Jan Blokhuijsen

Na zijn vertrek bij TVM, waar het niet geheel lekker liep in de concurrentiestrijd met Sven Kramer, koos Blokhuijsen zijn eigen pad en stapte over naar team Corendon, gecoacht door Renate Groenewold en Jan van Veen. Hier lijkt hij beter tot ontwikkeling te komen. Als vaste waarde van het achtervolgingsteam is goud in Sochi nabij, maar op de individuele afstanden zal het lastig worden met een in vorm verkerende Sven Kramer. Een medaille op de 5000m is echter zeer wel mogelijk.

Sportieve Hoogtepunten: De eerste prijs van 2014 heeft Jan Blokhuijsen met zijn winst op het EK Allround in Hamar al te pakken. Daarnaast heeft Blokhuijsen met de ploegenachtervolging zowel in 2012 als 2013 de winst gepakt op de WK afstanden. Helaas voor hem is hij generatiegenoot van Sven Kramer, want Blokhuijsen is vaak een goede tweede op toernooien.

Deelame aan vorige spelen: In 2010 won (of verloor het is maar hoe je het ziet) brons bij de ploegenachtervolging en werd hij negende op de 5000m. Dat kan vast beter in Sochi.

Kwalificatie: Blokhuijsen plaatste zich op het OKT als derde op de 5000m ten koste van Bob de Jong. Het verschil tussen beiden bedroeg slechts 0.31s.

Jan Blokhuijsen

Sport:Schaatsen
Onderdeel:1500 m 5000 m Team Achtervolging
Woonplaats:Heerenveen
Geb. plaats:Zuid-Scharwoude
Geb. datum:zaterdag 1 april 1989
Lengte:184 cm
Gewicht:80 kg
Wiki
NOC*NSF:Jan Blokhuijsen
Facebook
Twitter

Jan Blokhuijsen

Sotsji 2014
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan