Nederlanders in actie tijdens de Olympische Spelen Peking 2022Geen enkele schaatser is nog zeker van de spelen. De schaats startbewijzen voor de Olympische Winterspelen van Beijing 2022 worden van 26 tot en met 30 december verdeeld tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Thialf in Heerenveen. Patrick Roest lijkt de enige naam die we op dit moment nagenoeg zeker in kunnen vullen.

Hetzelfde geldt voor het shortracken. Het moet raar lopen dat Suzanne Schulting niet naar Peking gaat maar komend najaar is de Optisport Sportboulevard Dordrecht het toneel van één van de olympisch kwalificatietoernooien (OKT’s) in het shorttrack. Van 25 – 28 november 2021 vindt daar de World Cup Shorttrack plaats, die de status van OKT heeft. Inmiddels heeft Nederland voor alle afstanden 3 tickets binnen. De ploeg mag bestaan uit maximaal 5 vrouwen en 5 heren.

Buiten het schaatsen lijken Skeletonster Kimberley Bos, Monobob ster Karlien Sleper, snowboardcrosser Glenn de Blois en Skiester Adriana Jelinkova zeker van een plaats.

Tweevoudig winnaar van Olympisch brons Carl Verheijen is de Chef de mission

Alle Nederlanders actief in Peking 2022

Nederlanders op de Olympische Spelen Peking 2022

A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  K  L  M  N  
O  P  Q  R  S  T  U  V  W  X  Y  Z  

Nederlanders op de Olympische Spelen Peking 2022

Alpineskiën
Alpineskiën
Bobsleeën
Bobsleeën
Kunstrijden
Kunstrijden
Schaatsen
Schaatsen
Shorttrack
Shorttrack
Skeleton
Skeleton
Snowboarden
Snowboarden

TeamNL op Twitter
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan