Dag 11: Rustdag 2

(advertentie)

De schaatsafstanden raken zo langzamerhand op, maar de medailles met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet. Op de 10 kilometer is de kans op een vierde sweep groter dan niet en op de ploegenachtervolging krijg je ook al niks terug van de bookies.

Dinsdag start om 14.00uur de tien kilometer met slechts zeven ritten. Bokko, Pedersen en Skobrev hebben afgezegd en hoewel ze geen kans zouden maken doet dat toch wel af aan deze fraaie afstand. Voor enige spanning moeten we helaas wederom naar rivaliteit tussen schaatsers uit eigen land kijken. Kramer was oppermachtig de afgelopen jaren, maar Bergsma en in mindere mate de Jong hebben zeker het gat kleiner gemaakt. Dat het 1,2,3 wordt is op een calamiteit na zeker, maar de volgorde van de poppetjes zou nog best verrassend kunnen worden.Ofschoon geen schaatsen, waren er vandaag natuurlijk wel finales. Zo reden Edwin van Calker met zijn remmer Bror van der zijde keurige runs en eindigden ze als negentiende. Het goud ging naar Alexander Zubkov uit en armworstelaar Alexey Voevoda uit Rusland. Zwitserland en Rusland 2 pakten zilver en brons.Wegens mist op de sneeuwbanen werd er slechts n biathlon finale geskied. De Wit-Russische Domracheva won haar derde goud op de 12.5km massastart en is daarmee de koningin van deze Spelen.Nog meer Wit-Russisch goud kwam van Anton Kushnir die met een prachtige sprong bij de Aerials het hoogste eremetaal naar Minsk mee mag nemen. Ook de VS hebben er weer een gouden medaille bij. Meryl Davis en Charlie White dansten het beste in het Iceberg Skating Palace.Dinsdag 18 februariNaast de 10 kilometer langebaanschaatsen komen ook Sjinkie Knegt, Niels Kerstholt en de damesbob in actie. Shorttrack voor mannen 500m begint om 12.15 uur, terwijl Kamphuis en haar remster Judith Vis om 16.15uur in hun slee stappen.

FacebookTwitterGoogle+
(advertentie)
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan
 

Rating: 3.0/5 (700 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Verweij officieus toch 2x goud, wat is nu 0.003 seconden
Wat is nu 0.003 secondenzon 23 feb; 0.003 seconde kwam Koen Verweij te kort op de schaatsmijl voor Olympisch Goud, maar was Koen werkelijk langzamer? Ik denk van niet! Voor mij heeft Koen gewoon de 1500 meter voor mannen gewonnen.

 

Dag 9: Brons is sms mooier dan zilver
zon 16 feb; Met de bronzen plak van Sjinkie Knegt heeft Nederland zijn eerste medaille ooit in het shorttrack gehaald. Hij was er zelf nog een beetje beduusd van, maar deze medaille heeft voor ons kleine landje grote historische waarde. Later op de dag schaatste Koen Verweij naar een tweede plaats op de 1500m meter...
 

Dag 8: Rustdag in een zonovergoten Sotsji
Dag 8: Rustdag in een zonovergoten Sotsjizat 15 feb; Geen Nederlanders op de baan vandaag, maar dat wordt morgen dubbel en dwars goedgemaakt. Zowel bij de Short track als op de langebaan kunnen medailles gehaald worden.
 

Dag 7: Record, 12 medailles
12 medaillesdon 13 feb; Met de zilveren en bronzen medaille van Ireen Wst en Margot Boer op de 1000m heeft de Nederlandse equipe het medaillerecord van Nagano nu al verbeterd. En er moet nog wat komen... We staan inmiddels op twaalf medailes, goed voor een vierde plaats in het medailleklassement achter Duitsland, Canada en Noorwegen...
 

Dag 6: Postma, Van Velde en Groothuis!
don 13 feb; Begint het al te wennen? Nee! Maar er moeten nodig nieuwe superlatieven bedacht worden. Met 1.08,39 bleef Stefan Groothuis alle concurrenten voor en zet hij de kroon op zijn niet altijd even vrolijke carrire.