Seth Wescott prolongeert Olympische titel

(advertentie)

dinsdag 16 februari 2010; De met geimporteerde sneeuw geprepareerde piste in Whister Park was vandaag het toneel voor de snowboard cross bij de mannen. De ene naar de andere favoriet vloog in de kwartfinales eruit waardoor de finale tussen de Amerkianen Wescott en Holland en Candese hoop op hun volgende goud Robertson en Fransoos Ramoin ging. Regerend Olympisch kampioen Webscott flikte het weer en kwam uit schijnbaar kansloze positie terug naar goud.

De Australiër Pullin die het snelste was in beide kwalificatie ronden ging ruim aan de leiding in de 8e finale maar viel 100m voor de meet en schakelde zichzelf hierdoor uit. Maar hij was iet de enige favoriet die sneuvelde. Maar liefst 7 ex wereld X-games en Olympische kampioenen als Schairer en dela Rue haalden de kwart finale niet.

Alleen de Amerikanen Holland en regerend Olympisch kampioen Wescott van topfavorieten faalden niet . In de kwart finale reden zij in dezelfde heat en kwam samen met ruime voorsprong beneden en plaatsen zich zo makkelijk voor de halve finales. Ook Oostenrijker Fush maakte geen fouten in de kwart finale, hetgeen niet van de Franse topper Vaultier die vol in de remmen moest om een vallende deelnemer te ontwijken, maar daarmee verspeelde hij zoveel tijd dat hij niet meer als 2e over de finish kon.

Fuchs maakt in de halve finale tegen beide Amerikanen een grote fout, hij kwam direct aan de leiding, maar stuurde zijn board in de sneeuw en viel bijna maar was de snelheid kwijt en waardoor beide Amerikanen wederom vrij makkelijk als eerste 2 over de streep kwamen en zo een podium plaats voor Amerika al veilig stelden.

De andere halve finale streden was het tot bocht 3 heel spannend, maar de de Duiste Speiser viel en nam 2 man mee. Canadees Robertson e Fransman Ramoin plaatse zich hierdoor vrij makkelijk.

In de finale ging de Canadees er vandoor en Holland kon volgen Webscott lag 4e en leek kansloos. Na een fout van 5 voudig x-game winnaar Holland kon Webscott de Fransoos passeren en de jacht op de Robertson inzetten. Met nog 2 bochten te gaan flikte de regerend Olympisch kampioen het weer en passeerde de Canadees, nek aan nek gingen ze naar de meet maar de Canadees kon niet voor het 2e goud voor Canada gaan,.

(advertentie)

Rating: 3.2/5 (169 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Joepie we hebben brons en een OR
zat 27 feb; De ploegenachtervolging was gisteren al mislukt. Maar vandaag werd in een nieuw Olympisch record en een derde plaats een soort van revanche genomen. Een doekje voor het bloeden meer is deze bronzen plak niet.

 

Nederlands debacle tijdens de team pursuit
vr 26 feb; Hij zou even 3 keer goud komen ophalen, maar de Spelen lopen uit op een fiasco voor Kramer die ook in de halve finales van de ploegenachtervolging moest constateren net als vier jaar geleden brons het hoogst haalbare zal zijn. En voor de dames was het resultaat nog slechter, want die komen niet eens in aanmerking voor een medaille...
 

Sauerbreij wint historisch goud op besneeuwde helling
vr 26 feb; Nicolien Sauerbreij schrijft geschiedenis voor Nederland om voor de eerste keer een Nederlandse medaille buiten het schaatsen te halen. Nog nooit won Nederland eremetaal op de besneeuwde hellingen, maar in haar 3e spelen wint Nicolien Sauerbreij het GOUD in dichte miste en natte sneeuw en regen...
 

Voorbeschouwing teampursuit schaatsen Vancouver 2010
vr 26 feb; Vandaag de kwalificaties voor de ploegenachtervolging bij zowel de mannen als de vrouwen. De vrouwen hebben het niet getroffen in hun loting en mogen eerst tegen Duitsland en als dat lukt dan komen ze in de halve finales uit tegen Canada...
 

Vrouwen curling finale tussen Canada en Zweden
don 25 feb; De Olympische Curling finale bij de vrouwen aanstaande vrijdag zal gaan tussen Canada en Zweden. Zweden had geen partij aan China en won makkelijk met 9-4. De strijd tussen Zwitserland en Canada was stukken spannender en met nog een steen te gaan leek het of Zwitserland er een beslissende end uit kon halen, maar Mirjam Ott raakte met haar laatste steen de Canadese steen te dun...