Adriana Jelinkova

Adriana Jelinkova wordt de eerste alpineskiester sinds Margriet Prajoux-Bouma op de Spelen van 1952 in Oslo. Vanwege de tiende plaats in het Oostenrijkse Lech heeft Adriana Jelinkova in november 2020 het beste Nederlandse resultaat ooit geboekt in een wereldbekerwedstrijd skiën en plaatste ze zich voor de Spelen in Peking.

Echter een dag later stortte de droom eigenlijk al weer in. Een zware val waarin ze de voorste kruisband van haar linker knie scheurde schakelde haar voor meer dan 9 maanden uit. Bij haar rentree een jaar later werd ze slechts 43e bij de eerste wereldbeker van het seizoen.

Ze lijkt echter op de weg terug want een week later werd ze 11e bij de reuzenslalom in de Nor-Am cup, maar slaat toch de wereldbeker wedstrijden in Killongton over om verder te werken aan het herstel

Jelinkova is geboren in Tsjechië, maar opgegroeid in Oegstgeest. Ze is als kind een talentvol skiester en beslist op haar elfde op eigen houtje dat ze naar Oostenrijk wil verhuizen. Moeder Zuzana, haar belangrijkste sponsor, gaat mee. ,,Ik wilde Hermann Maier worden”, zegt Jelinkova. ,,Wereldbekers winnen en naar de Spelen.”

In 2012 deed Adriana voor Nederland mee aan de Jeugd Olympische Spelen in Innsbruck. Daar won ze brons op de super combinatie. In hetzelfde jaar debuteerde ze in het World Cup-circuit. In 2017 skiede ze voor het eerst in de top 30 op een World Cup: 25e op de reuzenslalom in het Amerikaanse Killington.


Update 2022-02-07 06:48:02: Adriana Jelinkova is er niet in geslaagd om de finale te bereiken.
Update 2022-02-08 07:53:41: Adriana Jelinkova komt morgen niet meer in actie. Na de mislukte reuzenslalom heeft ze besloten naar huis te vliegen. "Met een trots,maar vooral teleurgesteld gevoel heb ik besloten om per direct terug te vliegen. Omdat ik zo hard heb geknokt om hier te staan, is ket extra pijnlijk om te realiseren dat een aantal externe factoren een grote impact hebben gehad op mijn mentale en fysieke welzijn."

Adriana Jelinkova; Olympische Spelen Peking 2022. Alpineskiën: Reuzenslalom, Slalom

Lokale Peking tijden gebruiken.
ma 7 feb2:30Reuzenslalom
ma 7 feb7:30FinalesReuzenslalom

woe 9 feb3:15Slalom
woe 9 feb6:45FinalesSlalom

Adriana Jelinkova

Sport:Alpineskiën
Onderdeel:Reuzenslalom Slalom
Woonplaats:Saalfelden (Oostenrijk)
Geb. plaats:Brno (Tsjechië)
Geb. datum:maandag 10 april 1995
Lengte:1.65m cm
Gewicht:58kg kg
Wiki
Facebook
Twitter
Instagram
Team NL

Adriana Jelinkova op Twitter

Adriana Jelinkova
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan