Kramer wisselt verkeerd en verspeeld zekere goud plak

(advertentie)

dinsdag 23 februari 2010; Op 6400m moet Kramer naar de buitenbaan maar vlak voor de bocht twijfelt hij en gaat naar binnen. Terwijl er lang twijfel is en de tijd waarneming de mist in is gegaan is wordt ook bij coach Kemkers duidelijk wat er aan de hand is. Na de race denk Sven dat hij met gemak kampioen is geworden totdat Kemkers hem verteld wat er gebeurd is en is Lee Olympisch kampioen geworden.

Compleet gedesillusioneerd schijf ik dit ook, waanzin dit. Op de bewuste kruising gaf Kemkers een wijzend signaal (en later duidelijk in de slomo liplezend schreeuwend "Je moet naar binnen") wat op moment van schrijven nog onduidelijk was wat dat betekende. Kramer op weg naar de buitenbocht gaat vlak voor de bocht toch naar binnen en einde 10 Kilometer. Op het middenveld heeft Kramer inmiddels geroepen "De Klootzak! gvd hij stuurt me gewoon naar binnen". Wat op zich raar gevonden kan worden want wisselen van baan is voor schaatsers net zo iets als rechts rijden daar denk je niet eens bij na.

Skobrev die tot dat moment heel vlak reed en een bedreiging vormde voor de plaats van de Jong tot dan toe de snelste werd hierdoor tweede. Hoe precies geen idee, het lijkt erop dat hij net zo vlak geindigd is als hij is begonnen.

Bon de Jong werd door deze debiele kruising derde. Maar miste net de snelheid om voor de eerste plek mee te strijden.

Lee de shortracker die pas na het missen van de shorttrack selectie op de lange baan uitkomt, rekende met gemak af met vande Kieft van wie te veel werd verwacht. Dat de tijd 12:58,55 een nieuw Olympisch Record van Lee goed zou zijn voor een plak was duidelijk, maar goud?

Kramer 20 minuten na zijn race: “ik ging volledig goed, ben niet va andere schuld in schoenen schuiven en vlak voor de pilon zegt Kemkers naar binnen en wijst er ook bij. En dan merk je aan de sfeer in het stadion wel dat het mis is gegaan op een van de belangrijkste momenten van je leven. Het is gewoon zwaar kut.”

Kemkers voor Nos radio na de wedstrijd “Ik schijf op wat ik moet opschrijven het verschil met Lee, ik zie Sven helemaal aan de buitenkant rijden langs de coaches en denk dat hij naar de binnenbaan gaat. Dan zie ik Skobrev ineens in mijn ooghoek aan de binnenkant zitten en ik verwacht dat hij nu doorgaat naar buiten. ......en ik stuur nu Sven naar binnen en zie daarna Skobrev ook naar binnen gaan en toen wist ik dat ik fout zat.”

(advertentie)

Rating: 3.4/5 (1759 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Joepie we hebben brons en een OR
zat 27 feb; De ploegenachtervolging was gisteren al mislukt. Maar vandaag werd in een nieuw Olympisch record en een derde plaats een soort van revanche genomen. Een doekje voor het bloeden meer is deze bronzen plak niet.

 

Nederlands debacle tijdens de team pursuit
vr 26 feb; Hij zou even 3 keer goud komen ophalen, maar de Spelen lopen uit op een fiasco voor Kramer die ook in de halve finales van de ploegenachtervolging moest constateren net als vier jaar geleden brons het hoogst haalbare zal zijn. En voor de dames was het resultaat nog slechter, want die komen niet eens in aanmerking voor een medaille...
 

Sauerbreij wint historisch goud op besneeuwde helling
vr 26 feb; Nicolien Sauerbreij schrijft geschiedenis voor Nederland om voor de eerste keer een Nederlandse medaille buiten het schaatsen te halen. Nog nooit won Nederland eremetaal op de besneeuwde hellingen, maar in haar 3e spelen wint Nicolien Sauerbreij het GOUD in dichte miste en natte sneeuw en regen...
 

Voorbeschouwing teampursuit schaatsen Vancouver 2010
vr 26 feb; Vandaag de kwalificaties voor de ploegenachtervolging bij zowel de mannen als de vrouwen. De vrouwen hebben het niet getroffen in hun loting en mogen eerst tegen Duitsland en als dat lukt dan komen ze in de halve finales uit tegen Canada...
 

Vrouwen curling finale tussen Canada en Zweden
don 25 feb; De Olympische Curling finale bij de vrouwen aanstaande vrijdag zal gaan tussen Canada en Zweden. Zweden had geen partij aan China en won makkelijk met 9-4. De strijd tussen Zwitserland en Canada was stukken spannender en met nog een steen te gaan leek het of Zwitserland er een beslissende end uit kon halen, maar Mirjam Ott raakte met haar laatste steen de Canadese steen te dun...