Waardeer winterspelen.org

Waardering: 3.1/5 (729 stemmen)

 
(advertentie)
 

Nieuwsoverzicht uit de diverse media Shorttrack t/m februari


Shorttrack t/m februariNOS ma 20 jan 16:39:

ISU buigt zich over 'zaak-Knegt'


De Internationale Schaatunie (ISU) beraadt zich nog op eventuele sancties tegen Sjinkie Knegt. De shorttracker kreeg zondag een rode kaart tijdens het Europees Kampioenschap in Dresden voor het opsteken van twee middelvingers en een trappende beweging tijdens de finish van de aflossing.
Shorttrack t/m februariNOS zat 18 jan 17:06:

Zilver en olympisch ticket Knegt


Shorttracker Sjinkie Knegt heeft bij de EK in Dresden een zilveren medaille veroverd op de 500 meter. Met het halen van de halve finales had hij zich al van een olympisch ticket verzekerd.De Rus Viktor An won de finale en net als in de kwartfinales eindigde Knegt achter hem als tweede.

Shorttrack t/m februariNOS zat 18 jan 15:21:

Opnieuw valpartij Van der Wart


Freek van der Wart is tijdens de EK shorttrack opnieuw op zijn schouder gevallen. In de tweede voorronde van de 500 meter ging hij tegen het ijs en kreeg hij de OekraÔner Sergij Lifyrenco bovenop zich.

Shorttrack t/m februariNOS don 16 jan 18:55:

Geen Spelen voor shorttrackster Wang


Shorttrackster Wang Meng kan komende maand in Sotsji haar olympische titels niet verdedigen. De Chinese heeft haar rechterenkel gebroken en staat zeker zes weken aan de kant.De 28-jarige Wang veroverde olympisch goud in Vancouver op de 500 en 1.

Shorttrack t/m februariNOS don 16 jan 13:55:

Blikvangers in Sotsji: shorttrack


Shorttrackers Sjinkie Knegt en Jorien ter Mors zijn bij de Nederlandse sportliefhebbers inmiddels wel bekend. Maar wie zijn de belangrijkste concurrenten van de Nederlandse toppers? En welke deelnemers zijn het opvallendst? Commentator Joris van den Berg geeft aan op welke vijf shorttrackers we straks moeten gaan letten.

Shorttrack t/m februariNOS don 16 jan 12:07:

Shorttracker Noh mist Spelen


Zuid-Korea, een van de concurrenten van de Nederlandse relayploeg in Sotsji, moet het in Rusland doen zonder de wereldkampioen van 2011, Noh Jin-kyu.De 21-jarige shorttracker viel tijdens een training is het nationale trainingscentrum in Seoul en brak daarbij zijn elleboog.

Shorttrack t/m februariNOS ma 06 jan 15:03:

Blessure Van der Wart valt mee


De schouderblessure van Freek van der Wart valt mee. De shorttracker viel zondag tijdens de Nederlandse kampioenschappen, waarbij zijn schouder uit de kom raakte."Opgelucht dat op de rŲntgenfoto's geen schade is te zien.

Shorttrack t/m februariNOS zon 05 jan 14:38:

Schouderblessure Van der Wart


Freek van der Wart is op de NK shorttrack geblesseerd geraakt aan zijn schouder. Even daarvoor had hij de 500 meter gewonnen.De olympia-ganger kwam twee keer ten val. "Na de tweede valpartij stond ik op en dacht: ik moet toch even naar de dokter of fysio," vertelde Van der Wart.

Shorttrack t/m februariNOS zon 05 jan 08:09:

Vooruitblik 2014: Jorien ter Mors


NOS Sport kijkt met vijf sporters vooruit naar 2014. In de serie 'Terugblik 2013-2014 vooruitblik' vandaag: Jorien ter Mors.Na mislukte pogingen op de 1.000 en 3.000 meter, is een derde tijd op de 1.

Shorttrack t/m februariNOS zat 04 jan 21:43:

Rentree opgeluchte Breeuwsma


Shorttracker Daan Breeuwsma heeft na drieŽnhalve week zijn rentree gemaakt bij de KPN NK shorttrack. Hij stond lang buitenspel, omdat hij het CMV-virus had. Symptomen daarvan lijken op de ziekte van Pfeiffer.

Shorttrack t/m februariNOS woe 18 dec 13:15:

Virus velt shorttracker Breeuwsma


Shorttracker Daan Breeuwsma kampt in aanloop naar de Olympische Spelen in Sotsji met een virus. De Fries mag voorlopig niet trainen, het virus moet door rust uit het lichaam verdwijnen. Breeuwsma kwalificeerde zich voor de Spelen op de 500 meter en hij maakt deel uit van de aflossingsploeg.

Shorttrack t/m februariNOS don 21 nov 13:31:

"Met regenboogspeldjes naar Sotsji"


De Nieuw-Zeelandse shorttracker Blake Skjellerup is nog niet helemaal zeker van plaatsing, maar als de openlijk homoseksuele sporter zich voor de Olympische Spelen in Sotsji kwalificeert, wil hij de confrontatie met de Russische president Vladimir Poetin aangaan.

Shorttrack t/m februariNOS zat 16 nov 20:40:

Drie shorttrackers op 500 in Sotsji


De Nederlandse shorttrackers hebben bij de wereldbekerwedstrijden in Kolomna drie tickets voor de olympische 500 meter in de wacht gesleept.De toernooien van Turijn (vorige week) en Kolomna gelden tevens als olympisch kwalificatietoernooi.

Shorttrack t/m februariNOS don 14 nov 22:20:

Otter: ons plan is niet gelukt


Het kwalificatieproces van de shorttrackers voor Sotsji heeft veel weg van ťťn grote, complexe rekensom en na de eerste dag van de wereldbekerwedstrijden in Kolomna is het er voor bondscoach Jeroen Otter niet eenvoudiger op geworden.

Shorttrack t/m februariNOS don 14 nov 16:39:

Negen startbewijzen shorttrackers


De Nederlandse shorttrackers hebben op de eerste dag van de WB-wedstrijden in Kolomna negen startbewijzen voor de Olympische Spelen in Sotsji in de wacht gesleept: vier op de 1.500 meter en vijf op de 500 meter.

Shorttrack t/m februariNOS ma 11 nov 06:44:

"Medailles shorttrackers lonken"


De Nederlandse shorttrackers kunnen met een goed gevoel terugkijken op het eerste olympische kwalificatietoernooi in Turijn. Op bijna alle afstanden is Nederland zo goed als verzekerd van het maximale aantal deelnemers bij de Olympische Spelen in Sotsji.

Shorttrack t/m februariNOS don 07 nov 00:09:

Sterke rentree shorttracker Knegt


Shorttracker Sjinkie Knegt heeft bij het eerste olympische kwalificatietoernooi in Turijn de kwartfinales bereikt op de 1.500 meter. Knegt keerde bij de wereldbekerwedstrijd terug op het ijs, nadat hij in augustus een knie-operatie had ondergaan.

Shorttrack t/m februariNOS zat 05 okt 12:02:

Nominatie drie shorttrackers


Jorien Ter Mors en Yara van Kerkhof hebben bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Seoul op de 500 meter voldaan aan de eisen van NOC*NSF voor uitzending naar de Olympische Winterspelen in Sotsji. Ter Mors eindigde op de zesde plaats en Van Kerkhof werd achtste.

Shorttrack t/m februariNOS don 26 sep 11:39:

Shorttrackers jagen op kwalificatie


De Nederlandse shorttrackers hebben op de eerste kwalificatiedag voor de wereldbeker in Sjanghai acht kwartfinaleplaatsen behaald. Inzet is vooral deelname veiligstellen aan de Olympische Spelen in Sotsji.

Shorttrack t/m februariNOS don 22 aug 09:31:

Shorttracker Knegt onder het mes


Shorttracker Sjinkie Knegt ondergaat een operatie aan zijn linkerknie. Knegt liep tijdens de training een gescheurde meniscus op en besloot in overleg met de medische staf tot een ingreep.De revalidatie van de 24-jarige Fries duurt waarschijnlijk zes weken, waardoor Knegt de start van het seizoen mist (de KPN Invitation Cup) en mogelijk ook de eerste WB-wedstrijden van het seizoen.

Shorttrack t/m februariNOS zon 28 okt 21:29:

Ook olympische nominatie Knegt


In navolging van Jorien ter Mors en Niels Kerstholt heeft ook Sjinkie Knegt al vroeg in het seizoen een olympische nominatie veroverd.De Friese shorttracker bereikte tijdens wereldbekerwedstrijden in Montreal de halve finales op de 500 meter, waarmee hij een fikse stap richting Sotsji 2014 zette.

Shorttrack t/m februariNOS zat 20 okt 23:37:

Olympische nominatie Ter Mors


Shorttrackster Jorien ter Mors heeft een olympische nominatie veroverd door bij wereldbekerwedstrijden in Calgary in de topacht te eindigen. De 22-jarige Twentse werd vierde op de 1.500 meter.Ter Mors drong na een beslissing van de jury door tot de finale.