Lindsay van Zundert

Lindsay van Zundert Olympische Spelen peking 2022 Voor het eerst sinds 1976 is er weer een Nederlandse kunstschaatsster actief op de Winterspelen. Jaren werd er gewacht op een opvolgester van Dianne de Leeuw, die in 1976 zilver pakte.

Door haar 16e plaats vorig aar bij het WK was ze al zo goed als zeker van deelname, maar kon in theorie nog haar ticket verliezen aan zesvoudig Nederlands kampioen Niki Worries. Niki moest daarvoor twee maal 186 punten scoren tijdens een officiële wedstrijd. Dit was haar niet gelukt waardoor Lindsay zeker is van deelname.

Overigens is niet de verwachting dat van Zundert ook direct de zilveren prestatie van de Leeuw zal evenaren, laat staan de gouden prestatie van Sjoukje Dijkstra in 1964. Maar de 16 jarige zal de nodige ervaring op kunnen doen en over vier jaar zal ze zeker tot de medaille kanshebsters behoren. Naast ervaring opdoen hoopt ze dat ze als jongste Nederlandse deelneemster de vlag mag dragen.

"Ik ben superblij", aldus Van Zundert. "Het is fijn dat ik nu zeker weet dat ik ga, want dan kan ik me nog beter voorbereiden op de Spelen. Ik vind het echt superleuk. Het zou mooi zijn als ik de vlag mag dragen bij de openingsceremonie."


Update 2022-02-15 13:15:51: Lindsay van Zundert rijdt in een foutloze rit en een persoonlijk record naar de finale van het kunstschaatsen
Update 2022-02-17 15:12:21: Lindsay van Zundert wordt heel keurig 18e bij het kunstschaatsen. Over 4 jaar doet ze mee om de prijzen. De Belgische Hendrickx wordt 8e en de veel besproken doping rijdster Valieva zakte door het ijs en lande zelfs buiten het podium. Dus is er mogelijk toch nog een medaille uitreiking.

Lindsay van Zundert; Olympische Spelen Peking 2022. Kunstrijden: Individueel

Lokale Peking tijden gebruiken.
din 15 feb11:00Individueel
don 17 feb11:00FinalesIndividueel

Lindsay van Zundert

Sport:Kunstrijden
Onderdeel:Individueel
Woonplaats:Etten-Leur
Geb. plaats:Etten-Leur
Geb. datum:dinsdag 1 februari 2005
Wiki
Facebook
Instagram
Team NL

Lindsay van Zundert

Lindsay van Zundert peking 2022
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan