Neuner pakt 2e medaille op Olympische Spelen

(advertentie)

dinsdag 16 februari 2010; Biatlete Magdalena die deze week al zilver won op de sprint, heeft nu het goud gewonnen op de achtervolging. Bij de start had ze 6 seconden achterstand, maar had die na een paar honderd meter al goedgemaakt en gaf vanaf dat monent de voorsprong niet meer uit handen.

In de achtervolging starten de dames met het verschil wat de afgelopen wedstrijd op de spint. De Duiste Neuner de betere langlaufster ging er gelijk met Anastazia Kuzmina, die maandag het goed won, vandoor en schoten allebei erg snel en foutloos door de eerste schietonde, net als de rest van de top 10.

Bij de 2e schiet ronde maakte Kuzmina een strafronde van ongeveer 20 seconde lopen Ook Boulygina en Dorin maakten een fout waardoor Brunet ineens op het brons lag vanaf de 6e plaats.

Het verschil leek gemaakt, maar er moest nog 2x geschoten worden. Halverwege had Neuner 25 seconden op Kuzmina en 49 op Brunet. De rest was kansloos tenzij deze dames meer dan 1 fout zouden maken. Beide koplopers schoten hun laatste schuif mis bij de eerste staande ronde waardoor Brunet aan kon sluiten.

Voor het laatste schieten was haar verschil teruggelopen naar 33 seconden. Alles leek van het laatste schieten af te hangen. Neuner maakte het heel spannend en miste maar net de laatste schijf en kwam met 6 seconden over de streep voor de ronde op Kuzmina die geen fout maakte. Brunet die de hele wedstrijd foutloos was kwam op 12 seconden door.

In de laatste 2 kilometer kon niemand meer iets veranderen aan de stand en Neuner haalde al achterblijvers in en kon op haar gemak naar het goud glijden.

(advertentie)

Rating: 3.2/5 (138 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Joepie we hebben brons en een OR
zat 27 feb; De ploegenachtervolging was gisteren al mislukt. Maar vandaag werd in een nieuw Olympisch record en een derde plaats een soort van revanche genomen. Een doekje voor het bloeden meer is deze bronzen plak niet.

 

Nederlands debacle tijdens de team pursuit
vr 26 feb; Hij zou even 3 keer goud komen ophalen, maar de Spelen lopen uit op een fiasco voor Kramer die ook in de halve finales van de ploegenachtervolging moest constateren net als vier jaar geleden brons het hoogst haalbare zal zijn. En voor de dames was het resultaat nog slechter, want die komen niet eens in aanmerking voor een medaille...
 

Sauerbreij wint historisch goud op besneeuwde helling
vr 26 feb; Nicolien Sauerbreij schrijft geschiedenis voor Nederland om voor de eerste keer een Nederlandse medaille buiten het schaatsen te halen. Nog nooit won Nederland eremetaal op de besneeuwde hellingen, maar in haar 3e spelen wint Nicolien Sauerbreij het GOUD in dichte miste en natte sneeuw en regen...
 

Voorbeschouwing teampursuit schaatsen Vancouver 2010
vr 26 feb; Vandaag de kwalificaties voor de ploegenachtervolging bij zowel de mannen als de vrouwen. De vrouwen hebben het niet getroffen in hun loting en mogen eerst tegen Duitsland en als dat lukt dan komen ze in de halve finales uit tegen Canada...
 

Vrouwen curling finale tussen Canada en Zweden
don 25 feb; De Olympische Curling finale bij de vrouwen aanstaande vrijdag zal gaan tussen Canada en Zweden. Zweden had geen partij aan China en won makkelijk met 9-4. De strijd tussen Zwitserland en Canada was stukken spannender en met nog een steen te gaan leek het of Zwitserland er een beslissende end uit kon halen, maar Mirjam Ott raakte met haar laatste steen de Canadese steen te dun...