Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.2/5 (748 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Schansspringen t/m februari


Schansspringen t/m februariNOS don 23 jan 00:19:

Hendrickson naar Sotsji


De skispringster Sarah Hendrickson, die dinsdag haar eerste sprong maakte na vijf maanden blessureleed, is opgenomen in de Amerikaanse ploeg voor de Spelen in Sotsji. Daarmee krijgt het skispringen voor vrouwen toch nog het grote duel om olympisch goud tussen de twee favorieten, de Amerikaanse Hendrickson en de Japanse Takahashi.
Schansspringen t/m februariNOS din 21 jan 22:56:

Wereldkampioene terug op schans


Skispringster Sarah Hendrickson heeft een belangrijke stap gezet richting de Olympische Spelen. Vijf maanden nadat de Amerikaanse een zware knieblessure opliep, maakte ze haar rentree op de skischans. De pas 19-jarige Hendrickson was een van de topfavorieten voor de Spelen, toen ze in augustus zwaar ten val kwam op de schans in Oberstdorf.

Schansspringen t/m februariNOS din 21 jan 11:00:

Rentree Eddie the Eagle


Skispringer Michael Edwards, beter bekend onder de naam Eddie the Eagle, maakt voor de NOS zijn rentree op de Olympische Spelen. De flamboyante Brit, de koning aller laagvliegers, krijgt een vaste rubriek ('May doon is balangreykah don winnan') in het avondprogramma.

Schansspringen t/m februariNOS ma 20 jan 13:44:

Blikvangers in Sotsji: schansspringen


Bij het skispringen in Sotsji staan voor de mannen de grote schans, de kleine schans en de landenwedstrijd op het programma. De vrouwen komen voor het eerst in de geschiedenis in actie op de Olympische Spelen.

Schansspringen t/m februariNOS zon 19 jan 10:01:

Vuik niet van de schans in Sotsji


Wendy Vuik is er niet in geslaagd een olympisch ticket te bemachtigen voor het schansspringtoernooi. De 25-jarige Rotterdamse moest bij WB-wedstrijden in het Japanse Zao zowel zaterdag als zondag genoegen nemen met een bijrol.

Schansspringen t/m februariNOS zat 18 jan 11:48:

Vuik verprutst voorlaatste kans


Schansspringster Wendy Vuik heeft zich bij haar voorlaatste kans niet weten te plaatsen voor de Spelen van Sotsji. Bij de wereldbekerwedstrijden in Zao moest zij genoegen moeten nemen met een plek in de achterhoede.

Schansspringen t/m februariNOS don 16 jan 19:13:

Morgenstern uit ziekenhuis


Skispringer Thomas Morgenstern is ontslagen uit het ziekenhuis van Salzburg. Zes dagen na zijn onfortuinlijke val op de schans van Bad Mitterndorf is de 27-jarige Oostenrijker voldoende hersteld om in een kliniek in Klagenfurt verder aan zijn revalidatie te werken.

Schansspringen t/m februariNOS ma 13 jan 10:25:

Morgenstern herstelt voorspoedig


Schansspringer Thomas Morgenstern, die vrijdag tijdens de training voor een WB-wedstrijd skivliegen in Oostenrijk vrijdag hard ten val kwam en daarbij hoofdletsel en een gekneusde long opliep, herstelt voorspoedig van zijn verwondingen.

Schansspringen t/m februariNOS zat 11 jan 17:49:

Record voor schansspringer Kasai


Schansspringer Noriaki Kasai heeft de wereldbekerwedstrijd skivliegen in het Oostenrijkse Tauplitz gewonnen. De 41-jarige Japanner is hiermee de oudste winnaar van een wereldbekerwedstrijd ooit. Het record pakte hij af van zijn landgenoot Takanobu Okabe, die in 2009 38 jaar was bij wereldbekerwinst in Kuopio.

Schansspringen t/m februariNOS vr 10 jan 14:40:

Morgenstern na val in ziekenhuis


De Oostenrijkse schansspringer Thomas Morgenstern is opnieuw ten val gekomen. Bij een training voor de wereldbekerwedstrijd skivliegen in het Oostenrijkse Tauplitz kwam hij hard met zijn rug en hoofd op de grond terecht.

Schansspringen t/m februariNOS ma 09 dec 06:22:

Dubbele missie vliegende Vuik


Een goeie afsprong. Los van de grond. Een blaadje dat door de lucht zweeft.Schansspringster Wendy Vuik omschrijft het gevoel dat ze krijgt van het vliegen van de schans. Ze is de enige Nederlandse die deze discipline op wereldniveau beoefent.

Schansspringen t/m februariNOS zat 07 dec 17:53:

Dennentakje zit Vuik dwars


Voor Wendy Vuik is haar eerste kans van het seizoen om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van Sotsji slecht verlopen. De skispringster werd bij haar sprong tijdens de wereldbekerwedstrijd in Lillehammer afgeleid door een dennentakje in het spoor en verpestte zo haar kansen.