verscheen woensdag voor het eerst op de 400 meter-baan van de Adler Arena. De van origine shorttrackster zou een trainingswedstrijd over 1500 meter rijden, maar hield het na 700 meter al voor gezien.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 12:23:

Blokhuijsen gaat voor olympisch goud op vijf kilometer


Jan Blokhuijsen rekent zichzelf tot kanshebbers voor goud zaterdag bij de olympische vijf kilometer in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 11:24:

Michel Mulder: 'Ik speel geen verstoppertje'


Michel Mulder was woensdag niet van plan zich bij de trainingswedstrijd voor de olympische 500 meter te verstoppen voor de concurrentie.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport woe 05 feb 09:53:

Kramer blij met verbeterde ijsvloer in Sotsji


Sven Kramer is drie dagen voor de olympische vijf kilometer blij met de verbeteringen die zijn aangebracht aan de ijsbaan van Adler. Volgens de regerend olympisch kampioen is het ijs van betere kwaliteit dan vorig jaar bij de WK afstanden.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 19:18:

IOC-preses Bach hekelt kritiek internationale politiek


Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) heeft dinsdag in de aanloop naar de Winterspelen van Sotsji uitgehaald naar een deel van de internationale politiek.†

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 16:57:

Anema: 'Alle ingrediŽnten voor succes zijn hier aanwezig'


Jillert Anema en zijn schaatsers hebben in de aanloop naar de Olympische Spelen nog geen gelegenheid in de Adler-schaatsarena onbenut gelaten om te trainen. Na afloop van de tweede dag was de coach van de BAM-formatie te spreken over de faciliteiten in Sotsji.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 16:30:

Nesbitt heeft geleerd van Vancouver


Het moesten vier jaar geleden in Vancouver haar Spelen worden. En hoewel Christine Nesbitt in eigen huis het goud wist te winnen op de duizend meter, bleef er bij de kopvrouw van het Canadese schaatsen toch een wrange nasmaak over.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 16:26:

Russisch weerstation garandeert sneeuw in Sotsji


Op de Olympische Winterspelen in Sotsji zullen zich geen problemen voordoen door een tekort aan sneeuw. Directeur Roman Viljfand van de Russische weerdienst Gidromettsentr geeft voor het Olympisch park in Krasnaja Poljana een sneeuwgarantie tot in ieder geval 20 februari.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 15:36:

Japanner Kasai (41) denkt al aan achtste Winterspelen


Noriaki Kasai gaat in Sotsji geschiedenis schrijven. De 41-jarige Japanse schansspringer neemt in Rusland deel aan zijn zevende Winterspelen.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 13:10:

Snowboardster Maas snapt keuze voor lastige baan niet


De olympische slopestylebaan heeft de eerste dagen in Sotsji flink ter discussie te gaan. Een aantal snowboarders liep al ernstige blessures op tijdens de trainingen.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 12:23:

Oostenrijkse olympiŽrs bedreigd met ontvoering


Het Oostenrijkse olympisch comitť heeft maandag een brief ontvangen, waarin gedreigd wordt de Oostenrijkse sporters Janine Flock en Marlies Schild (foto) te ontvoeren.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 12:21:

Afhankelijkheid Nederland van schaatsen uniek


Geen enkel land op de Winterspelen is voor succes zo afhankelijk van ťťn sport als Nederland van het langebaanschaatsen. Dat blijkt uit een analyse van de medailleoogst van de vijftien best presterende landen in de negentigjarige geschiedenis van het evenement.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 12:13:

Snowboarder De Jong kan gewoon trainen


Snowboarder Dimi de Jong kan op een normale manier zijn trainingen afwerken. Dat verklaarde zijn coach Milan Verhoop dinsdag in het Rosa Khutor Extreme Park waar de olympische freestyle snowboardwedstrijden worden afgewerkt.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport din 04 feb 11:45:

Titelverdediger White blesseert hand tijdens training


De Amerikaanse snowboarder en titelverdediger Shaun White heeft dinsdag bij de training in Sotsji een lichte handblessure opgelopen.†

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 12:58:

Bergsma: 'Echt Russisch ijs'


Jorrit Bergsma stapte maandag met de hem kenmerkende glimlach van het ijs in de Adler Arena. De Fries had genoten van de eerste training op de olympische baan.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 12:18:

IOC-voorzitter Bach leeft mee met kamerproblematiek


Met minder dan een week te gaan worden de Olympische Spelen van Sotsji getroffen door hotelkamerproblematiek. Naar schatting zevenhonderd kamers van geaccrediteerde mensen, onder wie veel journalisten, zijn niet opgeleverd.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 12:08:

Bach benadrukt discriminatie niet te tolereren


IOC-voorzitter Thomas Bach heeft tijdens zijn eerste persconferentie bij de Winterspelen van Sotsji nogmaals benadrukt dat het Internationaal Olympisch Comitť (IOC) discriminatie niet tolereert.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 10:23:

Blokhuijsen bedankt voor plek als reserve op 1500 meter


Jan Blokhuijsen stond op basis van de uitslag op het olympisch kwalificatietoernooi reserve op de 1500 meter. De schaatser van Team Corendon heeft echter besloten af te zien van die mogelijke startplek.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 10:00:

Kramer: 'Russen zullen geen snel ijs willen'


Sven Kramer en Ireen WŁst stapten maandag met een tevreden gevoel van het ijs na afloop van hun eerste training op de olympische baan van de Adler Arena. De kopman van de TVM-ploeg constateerde dat het ijs beter is dan een klein jaar geleden.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 09:24:

Timmer: 'Jammer dat ik niet mee mag doen'


Marianne Timmer en Gianni Romme betraden maandagochtend in het olympische schaatspak de baan in de Adler Arena. De drievoudig (Timmer) en tweevoudig (Romme) olympisch kampioen trokken zoals gebruikelijk de trein aan voor hun pupillen Yvonne Nauta en Margot Boer van Team Liga.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 09:03:

Bob de Jong wil niet meer over vlag praten


Een halve week voor de openingsceremonie is Bob de Jong de vragen over zijn mogelijke rol als drager van de Nederlandse vlag flink zat. "Het zijn ook onzinvragen", lachte hij maandag bij de eerste training in de Adler Arena. "We zullen donderdag weten wie het wordt."

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 06:52:

Michel Mulder: 'Ik ben een van de favorieten'


In de aanloop naar de Winterspelen in Sotsji publiceert NUsport elke dag een interview met een atleet of een coach. Michel Mulder (27) kan in Sotsji geschiedenis schrijven als eerste Nederlander met olympisch goud op de 500 meter.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport ma 03 feb 06:20:

CommerciŽle teams zeggen vertrouwen in KNSB-directie op


Op de dag dat de olympische schaatsers voor het eerst de baan in de Adler Arena in Sotsji betreden, halen de commerciŽle merkenteams hard uit naar schaatsbond KNSB. De Vereniging Professionele Schaatsteams (VPS) zegt maandag het vertrouwen in de directie van de bond op.

Nieuwsoverzicht 3 februariNOS ma 03 feb 04:43:

"Spelen zijn op massagraven"


Door verslaggever Mattijs van de WielHet is alsof er Olympische Spelen worden gehouden in Auschwitz, zeggen de Tsjerkessen. En ze vinden die vergelijking niet eens overdreven. De Tsjerkessen hebben hun eigen reden om de keuze voor Sotsji voor een sportief feest onbegrijpelijk te vinden.

Nieuwsoverzicht 3 februariNUSport zon 02 feb 18:04:

SkiŽr Ligety wint laatste test voor Spelen


SkiŽr Ted Ligety kan met een goed gevoel afreizen naar Sotsji. De 29-jarige Amerikaan won zondag in het Zwitserse St. Moritz de reuzenslalom, de laatste test voor de Olympische Spelen.