Belgen in actie tijdens de Olympische Spelen Peking 2022Indien de kwalificaties lopen zoals verwacht zal België met de grootste afvaardiging ooit naar de winterspelen van Peking 2022 gaan. Naar verwachting zullen 28 atleten de Belgische driekleur verdedigen.

Tijdens de Olympische Spelen in 1936 in het Duitse Garmisch-Partenkirchen telde Team Belgium 27 atleten, in 1928 in Sankt Moritz was de Belgische delegatie 26 atleten groot, in 1924 kwalificeerden zich 18 atleten voor deelname aan de Olympische Winterspelen in het Franse Chamonix. In de eerste na-oorlogse editie van 1948 in Sankt-Moritz waren er dat 11. Tot Pyeongchang, waar 22 atleten uit 9 sporten deelnamen, telde de Belgische delegatie nooit meer dan 10 atleten.

Europees kampioen Loena Hendrickxs lijkt zeker van deelname net als Theirry Langer bij het biatlon. Belgie heeft 4 plaatsen voor het biatlon hetgeen betekend dat België ook een team af kan vaardigen voor de team wedstrijd. Door te voldoen aan de basiskwalificatienormen heeft België minstens één mannelijke en één vrouwelijke alpineskiër gekwalificeerd en minstens 1 langlaufer.

Bijna zeker zijn Hanne en Stijn Desmet bij het shorttracken en Bart Swings op de lange baan.

Alle Belgen actief in Peking 2022

Belgen op de Olympische Spelen Peking 2022

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  

Belgen op de Olympische Spelen Peking 2022

Alpineskiën
Alpineskiën
Biathlon
Biathlon
Bobsleeën
Bobsleeën
Kunstrijden
Kunstrijden
Langlaufen
Langlaufen
Schaatsen
Schaatsen
Shorttrack
Shorttrack
Skeleton
Skeleton
Snowboarden
Snowboarden

Team Belgium op Twitter