Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.3/5 (653 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Schaatsen t/m februari


Schaatsen t/m februariNOS din 21 jan 11:01:

Gerritsen toch naar Sotsji


Hoewel ze zich niet wist te kwalificeren, is Annette Gerritsen er in februari toch bij in Sotsji. De sprintster van Team Activia, die vier jaar geleden in Vancouver een zilveren plak won op de 1.000 meter, schuift in de Adler Arena aan als analyticus van de NOS bij de sprintafstanden bij de mannen en de vrouwen.
Schaatsen t/m februariNOS zon 19 jan 10:55:

Michel Mulder: winnen went nooit


Michel Mulder prolongeerde zondag in Nagano zijn wereldtitel sprint. Hij won beide 500 meters en werd vijfde en derde op de 1.000 meters. Hij bleef nummer twee, Shani Davis, 0,72 seconden voor in het eindklassement.

Schaatsen t/m februariNOS ma 13 jan 09:58:

Davis wil door tot Spelen 2018


Shani Davis heeft voorlopig nog geen genoeg van het schaatsen. De 31-jarige Amerikaan wil doorgaan tot de Olympische Spelen van Pyeongchang in 2018.Davis, die op de 1.000 meter olympisch goud veroverde op de Spelen van 2006 en 2010, heeft het plezier in het schaatsen nog niet verloren.

Schaatsen t/m februariNOS zon 12 jan 08:23:

Kramer niet bezig met EK


Sven Kramer voelt absoluut geen spijt een trainingsstage op Tenerife boven de EK allround in Hamar te hebben verkozen. De Fries heeft ook nauwelijks contact met zijn ploegmaat Koen Verweij, die wel in Noorwegen actief is.

Schaatsen t/m februariNOS woe 08 jan 07:00:

Alle schaatsafstanden op een rijtje


De Adler Arena in Sotsji is vanaf 8 februari het decor van het olympisch schaatstoernooi. Twintig Nederlandse schaatsers komen daar één of meerdere keren in actie. Wanneer staat welke afstand op het programma?Zaterdag 8 februari Vanaf 12.

Schaatsen t/m februariNOS din 07 jan 21:40:

Timmer: schaatsen niet eerlijk meer


Marianne Timmer reageerde boos op het besluit van de geschillencommissie van de KNSB om Yvonne Nauta geen herkansing te geven op de drie kilometer. "Vanaf nu is schaatsen geen eerlijke sport meer'', zo liet de coach van Team Liga via Twitter weten.

Schaatsen t/m februariNOS din 07 jan 19:29:

Geen skate-off Nauta op 3.000 m


Yvonne Nauta zal geen skate-off rijden voor een plek op de drie kilometer tijdens de Winterspelen. De geschillencommissie heeft een verzoek van haar ploeg Team Liga voor zo'n skate-off afgewezen. Nauta gaat die beslissing niet aanvechten.

Schaatsen t/m februariNOS don 02 jan 22:56:

Van Riessen baalt nog van 1.000


Laurine van Riessen was de enige vrouw van Team Activia die zich wist te plaatsen voor de Olympische Spelen. Bij het olympisch kwalificatietoernooi werd ze op de 500 meter twee keer tweede achter Margot Boer, wat voldoende bleek voor een startbewijs.

Schaatsen t/m februariNOS woe 01 jan 12:52:

Wéér ticket Davis en Richardson


Shani Davis en Heather Richardson hebben bij de Amerikaanse trials in Salt Lake City de 1.500 meter gewonnen en daardoor een olympisch startbewijs afgedwongen op die afstand.Davis, die eerder ook al de 1.

Schaatsen t/m februariNOS din 31 dec 13:10:

Team Liga in de bres voor Nauta


Team Liga heeft laten weten naar de geschillencommissie van de KNSB te stappen naar aanleiding van de voordracht van de olympische schaatsploeg.De ploeg van Marianne Timmer meent dat Yvonne Nauta onrecht is aangedaan.

Schaatsen t/m februariNOS din 31 dec 12:29:

Schaatsploeg zonder verrassingen


In Heerenveen is de olympische schaatsploeg voor Sotsji bekendgemaakt. De selectie kent geen verrassingen; de prestatiematrix is bepalend gebleven.De Nederlandse equipe telt vier schaatsers die al eens olympisch goud wonnen: Sven Kramer (5.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 20:35:

OKT: ingevulde Matrix na slotdag


Na de vijfde en laatste dag op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf is de inmiddels beroemde prestatiematrix helemaal ingevuld. De schaatsers die in de twee bijgevoegde kaarten hun naam in het groen terugzien, gaan zeker naar Sotsji.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 20:16:

Tuitert: in één keer weer te pakken


Op basis van zijn tegenvallende prestaties hield niemand bij het olympisch kwalificatietoernooi nog rekening met Mark Tuitert. Hij sloeg op het allesbeslissende moment toe en won de 1.500 meter."Ik heb het in één keer weer te pakken", aldus Tuitert.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 19:43:

Tuitert mag zijn titel verdedigen


Mark Tuitert mag zijn olympische titel op de 1.500 meter verdedigen. De 33-jarige schaatser moest op de laatste dag van het OKT de 1.500 meter winnen om naar Sotsji te mogen en hij slaagde in die missie.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 19:34:

Geen Winterspelen voor Nuis


Kjeld Nuis gaat niet naar de Olympische Spelen. Hij moest bij het OKT in Thialf de 1.500 meter winnen om een olympisch ticket te bemachtigen, maar werd in de zevende rit verslagen door Mark Tuitert.Nuis eindigde als vierde op de schaatsmijl, maar die plek stond helemaal onderaan de zogenoemde prestatiematrix.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 19:22:

Kleibeuker: dit moet even landen


Carien Kleibeuker krijgt op 35-jarige leeftijd nog eens de kans om uit te komen op de Olympische Spelen. De langeafstandsspecialiste won bij het kwalificatietoernooi in Thialf de 5 kilometer, en bleef Ireen Wüst en Yvonne Nauta voor.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 18:48:

Geen Spelen voor Gerritsen


Annette Gerritsen ontbreekt in februari definitief bij de Olympische Spelen in Sotsji. Carien Kleibeuker en Yvonne Nauta eindigden op de vijf kilometer in de topdrie en kwamen daardoor boven de sprintster te staan in de inmiddels beroemde prestatiematrix.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 18:47:

Ook Kleibeuker en Nauta naar Sotsji


Carien Kleibeuker en Yvonne Nauta hebben op de laatste dag van het OKT in Thialf de laatste twee beschikbare Nederlandse startbewijzen voor de Olympische Spelen bemachtigd.Kleibeuker zette op de 5 kilometer verrassend de beste tijd neer: 6.

Schaatsen t/m februariNOS ma 30 dec 09:14:

Davis stelt startbewijs OS veilig


Shani Davis heeft bij de trials in Amerika een olympisch startbewijs gepakt op de 1.000 meter. Het was geen overtuigende overwinning, want nummer twee Brian Hansen eindigde slechts een honderdste van een seconde achter Davis.

Schaatsen t/m februariNOS zon 29 dec 20:47:

Nuis tegen Tuitert op schaatsmijl


Op de laatste dag van het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf staat voor de mannen de 1.500 meter op het programma. Daarin rijden uitgerekend Kjeld Nuis en Mark Tuitert tegen elkaar, die voor hun laatste kans strijden op deelname aan de Olympische Spelen in Sotsji.

Schaatsen t/m februariNOS zon 29 dec 20:07:

Ervaring helpt Tuitert op OKT


"Echt gaaf dat ik hier derde word, dat had ik echt niet verwacht", jubelde Mark Tuitert na de 1.000 meter van het Olympisch Kwalificatietoernooi. Door het resultaat houdt de routinier (33) enigszins onverwacht zicht op de Spelen.

Schaatsen t/m februariNOS zon 29 dec 17:44:

Groothuis gaat voor derde Spelen


Stefan Groothuis heeft zich zondag bij het OKT in Heerenveen verzekerd van zijn derde deelname aan de Olympische Spelen. De rijder van BrandLoyalty won de 1.000 meter in 1.08,51. Ook Michel Mulder overtuigde.

Schaatsen t/m februariNOS zon 29 dec 17:37:

Ter Mors: missie twee is geslaagd


Na teleurstellende races op de 1.000 en 3.000 meter pakte Jorien ter Mors op het OKT in Thialf dan toch nog een olympisch startbewijs op de 1.500 meter. De schaatster reageerde opvallend koel en nuchter.

Schaatsen t/m februariNOS zon 29 dec 17:28:

Wüst: toptijd maar geen topvorm


Jorien Ter Mors was de morele winnaar van de 1.500 meter, maar Ireen Wüst won de race. Dat deed ze in een geweldige tijd: 1.53,31. Dat was ruim onder het oude baanrecord dat ze sinds 2007 al in handen had.

Schaatsen t/m februariNOS zon 29 dec 09:00:

Wotherspoon mist 500 meter Sotsji


Jeremy Wotherspoon heeft zich tijdens de Canadese trials voor de Olympische Spelen in Sotsji niet weten te plaatsen voor de 500 meter. Wotherspoon, die sinds enige maanden aan een comeback werkt, stond na de eerste race (34,59) nog knap derde.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 20:05:

Ter Mors tegen Boer op schaatsmijl


Een overzichtelijke, relatief korte dag zondag op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf. Iets na vier uur beginnen de vrouwen aan tien ritten op 1.500 meter.Ireen Wüst komt als eerste van de favorieten in actie.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 18:58:

Boer: in Sotsji kan het alle kanten op


Margot Boer imponeerde op de 500 meter op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Thialf en was na afloop uiteraard tevreden over haar prestatie: "Ik heb gewoon twee supergoede races gereden hier. Dat betekent heel veel voor me.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 18:32:

De Jong: Sotsji klinkt heel gewoon


Met een derde plaats op de tien kilometer bij het OKT in Thialf stelde Bob de Jong deelname aan zijn vijfde Spelen veilig ("dat klinkt heel gewoon"). Toch knaagde er na afloop iets bij de routinier."Ik zat ook te mikken op het baanrecord", refereert hij aan Sven Kramer, die met een baanrecord van 12.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 18:00:

De Jongs vijfde Spelen geen record


Met zijn kwalificatie voor de 10 kilometer in Sotsji heeft Bob de Jong zich voor de vijfde keer in zijn carrière verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen. Dat is een opmerkelijke prestatie, doch uitzonderlijk is het zeker niet.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 17:43:

Boer heerst bij OKT op 500 meter


Margot Boer heeft tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen zo goed als zeker een olympisch startbewijs op de 500 meter veroverd. Na een superieur optreden op de eerste 500 meter was ze ook in de tweede omloop met afstand de sterkste: 37,68.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 17:17:

Kramer: harder dan dit kan ik niet


Sven Kramer ging tot het uiterste. Veel harder dan het baanrecord van 12.45,08 waarmee hij in Thialf zijn olympische ticket op de tien kilometer veiligstelde, kan hij niet. "Op dit moment denk ik niet, nee.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 17:03:

Revanche De Jong op 10 kilometer


Sven Kramer, Jorrit Bergsma en Bob de Jong hebben zich tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen verzekerd van een startbewijs op de 10.000 meter in Sotsji.Kramer, die in de voorlaatste rit tegen Bergsma reed, won de afstand in een nieuw baanrecord: 12.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 14:36:

Boer superieur op eerste 500 meter


Margot Boer heeft het olympisch ticket voor de 500 meter in Sotsji zo goed als binnen. Ze was met afstand de beste in de eerste omloop tijdens het Olympisch Kwalificatietoernooi in Heerenveen en bleef als enige onder de 38 seconden: 37.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 10:57:

KNSB legt na OKT 'calamiteit' uit


De KNSB laat op 31 december, de dag nà het Olympisch Kwalificatietoernooi, weten wat een calamiteit is.Daarmee reageert de schaatsbond op de commotie die vrijdag ontstond, nadat op de 3.000 meter voor vrouwen Yvonne Nauta een olympisch ticket misliep doordat tegenstandster Linda de Vries haar op de kruising, tijdens het wisselen van baanhelft, ernstig hinderde.

Schaatsen t/m februariNOS zat 28 dec 10:28:

Kuck begint trials met zege


Jonathan Kuck heeft zich op de eerste dag van de Amerikaanse trials schaatsen verzekerd van een startbewijs voor de 5.000 meter tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Zijn winnende tijd was 6.19,75.Emery Lehman en Patrick Meek vergezellen Kuck naar Sotsji.

Schaatsen t/m februariNOS woe 25 dec 11:18:

Wüst: competitie maakt me sterk


Ontspannen leeft Ireen Wüst toe naar het olympisch kwalificatietoernooi, dat op Tweede Kerstdag in Thialf losbarst."Maar een beetje spannend is het toch wel", moet het boegbeeld van het Nederlandse vrouwenschaatsen toegeven.

Schaatsen t/m februariNOS ma 23 dec 19:57:

Tuitert en Groothuis OKT-underdog


Mark Tuitert en Stefan Groothuis kennen een matig seizoen tot nu toe. Ze moeten komende week het beste uit zichzelf halen om plaatsing voor de Olympische Spelen veilig te stellen, maar de concurrentie is groot bij het olympisch kwalificatietoernooi.

Schaatsen t/m februariNOS zon 22 dec 16:21:

Wotherspoon droomt van Spelen


Hij stond drie jaar lang langs de schaatsbaan. Maar inmiddels werkt Jeremy Wotherspoon aan zijn comeback en hoopt hij zich via de Canadese trials in Calgary voor de Olympische Spelen in Sotsji te plaatsen.

Schaatsen t/m februariNOS vr 20 dec 13:04:

Verweij: niet via achterdeur naar OS


Net als voor zo veel schaatsers met ambitie staat er voor Koen Verweij een belangrijke periode voor de deur. Een periode die moet uitmonden in olympisch eremetaal in Sotsji, een doel dat de schaatser van TVM al aan het begin van het seizoen voor ogen had.

Schaatsen t/m februariNOS don 19 dec 18:21:

Kramer wil ook vlammen op 1.500m


Voor Sven Kramer lijkt het olympisch kwalificatietoernooi in Thialf (26-30 december) een simpel sommetje. De Fries jaagt op startbewijzen voor de 10 en 5 kilometer én 1.500 meter, maar beseft dat hij scherp moet blijven.