Een nacht vol geweldige sport Nederland stelt teleur

(advertentie)

donderdag 18 februari 2010; Het was weer genieten vannacht, Het is te laat dan wel te vroeg om er nog iets uitgebreid over te zeggen. Teleurstellend was het wel voor Nederland. Dolf van de Wal maakte 2 landing fouten en miste zo zijn halve finale in de halfpipe.

Maar de grootste teleurstelling kwam bij de 1000m schaatsen, een vierde vijfde en een zesde plek stemde de natie niet tot vreugde. Het schaatsen dat weer met prutswerk verstoord werd,dit keer was het de timing die het hier en daar af liet weten werd gewonnen door Shaun Davis zoals verwacht. 500 Meter winnaar Mo Tae-bum (ZKo) zette als eerste een tijd neer waar niemand meer aankwam, behalve Davis in de laatste rit. Hedrick was de grote verrassing door als outsider het brons te winnen.

Ik de 2 mans rodel, waar 2 heren op een zon klein mogelijk slee proberen zo snel mogelijk naar beneden te komen waarbij de onderste sleeer niets kan zien maar wel moet sturen, won Oostenrijk zijn eerste goud deze spelen. De broers Linger prolongeerden hun titel voor de Letse broers Sics die voor Letland de allereerste Olympische medaille ooit wonnen.

Bij de 500m Shorttrack won favoriete Wang met groots gemak. De 15 voudig wereldkampioene ging er in de finale als een speer vandoor waarna de rest mocht uitmaken wie er naast haar op het podium mocht staan.

En tot slot nog de halfpipe. Shaun White won daar met speels gemak het goud en deed de MacTwist 1260 in zijn 2e run toen hij al wist dat hij het goud gewonnen had. Eigenlijk was alleen de strijd om het zilver spannend en werd gewonnen door Peetu Piiroinen die met een zeer goede 2e run voor Finland de eerste plak van deze spelen behaalde.

Valt nog te melden dat de Deense dames in het 8e end met 3-3 gelijk staan bij het curlen, maar uw verslaggever vind het mooi geweest voor vandaag.

(advertentie)

Rating: 3.2/5 (151 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Joepie we hebben brons en een OR
zat 27 feb; De ploegenachtervolging was gisteren al mislukt. Maar vandaag werd in een nieuw Olympisch record en een derde plaats een soort van revanche genomen. Een doekje voor het bloeden meer is deze bronzen plak niet.

 

Nederlands debacle tijdens de team pursuit
vr 26 feb; Hij zou even 3 keer goud komen ophalen, maar de Spelen lopen uit op een fiasco voor Kramer die ook in de halve finales van de ploegenachtervolging moest constateren net als vier jaar geleden brons het hoogst haalbare zal zijn. En voor de dames was het resultaat nog slechter, want die komen niet eens in aanmerking voor een medaille...
 

Sauerbreij wint historisch goud op besneeuwde helling
vr 26 feb; Nicolien Sauerbreij schrijft geschiedenis voor Nederland om voor de eerste keer een Nederlandse medaille buiten het schaatsen te halen. Nog nooit won Nederland eremetaal op de besneeuwde hellingen, maar in haar 3e spelen wint Nicolien Sauerbreij het GOUD in dichte miste en natte sneeuw en regen...
 

Voorbeschouwing teampursuit schaatsen Vancouver 2010
vr 26 feb; Vandaag de kwalificaties voor de ploegenachtervolging bij zowel de mannen als de vrouwen. De vrouwen hebben het niet getroffen in hun loting en mogen eerst tegen Duitsland en als dat lukt dan komen ze in de halve finales uit tegen Canada...
 

Vrouwen curling finale tussen Canada en Zweden
don 25 feb; De Olympische Curling finale bij de vrouwen aanstaande vrijdag zal gaan tussen Canada en Zweden. Zweden had geen partij aan China en won makkelijk met 9-4. De strijd tussen Zwitserland en Canada was stukken spannender en met nog een steen te gaan leek het of Zwitserland er een beslissende end uit kon halen, maar Mirjam Ott raakte met haar laatste steen de Canadese steen te dun...